vCenter nedir ne ise yarar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

vCenter nedir ne işe yarar?​

Öncelikle Vmware Vcenter nedir çok kısa bundan bahsedelim; VMware vCenter merkezi yönetim için kullanılan bir üründür. Bu ürün sayesinde yapınızda bulunan bütün Vmware ESXIları, Storageları ve bunlara bağlı sanal makinaları tek bir panel üzerinden yönetebilirsiniz.

VMware nedir ne işe yarar?​

VMware WorkStation herhangi bir makineye birden fazla işletim sistemi kurulmasına yardımcı olan bir sanallaştırma yazılımıdır. Siz de bilgisayarınızda bulunan donanımsal özelliklerin sadece bir kısmını kullanarak sanal makinelerinize belirli oranlarda donanımı bu programı kullanarak sağlayabilirsiniz.
VMware mi hyper v mi?
En Büyük fark, Hyper-V’de Standart sürümündeki tüm özellikler ücretsiz sürümde de mevcut olmasıdır. VMware tarafında bu özellikler her üründe farklı ve ücretsiz sürümde bir çok özellik sınırlandırılmıştır. (Yedekleme yetenekleri sınırlandırılmış ve VADP desteği yoktur.)

VMware vSphere 7 nedir?​

vSphere 7, on yılı aşkın bir süredir vSphere’in geliştirdiği en kapsamlı sürümdür. VMware Cloud Foundation 4 ile açık kaynak projesinde tam uyum gerekmediğinde, vSphere Pod Service, VM benzeri yalıtım yoluyla optimize performans ve gelişmiş güvenlik sağlayabiliyordu.

VMware nerelerde kullanılır?​

VMware Workstation uygulaması, bilgisayar içerisinde mevcut işletim sisteminin ya da farklı bir işletim sistemine ait kopyaların kurulması için kullanılmaktadır. Bilgisayarlarında Windows bulunan kullanıcılar, aynı zamanda Linux’u da kullanmayı istediklerinde VMware Workstation yazılımdan yararlanırlar.
VMware bedava mı?
Adıyla vmware.com da yer alıyor ve ücretsiz kısıtsız olarak kullanılabilen sanallaştırmanın en kaliteli yazılımıdır.
VMware Skyline, görünürlüğü VMware altyapısına birleştirerek proaktif destek sağlamaktadır. Cihazınızla ilgili tüm verileri toplayan sanal cihazdır. VMware Skyline self servis, tarayıcı tabanlı bir portaldır. VMware, Skyline Collector’dan veri almakta ve bu gibi analizleri gerçekleştirmektedir.
Lifecycle Manager, ESXi ana bilgisayarlarına yazılım yükseltme ve yama temelleri uygulamak ve sanal makine donanımını ve VMware Tools sürümlerini yükseltmek gibi Update Manager’ın tüm işlevlerini kapsamış oldu.
VMware Horizon ne işe yarar?
VMware Horizon, sanal masaüstü altyapısı (VDI) ürünleri, BT departmanlarının veri merkezinde sanal makine (VM) masaüstü ve uygulamaları çalıştırmasını ve bu masaüstü bilgisayarları ve uygulamaları yönetilen bir hizmet olarak çalışanlara uzaktan sunulmasını sağlayan bir yazılımdır.

Sanallaştırma yazılımları ne işe yarar?​

Sanallaştırma teknolojisi, fiziksel bir bilgisayar üzerindeki işlemci, bellek ve hafıza gibi kaynakların, birbirinden yalıtılmış olarak birden çok işletim sistemi ile aynı anda kullanım sağlayan bir paylaşım sistemidir. İş gücü kaybı ve maliyeti azaltmanın yanı sıra yüksek verimlilik ve esneklik sağlar.

VMware nasıl yüklenir?​

Öncelikle üretici firmanın web sitesinden aşağıdaki link üzerinden ilgili kurulum dosyasını indirmemiz gerekmekte. https://www.vmware.com/tr.html bu adrese girdikten sonra hesabımız ile giriş yapmamız gerekmekte. Bir hesabımız yok ise ücretsiz olarak bir hesap tanımlayıp login olabiliriz.

Geri