AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

VDRL negatif TPHA pozitif ne demek?

Editör

Yeni Üye

VDRL negatif TPHA pozitif ne demek?​

Normalde VDRL testi negatif olmalıdır. Negatif çıkan VDRL testi, vücudun Sifilis etkeni olan Trepenoma pallidum bakterisi ile karşılaşmadığı ve bu bakteriye karşı antikor oluşmadığı anlamına gelmektedir. Pozitif çıkan VDRL testinin ise bir hastalık belirtisi olabilir.

Sifiliz kan yoluyla bulaşır mı?​

Sifiliz kan yoluyla bulaşır mı?
Genellikle cinsel temas ile bulaşır. Daha az oranda kan transfüzyonları, öpüşmek vb. yollar ile bulaşabilir. Sifiliz kişiden kişiye bakterinin neden olduğu yaralara (şankr) direkt temas ile de bulaşır. Bu yaralar dış genital organlar, vajina, makat, rektum, ağız ve dudaklarda görülebilir.

What is Treponema pallidum?​

Treponema pallidum is a sexually transmitted spirochete bacterium that causes syphilis. Syphilis usually starts as a painless sore — typically on your genitals, rectum or mouth. Syphilis spreads from person to person via skin or mucous membrane contact with these sores.

How do you test Treponema pallidum antibodies?​

How do you test Treponema pallidum antibodies?
To test Treponema pallidum antibodies, all that is needed is a few milliliters of blood collected in a tube that separates blood serum from the cell mass. The antibody test known as Syphilis Total Antibodies has relatively recently taken over the pole position of an older test known as RPR or Rapid Plasma Reagin.
What are the symptoms of leptospirosis and Treponema pallidum?​
Leptospira causes flu-like symptoms, including fever, muscle weakness and aches, backpain, headache, and malaise. Treponema pallidum can be identified from genital lesions of primary syphilis and lesions from secondary or early congenital syphilis by darkfield microscopy.

Does T pallidum evade complement-dependent killing in Treponemal infection?​

Does T pallidum evade complement-dependent killing in Treponemal infection?
Unlike B. burgdorferi, there is no evidence indicating that T. pallidum has evolved mechanisms to evade complement-dependent killing, suggesting that these complement pathways have a larger role in controlling treponemal infection than B. burgdorferi.

VDRL negatif TPHA pozitif ne demek sorusunun cevabı oldukça önemlidir. VDRL testi sifilis hastalığı için yapılan bir tarama testidir ve genellikle bu testin negatif çıkması beklenir. Eğer VDRL testi negatif çıkarsa, bu durumda vücudun Treponema pallidum adlı sifilis etkeni olan bakteriye karşı antikor üretmediği anlamına gelir. Bu durumda sifilise karşı herhangi bir enfeksiyon bulunmadığı söylenebilir. Ancak, TPHA testi pozitif çıktığında durum farklılık gösterebilir. TPHA testi de sifilis için yapılan bir tarama testidir ve pozitif çıkması durumunda Treponema pallidum'a karşı antikorların varlığını gösterir. Bu durumda detaylı bir değerlendirme yapılması ve gerekli tedbirlerin alınması önem arz etmektedir.

Sifiliz genellikle cinsel temas yoluyla bulaşır. Ancak daha nadir durumlarda kan transfüzyonları, öpüşme gibi yollarla da bulaşabilir. Sifiliz, bakterinin neden olduğu yaraların (şankr) doğrudan temasıyla da bulaşabilir. Bu yaralar genellikle dış genital organlar, vajina, makat, rektum, ağız ve dudaklarda görülebilir.

Treponema pallidum, sifilizi oluşturan cinsel yolla bulaşan ve spiroket (spiral şekilli) bir bakteridir. Bu bakteri genellikle cinsel temas yoluyla bulaşır ve vücudun çeşitli bölgelerinde ağrısız yaralara neden olabilir. Tedavi edilmezse ciddi komplikasyonlara yol açabilir.

Treponema pallidum antikorlarını test etmek için ise birkaç mililitre kan alınarak yapılacak bir test yeterli olacaktır. Kan serumundaki antikor seviyelerinin ölçülmesiyle bu antikorların varlığı veya yokluğu tespit edilebilir. Sifiliz Total Antikor veya eski adıyla Hızlı Plazma Reagin (RPR) testi gibi testlerle Treponema pallidum antikorları tespit edilebilir.

Leptospiroz ve Treponema pallidum'un belirtileri birbirinden farklıdır. Leptospiroz genellikle grip benzeri belirtilere yol açarken, Treponema pallidum sifilize neden olur ve cinsel yolla bulaşan bir hastalıktır. Treponema pallidum'un belirtileri genellikle ağrısız cinsel organ yaraları ile başlar ve tedavi edilmezse daha ciddi komplikasyonlara yol açabilir.

T. pallidum'un Treponemal enfeksiyonda komplemente bağlı öldürmeyi kaçındığına dair herhangi bir kanıt bulunmamaktadır. Bununla birlikte, T. pallidum'da B. burgdorferi gibi komplemente bağlı öldürmeyi kaçırmaya yönelik evrilmiş mekanizmaların varlığını gösteren kanıtlar bulunmamaktadır. Bu da, bu komplement yollarının treponemal enfeksiyonu kontrol etmede B. burgdorferi'den daha büyük bir rol oynadığını düşündürmektedir.

Geri