Vatansever olarak ne yapabiliriz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Vatansever olarak ne yapabiliriz?​

Vatansever bir insan olarak yaşadığımız topraklar için neler yapabiliriz. Bununla beraber askerlik yaparız, vergi veririz, çevreyi temiz tutarız, kamu malına zarar vermeyiz, toplumda insanlara yardım ederiz. Böylece barış ve huzurun gelmesi korunması mümkün olur.

Vatansever olmak ne demek?​

Yurtseverlik ya da vatanseverlik bir bireyin ülkesine veya coğrafyasına duyduğu sevgi ve bağlılıktır.
Vatansever olmak bize ne gibi sorumluluklar yükler?
Vatansever bir birey olmak insanlara bazı sorumluluklar yükler. Bunlar, vergi vermek, askerlik yapmak, çevreyi temiz tutmak, adaleti gözetmek, merhametli ve hoşgörülü olmak, kamu malına zarar vermemek, özgürlüklere saygı duymak şeklindedir.
Vatanseverlik kelimesi neleri çağrıştırır?
Vatan kelimesi bende özgürce yaşamayı çağrıştırıyor. Vatanımda özgür, bağımsız ve eşit bir şekilde yaşıyorum. Bunun yanında vatan bana, uğruna canlarını feda eden kahramanları, birlik ve beraberliğimizi çağrıştırıyor.

Vatanseverliğin sizin için ne anlama geldiğini arkadaşlarınızla paylaşınız?​

Cevap: Vatanseverlik demek vatanını her şeyden çok sevmek, onu ve bağımsızlığını korumak için her türlü düşmanla gerekirse canını verecek kadar savaşabilmeyi göze almaktır. Bu yüzden de kimi zaman kalemle kimi zaman ilimle kimi zaman da bedenle bu vatanın ilerlemesi için çalışmaktır.

Vatan sever nasıl yazılır?​

VATANSEVER NE DEMEK: Yurtsever anlamındadır. VATANSEVER NASIL YAZILIR? Bu kelimenin vatansever mi, vatan sever mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı vatansever şeklinde olmalıdır.
Şehir kelimesi neyi çağrıştırır?
Şehir ne anlama gelir? Şehir; belli bir plana göre hazırlanmış sınırları belli olan nüfusu 10.000 üzerinde olan, tarımın çalışan nüfusun çoğunun ticaret, sanayi ve hizmet sektöründe olduğu çok nüfuslu yerleşim merkezleridir.
Bilim neleri çağrıştırır?
Bilim kelimesinin zihnimde çağrıştırdıkları şu şekildedir;

Vatanseverliğin sizin için ne anlama geldiğini?​

Yurtsever nasıl yazılır TDK?​

Bu kelime genellikle Yurt sever şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Yurtsever şeklinde olmalıdır.

Geri