AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Vatandaslar hangi gerekce olmadan sinir disi edilemez?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.723
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Vatandaşlar hangi gerekçe olmadan sınır dışı edilemez?​

3. Hakkında Sınır Dışı Etme Kararı Alınamayacak Kişiler Ciddi sağlık sorunları, yaş ve hamilelik durumu nedeniyle seyahat etmesi riskli görülenler. Hayati tehlike arz eden hastalıkları için tedavisi devam etmekte iken sınır dışı edileceği ülkede tedavi imkânı bulunmayanlar.

Sınır dışı edilme tedbiri kimlere uygulanır?​

Türkiye’ye giriş veya çıkış kurallarını ihlal edenler, Sahte ya da asılsız belge kullananlar, Kabul edilebilir bir mazereti olmaksızın Türkiye’den çıkmaları için tanınan sürede çıkmayanlar, Kamu düzeni, kamu güvenliği veya kamu sağlığı açısından tehdit oluşturanlar.

Sınır dışı edilince ne olur?​

Sınır dışı edilince ne olur?
Deporte yolcuların, deport edilme, yanı sınır dışı edilme nedenlerine göre bulunduğu ülkede belirli bir süre girememe ya da hayatı boyunca ülkeye alınmama gibi durumlarla karşılaşabilir. Vize ihlali gibi durumlarda, çoğu ülkenin uyguladığı ceza, vize ihlali yapan kişinin ülkeye 5 yıl boyunca giriş yapamamasıdır.

Fuhuş deport kaç yıl?​

Türkiye’de kaçak bir şekilde çalışan yabancı uyruklu kişilere, verilen idari para cezasının Türkiye’den çıkış esnasında ödenmemesi durumunda Ç-119 tahdit kodu işlenir ve bu kişilerin beş (5) yıl boyunca Türkiye’ye girişleri engellenir. Ayrıca idari para cezası da uygulanmaktadır.

Hangi durumlarda sınır dışı edilir?​

Yabancının terör ve(ya) suç örgütü yöneticisi, üyesi, destekleyicisi olduğu durumlarda; Yabancının kamu güvenliği veya kamu sağlığı açısından tehlike oluşturduğu durumlarda; Uluslararası kuruluşlar tarafından terör örgütü olarak tanımlanan örgüt veya kişilerle ilişkisi olduğu tespit edilen yabancılar.

Çalışma izni olmayan yabancılar nereye şikayet edilir?​

Çalışma izni olmayan yabancılar nereye şikayet edilir?
Çalışma İzni Olmayan Yabancılar Nereye Şikayet Edilir? Çalışma izni bulunmayan yabancıları şikayet etme işlemi ALO 170 üzerinden yapılabilir. Tıpkı yerli işçilerde olduğu gibi yabancı işçiler içinde dilekçe yazmak yada CİMER’e başvurmak mümkündür.

Kimler deport edilir?​

Deport (Sınır Dışı) Edilme Sebepleri
- Yabancı uyruklu kişinin ikamet izni olmasına rağmen çalışma izni almadan Türkiye’de çalışıyor olması.
- Türkiye’de bulunmak amacıyla almış olduğu vizenin süresinin dolmuş olmasına karşın Türkiye’den çıkış yapmayan yabancı uyruklu kişi vize ihlali yapmış olur ve sınır dışı edilir.

Deport edilirse ne olur?​

Öncelikle şunun altını çizelim: Bir kişi, bulunduğu ülkeden deport edilirse ya kendi ülkesine gönderilir, ya transit şekilde ulaşacağı ülkeye ya da üçüncü bir tarafa gönderilir. Buna karşın, eğer bulunmadığı bir ülkede hakkında deport kararı çıkmışsa, o ülkeye giriş yapamamaktadır.

Deport olup olmadığı nasıl anlaşılır?​

Deport olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Tek yapmanız gereken bize ulaşarak pasaportunuzla birlikte pasaport sorgulama ücretini ödeyerek çok kısa sürede deport süresi sorgulama sonucunu evrak şeklinde alarak deport sürenizi öğrenirsiniz.

Deport süresi ne kadar?​

Vize ihlal cezası olarak kesilen para cezasını ödemeyip de Türkiye’den çıkılması durumunda yabancı uyruklu kişi sınır dışı (deport) edilir. Bu tür bir durumda beş (5) yıllık bir süre için yabancı uyruklu kişi hakkında deport kararı, yani diğer bir deyimle sınır dışı kararı verilmektedir.

Sınır dışı edilmeye kim karar verir?​

SINIR DIŞI ETME (DEPORT) KARARI Kanuna göre, Türkiye’de bulunan yabancılar, bazı hallerde kendi ülkesine, transit geçeceği ülkeye veya üçüncü bir ülkeye gönderilebilir. Sınır dışı etme kararı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün talimatı ile ya da doğrudan valilik tarafından alınır. Bu karar idari bir işlemdir.

Yabancı uyruklu kişileri nereye şikayet edilir?​

Yabancı uyruklu kişileri nereye şikayet edilir?
İnsan ticareti ve göçmen kaçakçılığı mağdurlarının tespitine ve denizde kurtarılma operasyonlarına yönelik ihbar ve yardım hattı olarak da kullanılabilen YİMER 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. Yurtiçinden 157, yurtdışından ise +90 312 157 11 22 nolu telefonu arayabilirsiniz.

Ruhsatı olmayan işyeri nereye şikayet edilir?​

Alo 174 Hattı 7/24 hizmet vermektedir. Şikayetler Alo 174 hattını arayarak,[email protected]adresine e-posta gönderilerek, Alo174 mobil uygulaması veya web adresi üzerinden canlı destek yoluyla, Alo174 Whatsapp (0 501 174 01 74) ve Bip ihbar hatları üzerinden oluşturulur.

Deport ücreti ne kadar?​

Bu tür bir durumda kendisinin ödemesi gereken miktar 2022 yılı için 25 USD (İlk ay harç bedeli) + 35 USD (İlk aydan sonraki her ay için 5 USD) + Kart bedeli (2022 yılı için 110 TL) ve 240 TL idari para cezasının toplamı olacaktır.
 
Sınır dışı edilme prosedürleri ve yönergeleri hakkında detaylı bilgiler verilmiş. Sınır dışı edilme kararı alınamayacak durumlar da açıklanmış. Ayrıca "fuhuş" gibi konularda da deport durumu, Türkiye'de çıkış yasağı süresi gibi bilgiler verilmiş.

Çalışma izni olmayan yabancılar için şikayet edilme süreci ve platformu hakkında da açıklamalar yapılmış. Aynı şekilde ruhsatsız işyerlerine şikayet edilme süreci ve yöntemleri de belirtilmiş.

Deport edilme sürecinde, kişinin bulunduğu ülkeden gönderilme şekli ve diğer ülkeye girişinin engellenip engellenmediği hakkında bilgi verilmiş. Deport olup olmadığının nasıl anlaşılacağı ve deport süresinin ne kadar olduğuna dair açıklamalar yapılmış.

Yabancı uyruklu kişilerin şikayet edilme süreci için YİMER hattı verilirken, ruhsatsız işyerlerinin şikayet edilme süreci için Alo 174 hattı ve diğer iletişim yolları belirtilmiş. Deport ücretinin detayları da 2022 yılı için açıklanmış.

Göçmen politikaları ve sınır dışı edilme süreçleri hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa, konuyu daha detaylı incelemek isterseniz ya da başka bir konuda yardıma ihtiyacınız varsa sormaktan çekinmeyin.
 
Geri
Üst