AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Vehbi VAKKASOĞLU

haberci

Yeni Üye
Vehbi VAKKASOĞLU
Kahramanmaraş ’da doğan yazar,İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü ’nden mezun oldu
Öğretmenlik mesleğine Milli Eğitim ’in değişik kademelerinde 35 sene emek verdi
Türk çocuklarının eğitimine katkıda bulunması için Berlin ’e tahsis edildi6 sene Almanya ’da çalıştı
Ilk kitabı olan “Mehmet Akif 1968 yılında yayınlandıO günden bugüne 40 esere imza
attıBunlar tarih,edebiyat, din ve psikoloji konularındadır
Eğitimciliği ve eserleriyle yepyeni bir gençlik yetişmesinde hizmeti büyük oldu
Ilk gençlik yıllarından itibaren, toplumu öğretici binlerce konferans ve seminerler
gerçekleştirdi Hayatın manası, muhtevası ve özü sevgidir gerçeğini yaşayarak yaydı ve
kitaplarıyla gönüllere yerleştirdi “Sevgi Merkezli Eğitim projesiyle ayrıca eğitimcilere, keza
annebabalara hem de gençlere etkin rehberlik yaptı
Sadece “Bir Destandır Çanakkale başlığıyla yurtiçi ve yurtdışında verdiği konferanslar 1200 ’ü
bulduAilede Sevgi İletişimikonusunu da binlerce kez öbür açılardan topluma yansıttı
Yeni bir Çanakkale ruhuyla dirilmenin ve sevginin özünü yakalayarak kendine gelmenin kayda değer
temsilcilerinden biri oldu
Bu çerçevede sevenlerinden oluşan “Sevgi Ailesi tüm dünyada hızla gelişmekte ve
sevgi bayrağını her gün azıcık daha yükseltmektedir Mutluluğu, gönüllerden gönüllere
sevgi iletişimi kurmaktır
Ona tarafından, eğitim hizmetlerinden emekli edinmek imkansızdır zira “Hocanın rahmetlisi olur,
emeklisi olamaz Bu sebeble, bütün yeryüzünü bir mektep haline getirmeye, seminer ve
konferanslar halkasını genişletmeye çalışıyor Gidemediğin yer ne kadar senin değilse,
giremediğin gönül de pek senin değildir,derGençleri çok severGençlerle gönül
saflarını sık tutmanın, geleceğimizin garantisi olduğuna inanır
Eserlerinden Başlıcaları Şunlardır ;
Ailede Sevgi İletişimi
Çanakkale'de Şahlananlar
Bir Destandır Çanakkale
Düğün Şekeri
Allah ’ı Nasıl Anlamalı Çocuklarımıza Nasıl Anlatmalı
Öğretmenin Karalama Defteri, 123
Aşk Çağlayanı Mevlana
Başkasının Günahına Ağlayan Adam
Kalp Sevmekten Yorulmaz
Üzüntüsüz Yaşamak
Osmanlı İnsanı
Doğru Düşünme ve Başarma Sanatı
İçinizdeki Dostu Keşfedin
İz Bırakanlar
Mehmet Akif
Tagebuch Einens Lehrers1 (Almanca )
Our Teacher's Notebook 1 (İngilizce)
Önce Alkışladılar Sonradan Öldürdüler
Bu Vatanı Terkedenler
Yunus Emre
İslam Alimleri
Bilinmez Bayan
Farkınız İslam Olsun
Yeniden Doğanlar
Dünyada İslam ’a Koşanlar
Öğrencime Mektuplar 123
Avrupanın Reel Yüzü
Son Mağlubiyet
GÖRÜNTÜLÜ (VCD) ESERLER – SEVGİ SOHBETLERİ
BİR DESTANDIR ÇANAKKALE
AİLEDE SEVGİ İLETİŞİMİ
İSLAM SEVGİDİR
BİR ETIK VE KARAKTER ADAMI : MEHMET AKİF
*

Vehbi Vakkasoğlu, Kahramanmaraş'ta doğmuş ve İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü'nden mezun olmuş bir yazardır. 35 yıl boyunca Milli Eğitim'in çeşitli kademelerinde öğretmenlik yapmış ve Türk çocuklarının eğitimine katkıda bulunmak amacıyla 6 yıl boyunca Berlin'de çalışmıştır.

Yazarın 1968 yılında yayımlanan ilk kitabı "Mehmet Akif" olmuş ve o günden bugüne kadar tarih, edebiyat, din ve psikoloji konularında toplamda 40 eser kaleme almıştır. Eğitimci kimliği ve eserleriyle yeni bir gençliğin yetişmesine önemli katkıda bulunmuş ve hayatın anlamı, içeriği ve özü sevgi olduğu gerçeğini eserleriyle yayarak insanların gönüllerine yerleştirmiştir.

Vakkasoğlu, gençlik yıllarından itibaren toplumu eğiten binlerce konferans ve seminer düzenlemiş ve "Sevgi Merkezli Eğitim" projesiyle eğitimcilere, ailelere ve gençlere rehberlik yapmıştır. Özellikle "Bir Destandır Çanakkale" başlığı altında verdiği konferanslar yurtiçi ve yurtdışında 1200'ü aşkın olmuş ve ailede sevgi iletişimi konusunu da birçok platformda topluma aktarmıştır.

Eserleri arasında "Ailede Sevgi İletişimi", "Çanakkale'de Şahlananlar", "Bir Destandır Çanakkale", "Mehmet Akif", "Üzüntüsüz Yaşamak", "Yunus Emre", "Doğru Düşünme ve Başarma Sanatı" gibi önemli konuları ele alan kitaplar bulunmaktadır. Ayrıca Almanca ve İngilizce eserler de kaleme almış ve "Sevgi Sohbetleri" adı altında görüntülü eserler de mevcuttur.

Vehbi Vakkasoğlu'nun eserleri ve eğitim hizmetleriyle emekliliğinin mümkün olmadığına inanmaktadır ve yeryüzünü bir okul haline getirerek, seminer ve konferanslar aracılığıyla geniş kitlelere ulaşmaya çalışmaktadır. Gençlere büyük bir sevgiyle bağlı olduğuna inanan yazar, eserleriyle ve hizmetleriyle sevgiyi gönüllere taşımaya devam etmektedir.

Geri