AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Vasi tayin etmek ne kadar surer?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Vasi tayin etmek ne kadar sürer?​

Vasi tayini ne kadar sürer 2020 ve Sonuçlanır? Vasi davası sonuçlanma süresi delil olarak gösterilen dilekçenin durumuna, vesayet altına alınacak kişiden istenen sağlık raporunun gerekliliğine ve iş yüküne bağlı olarak değişse de yaklaşık olarak 5 ay sürmektedir.

Vasilikten çekilme nasıl olur?​

Haklı Sebebinin Ortaya Çıkması: Vasinin görevini icra ettiği sürede bir haklı nedenin ortaya çıkmasıyla birlikte vasilikten çekilme talebinde bulunabilir. Burada nedenin haklı olup olmadığının tespiti vesayet makamı tarafından yapılacaktır.
Vasi kısıtlının tüm taşınır ve taşınmazlarının satılmasını talep edebilir ancak gerekçeleri kısıtlının tüm malvarlığının satılmasını gerektirmiyor ise vesayet makamı yeteri kadar malın satışına izin verecektir.
Vasi tayini ne kadar sürer 2022?
Vasilik sadece 2 sene boyunca atanır ve eğer istenirse 2 sene daha uzatma hakkı vardır. Toplamda 4 senenin ardından vasilikten vazgeçme hakkı hala geçerlidir. Vesayet davasında herhangi bir taraf yoktur. Kişinin durumuna bakılır ve uygun şartlar da oluşursa, vasi tayin edilir.
Vasilik kararı ne zaman kesinleşir?
Madde 13- Türk Medenî Kanunu hükümlerine göre herhangi bir nedenle görevi sona eren vasi, görevinin sona ermesinden itibaren onbeş gün içinde vesayet makamına vesayet altındaki kişinin malvarlığının yönetimiyle ilgili son raporunu ve kesin hesabını verir.

Vasilik kararı nasıl iptal edilir?​

Vasinin İptali Davası Nasıl Açılır? Vasilik işlemlerinin yürütüldüğü mahkemeler, Sulh Mahkemeleri ve Asliye Hukuk Mahkemeleri’dir. İptal kararı, Sulh Hukuk Mahkemesi’ne konu ile alakalı vasinin iptali dilekçesi verilmesi üzerine açılır. Daha sonraki aşamada, hakim vasinin görevine son verir.

Vasilikten kaçınma nedir?​

Vasiliğe; haklı sebepler engel olmadıkça, vesayet altına alınacak kişinin ya da ana veya babasının gösterdiği kimse atanıyor. Vasilik görevine atanan kimselerin “Vasilikten kaçınma hakkı” da bulunuyor. Yapılan atamanın kanuna aykırı olduğunu düşünen vasiler duruma itiraz edebiliyor.
Vasi, vesayet altındaki kişinin malvarlığından, olanak bulunmadığı takdirde Hazineden karşılanmak üzere kendisine bir ücret verilmesini isteyebilir. Ödenecek ücret, yönetimin gerektirdiği emek ve yönetilen malvarlığının geliri göz önünde tutulmak suretiyle her hesap dönemi için vesayet makamı tarafından belirlenir.
Vasi Kısıtlının taşınmazını satabilir mi?
 
Geri
Üst