- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 264.936
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Varsayım yeter derecede doğrulanmamış bir önerme midir?
Cümle anlam olarak tanımladığımız kavramı yansıtmaktadır. Bu kavram en genel olarak deneylerle yeteri derece doğrulanmamış ama bir gün doğrulanacağı umulan teorik düşünce olarak tanımlanır.Alt problem ne demek?
Alt problemler, soru cümleleri ya da sınamayı amaçladığı denenceler (hipotezler) biçiminde oluşturulabilir. Her bir alt problem kendi içinde alt maddeler olarak da yazılabilir.Varsayımda bulunmak ne demek?
Deneylerle henüz yeter derecede doğrulanmamış, ancak doğrulanacağı umulan teorik düşünce, faraziye, hipotez.
Varsayım anlatım ne demek?
Kimi zaman bir olay ya da durum olmadığı, gerçekleşmediği halde olmuş, gerçekleşmiş gibi kabul ederiz; yani o olayın olduğunu varsayarız. Varsayım anlatan yargıları içeren cümlelerde genellikle “tutalım ki, diyelim ki, farz edelim ki…” gibi ifadelere yer verilir.
Araştırmanın amacı ve önemi nedir?
Araştırma amaçlarında belirlenip toplanan verilerin hangi kuramsal veya pratik sorunun çözümünde ve nasıl kullanılabileceğinin açıklanmasıdır. Bir tür araştırmacının kendi amacının ortaya konmasıdır. Araştırmanın amacı ile araştırmacının amacı ayrı şeylerdir.Problem cümlesi nasıl olmalı?
Problem cümlesinin açık olması, konuyu tam olarak belirtmesi, konuya uygun olması ve konuyu sınırlayabilmesi gerekir. Problem cümlesi sadece konunun ne olduğunu göstermekle kalmaz, seçilecek yöntemin ne olacağına ve araştırmanın aşamalarına ışık tutar (Kaptan, 1973, 112-113).Bilimsel kanun değişir mi?
Kesinlikle değiştirilemez.” “Teori, deneyler sonucunda ortaya çıkarılmış ama kesinleşmemiş bilgidir.” “Yer çekimi kanunu değişmez. Kanunlar değişmez, doğruluğu kesindir.”
Kanun bilimsel olarak nedir?
Bilim Kanunları (Yunanca: kanon “kural”), bir hipotez ya da prensip hiçbir şüpheye yer vermeyecek şekilde teyit edilir ve herkes tarafından kabul edilirse kanun haline gelir.