- Konu Yazar
Varoluşsal kaygi nedir?
Varoluşsal kaygı bir varlığın kendi muhtemel yokluğunun farkında olması halidir ve nörotik ya da psikotik kaygılardan farklı olarak zihnin anormal durumu ile ilgili değildir. Kaygı varolmamaya dair varoluşsal farkındalıktır ve yokluk da varolmanın bir parçasıdır.Varoluşsal sorunlar nelerdir?
Varoluşsal depresyonda temel sorun; sorulara tatmin edici cevaplar bulamamaktır. Bazı insanlar için cevap eksikliği, hayal kırıklığına ve mutsuzluğa neden olur. Fakat mutsuz hissetmek her zaman varoluşsal bir krizden geçtiğiniz anlamına gelmez. Bu duygular, yaşamda anlam bulma ihtiyacıyla birlikte bir krize dönüşür.Bireyler sık sık başkalarından ve kendilerinden soyutlandıklarını hissederler. Bu soyutlanmanın altında varoluşa ilişkin daha temel bir yalıtım yatmaktadır. Dolayısıyla varoluşsal yalıtım insanın kendisi ve başkaları arasında kapatılamayan bir uçurumun varlığıdır.
Varoluşsal yalıtım nedir?
Varoluşsal yalıtım nedir?Varoluşçu yalıtım, varlığımızın temelde dünya ve insanlardan keskin ve karşı konulmaz ayrılığını anlatır. Varoluşçu yalıtım ;kişilerarası ve kişinin kendi benliği içindeki parçalanma ve yalıtımdan farklı bir kavramdır. Kişinin kendi kişilik ve beden parçalarının ayrılığı ise bir başka yalıtım tipidir.
Varoluşsal çaresizlik nedir?
Varoluşsal çaresizlik nedir?tanım olarak: dünyaya gelişimizin bizden bağımsız olduğu, yaşamımız boyunca içinde bulunacağımız şartların şansa bağlı olduğu ve ölüm karşısında çaresiz olduğumuz gibi düşüncelerin kişide oluşturduğu kaygı diyebiliriz.