Varroa mucadelesi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
171.662
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Varroa mücadelesi nasıl yapılır?​

Bal akımında varroa mücadelesi: Kovanda bulunan çerçevelerdeki bir petek orta kısmından veya alt kısmından kesilerek alınır. Arılar bu kesilen kısma erkek arı gözleri örerler ve ana arı bu gözlere dölsüz yumurta bırakır. Bu erkek arıların bulunduğu petek gözleri kapandığında kesilerek alınır ve imha edilir.

Varostop nasıl kullanılır?​

Arı kolonilerinde varroa’nın teşhis, tedavi ve kontrolünde kullanılır. İki çerçeve arasına birer şerit asılarak kullanılır. Şeritler 6 haftadan çok olmamak şartı ile 35 gün arı kolonisinde bırakılır.
Varomit nasıl kullanılır?
*Arıların üzerine temas edecek şekilde tüm çerçeve aralarına uygulanır. *Her çerçeve arasına yaklaşık 2 ml olacak şekilde 15 günde bir uygulanması tavsiye edilir. *Özel olarak tasarlanmış kilitli kapağı çevirerek çıta aralarına uygulayınız. Uygulama sonrasında kapağı yeniden çevirerek kapalı olduğundan emin olunuz.
Arılar için körükte ne yakılır?
Körük yakmada kullanılabilecek doğal hammaddeler, daha çok etrafımızdaki ağaçlardan elde ettiğimiz odun çürüğü (putur) , ağaç kabuğu, kuru mantar, ağaç talaşı ve mısır koçanıdır.

En iyi Varroa ilaçı hangisi?​

Kekik yağında da bulunan thymol (timol) gıda ürünlerinde kullanımına izin verilen doğal bir maddedir ve tamamen güvenlidir. Tabletlerden yayılan timol buharı kovanın içini doldurur. Bu buhar varroa (Varroa destructor) üzerinde öldürücü etki gösterir. Thymovar®, bal döneminde kullanılsa dahi, arılara zarar vermez.

Varroa ilacı kaç gün arayla yapılır?​

Erken ilkbahar ve genç sonbaharda açık yavru gözlerinin en çok balın en az olduğu dönemlerde 3 gün ara ile 3 defa ilaçlanır. İstenilen sonuç alınmaz ise ilaçlama sayısı artırılmalıdır. Arılara yan etkisi olmayan ve balda kalıntı bırakmayan ilaçlar kullanılmalıdır.
Arıda Varroa nasıl olur?
Varroa; arılarda kanat ve bacaklarda deformasyon, kısa bacaklılık, kısa karınlılık gibi vücut anomalileri ve ergin arılarda düşkünlük, verim düşüklüğü gibi semptomlarla kovanlarda sönmeye kadar varan etkiler oluşturan, kolaylıkla bir kovandan diğerine bulaşabilen, diğer hastalıklara zemin hazırlayan tehlikeli bir arı …
Arı varroa ilacı nasıl kullanılır?
 
Geri
Üst