- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Vefat eden babanın emekli maaşını kimler alabilir?
Ölüm tarihi ne olursa olsun, ölen kocanın ve ölen babanın sigorta statüsü aynı ise dul ve yetim kadına sadece tek maaş bağlanır. Ölenlerin sigorta statüsü aynı ise tercih edilen ölüm aylığı bağlanıyor. Eşinden tercih edene eşinden anne/babasından tercih edene ise anne/babasından ölüm aylığı bağlanıyor.Eşi vefat eden kadın ne kadar emekli maaşı alır?
Erkek, SGK ve Bağkur kapsamında çalışıyorsa veya emekliyse ölen eşin aylığının yüzde 50’sini dul aylığı olarak alabiliyor. Erkek sigortalı çalışmıyor ve Bağkurlu da değilse ölen eşinin aylığının yüzde 75’ini alıyor.Ölen anne babanın emekli maaşı nasıl alınır?
Anne-babanın ölümünün 30 Eylül 2008 sonrası olması halinde; ✔ Her ikisi de SSK’lı ise yüksek aylığın tamamı, düşük aylığın da yarısı bağlanır. ✔ Her ikisi Bağkurlu ise yüksek aylığın tamamı, düşük aylığın yarısı ödenir. ✔ Her ikisi Emekli Sandığı’na tabi ise yüksek olan maaş bağlanır.
Ölen kişinin emekli maaşı eşine nasıl Bağlanir 2021?
Sigortalının eşine bağlanacak ölüm aylığı sigortalı için hesaplanan aylığın % 50’sidir. Şayet sigortalının hak sahibi durumunda çocuğu yoksa hak sahibi eşine % 75 oranında aylık bağlanır. Çocukların her birine bağlanacak aylığın oranı ise % 25’dir.Babadan yetim maaşı ne kadar?
2022 yılı itibarıyla en düşük emekli maaşı 2 bin 500 liraya çıkarıldığı için en düşük hisse üzerinden (yüzde 25) yetim maaşı alan kız çocuklarına aylık 625 lira olarak verilen yetim parası, evlenirken 24 ay için en az toplam 15 bin lira çeyiz parası olarak ödenecek.Emekli maaşı alan dul kadın babasının maaşını alabilir mi?
Emekli Dul Bayan Babasının Maaşını Alabilir Mi? – Konya ; Jul 01, 2021 · Emekli ve dul olan bayanların babasının maaşını alma hakkı, devlet tarafından sunulmamaktadır. Dul olanlar için bu maaş ölen eşin maaşı olarak alınması mümkün olmaktadır.