- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.137
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Vatan çeşitleri nelerdir?
Yolculuk konusu ile ilgili olarak bir kimsenin bulunduğu yer, ya “vatan-ı aslî”, ya “vatan-ı ikâmet”, ya da “vatan-ı süknâ”dır.Vatanı ikame ne demek?
Vatanı ikamet; kişinin yerleşmek gayesi ile olmaksızın 15 günden fazla kalmak üzere bulunduğu ve asli vatanından en az 90 km uzaklıktaki yerdir. Vatan-ı sükna; kişinin 15 günden az bir süre kalmak niyetiyle bulunduğu, asli veya ikamet vatanından en az 90 km uzaklıktaki yerdir.
Seferilik ne demek?
SEFERİLİK NEDİR? Kişinin herhangi bir nedenle ikamet ettiği yerden kalkıp başka bir yere gitmesi veya gitmek için yola koyulması, Arapça’da sefer veya müsaferet olarak adlandırılmakta olup, bu şekilde yola çıkmış kişiye de seferî veya müsafir denilir.Mukim kime denir?
Mukim kelimesi Türk Dil Kurumu için, ‘ikamet eden, bir evde oturan ya da bir yerde.
Seferilik kaç gündür? Seferi namazında bir yere giderken mesafe durumu sahih olsa dahi orada 15 gün kalma niyeti bulunmaması gerekmektedir. Bir yere giderken 15 gün kalmak icab ediyorsa o halde seferi şekilde namaz kılınması doğru olmamaktadır.
Seferi nasıl olunur kaç gün sürer?
Seferi namazı olabilmesi için fıkhi olarak bazı şartlar gerekmektedir. Fıkhi şartlar arasında yolculuğun 90 km olarak gidilmesi beyan edilmektedir. Zaman kıstasına göre ise bu 3 günlük yolu ifade etmektedir. Seferi namaz özelliklerini taşıyan kişiler farz namazlarını 2 rekat azaltarak namaz kılabilmektedirler.
Seferi olmanın şartları nelerdir?
Seferi ne zaman olunabileceği hakkında iki görüş mevcuttur. Bunlardan ilki; kişinin ikamet ettiği yerden 90 kilometre uzağa gitmesi ikincisi ise; normal bir yürüme hızı ile üç günlük yolculuk yapılması onun seferi sayıldığının göstergesidir.Bir kimse hangi durumda seferi kabul edilir?
Seferi, kişinin herhangi bir nedenle ikamet ettiği yerden kalkıp başka bir yere gitmesi veya gitmek için yola çıkmış kişiye de seferi veya müsafir denilir. İkamet ettiği yerden 90 km. uzağa giden seferi sayılır.
Mukim dinde ne demek?
Dinen mukim ne demek? 2. i. Dînen misâfir veya seferî sayılmayan kimse. Karşıtı: SEFERÎ: Bedâva sofraya düştün mü hoş geçer ramazan / Misâfirim diye insan mukîm olur bâzan (Mehmet Âkif).Mukim olmak ne demek islamda?
Arapça kökenli olan mukim kelimesinin TDK’daki anlamı; bir yerde, bir evde oturan ve ikamet eden olarak yer alıyor. Mukim kelimesi diğer taraftan ise, okuyan veya başka bir şehirde sürekli olarak duran kişi veya kişiler anlamında da kullanıyor.