Vatandaslik egitimi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
231.004
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Vatandaşlık eğitimi nedir?​

Vatandaşlık Eğitimi Bir ülkenin devamlılığını sağlayabilmek ve farklılıkları ortak amaçlarda birleştirebilmek, bireylere vatandaş olma bilinci kazandırmakla gerçekleşebilir. Bu nedenle vatandaşlık eğitimi yalnızca örgün eğitimde okullarda verilen bir ders değil, yaşam boyu öğrenmeye dayalı dinamik bir süreçtir.

Vatandaşlık ve Vatandaşlık Bilgisi nedir?​

Vatandaşlık bilgisi, yurttaşların birbirlerine ve devlete karşı hak ve görevlerinin teorik ve pratik yönlerini belirleyen bilgilerdir. Yasama organının koyduğu kanunları ve medeni hukuk bilgilerini içerir. Vatandaşları görevlerine hakkında bilgilendirmek için devletin çalışma ve gözetimi altındadır.
Vatandaşlık Eğitim Programı Nedir?
Program, öğrencilere vatandaşlık, demokrasi ve insan haklarıy- la ilgili bazı temel kavramların yanı sıra insan haklarının korunup uygulanmasıyla ilgili farkındalık, duyarlılık, bilinç, düşünce, tutum ve davranış kazandırmayı amaç- lanmaktadır (MEB, 2010, 5, 6).
Sosyal Bilgilerde vatandaşlık eğitiminin önemi nedir?
Sosyal Bilgiler dersinin amaçlarından biri, demokratik süreci geliştirecek etkili vatandaşlar yetiştirmektir. Demokratik vatandaşlığın kalbini bilgiye ve bilimsel akıl yürütmeye dayalı etkili karar verme oluşturmaktadır.

Vatan ve vatandaşlık nedir?​

Vatandaşlık, genellikle bir ülke olan politik kurumların bir parçası olmak demektir. Anayasal ülkelerde, o ülkede yaşayanların devlet tarafından anayasada vadedilen haklardan yararlanmaları için o ülkeye vatandaşlık bağı ile bağlı olmaları gereklidir. Bu kişilere vatandaş denir.

Vatandaş diye kime denir?​

Vatandaş: Aynı topraklar üzerinde yaşayan ve aynı devlete bağlı bireylere denir.
Vatandaşlık eğitimi neden gereklidir?
Vatandaşlık Eğitimi dersi alan öğrencilerden sorunlara eleştirel bakabilen, kendi düşüncelerini ifade edebilen, başkalarının düşüncelerine saygılı, barış içinde bir arada yaşama kültürüne sahip, toplum sorunlarına duyarlı bireyler olmaları hedeflenmektedir.
Aktif vatandaş ne yapar?
Etkin vatandaş, siyasi olarak devletin yönetiminde olmasa da topluma ve devlete karşı sorumluluklarını bilen ve sorumluluklarının bilincinde olan kişilere verilen isimdir. Topluluk içinde işbirliği içinde hareket esen ve farklı olduğunu hisseden, devletin belge ve olaylarına karşı duyarlı olan vatandaştır.

Sosyal Bilgiler dersinin etkin vatandaş yetiştirilmesine katkısı nedir?​

Bir vatandaş olarak neler yapmamız gerektiğini bu derste öğreniriz. Aynı zamanda hak ve özgürlüklerimizin neler olduğunu, haklarımızı nereden öğrenebileceğimizi, hakkımızı aramanın yollarını öğreniriz. Sosyal kulüpleri, sosyal yaşama katılmanın önemini, çevreye ve ülke kaynaklarına duyarlı olmayı bu derste öğreniriz.

Sosyal Bilgiler dersi bize ne katkı sağlar?​

Sosyal bilgiler dersi Türkiye Cumhuriyetinin etkin bir vatandaşı olmak adına bizlere şunları kazandırır;
Etkin bir vatandaş olarak görevlerimiz nelerdir?
Etkin vatandaşın görevleri arasında tüm kanunlara ve kurallara uymak yer alır. Aynı zamanda etkin vatandaş, topluma ve devlete karşı tüm sorumluluklarını bilir. Sorumluluklarını ise zamanında yerine getirir.
Vatandaş ın eş anlamlısı nedir?
VATANDAŞ KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI Eş anlamlı kelimeler yazılışları farklı olsa da cümle içerisinde kelime olarak aynı görevi görür. Vatandaş kelimesinin en yaygın eş anlamlısı yurttaştır. Bunun yanı sıra sakin, hemşehri, tebaa ve uyruk da bilinen eş anlamlı kelimelerin arasında yer alır.
 
Geri
Üst