SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Vazgeçilmez Kalbura Bastı Tanımı İçin Gereçler
150 gram margarin yada tereyağı (Oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ (Ben yalnızca zeytin yağ kullanıyorum)
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı taze yoğurt
4 yemek kaşığı irmik
1,5 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
İç Harcı İçin
Ceviz
Şerbeti İçin
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Vazgeçilmez Kalbura Bastı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak şeker ve suyu ocağa koyalım ve kaynatalım 10 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatalım ve ocağı kapatalım.
Hamurumuz için margarini, sıvı yağı, sütü yoğurma kabında karıştıralım. Yoğurt ve irmiği ek edelim.
Karbonatı ve unu ekleyip ele yapışmayacak bir hamur elde edelim.
Ceviz büyüklüğünde kesimler kopartarak kalbur üzerine basalım (Ben süzgeç kullanıyorum)iç harcını koyup yuvarlayarak biçim verelim.
150 gram margarin yada tereyağı (Oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ (Ben yalnızca zeytin yağ kullanıyorum)
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı taze yoğurt
4 yemek kaşığı irmik
1,5 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
İç Harcı İçin
Ceviz
Şerbeti İçin
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Vazgeçilmez Kalbura Bastı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak şeker ve suyu ocağa koyalım ve kaynatalım 10 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatalım ve ocağı kapatalım.
Hamurumuz için margarini, sıvı yağı, sütü yoğurma kabında karıştıralım. Yoğurt ve irmiği ek edelim.
Karbonatı ve unu ekleyip ele yapışmayacak bir hamur elde edelim.
Ceviz büyüklüğünde kesimler kopartarak kalbur üzerine basalım (Ben süzgeç kullanıyorum)iç harcını koyup yuvarlayarak biçim verelim.