- Konu Yazar
Varlık şirketleri hangileri?
Varlık Yönetim Şirketi (VYŞ) Nedir?| Varlık Yönetim Şirketi | Telefon Numarası
1 | ADİL VARLIK YÖNETİM A.Ş. | 850 455 23 45
2 | ARMADA VARLIK YÖNETİM A.Ş. | 212 215 23 44
3 | ARSAN VARLIK YÖNETİM A.Ş. | 212 284 26 26
4 | BİRİKİM VARLIK YÖNETİM A.Ş. | 212 355 19 40
Varlık yönetim şirketleri kredi verir mi?
BANKACILIK Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK), Varlık Yönetim Şirketlerinin Kuruluş Ve Faaliyet Esasları ile Devralınacak Alacaklara İlişkin İşlemler Hakkında yönetmelik dün Resmi Gazete’de yayımlandı. Varlık yönetim şirketleri; banka ve diğer mali kuruluşların kredi alacaklarını devralabiliyorlar.Varlık şirketi ne demek?
Varlık şirketi ne demek?Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu onayı ile kurulan ve faaliyet gösteren, bankalar ve diğer finansal kurumların tahsili gecikmiş alacaklarını satın alıp borçları yeniden yapılandırarak borçluları tekrar finansal sisteme kazandıran şirketlerdir.
Varlık şirketine olan borç ödenmezse ne olur?
Varlık şirketine olan borç ödenmezse ne olur?Varlık yönetim şirketine devredilen borcunuzu karşılıklı anlaştığınız koşullarda ödemezseniz ise bir sonraki aşamada hukuk büroları devreye girecektir. Borcunuzu devralan bir avukatlık şirketi sizinle iletişime geçecek ve borcun tahsili için yasal işlem başlatacaktır.
Varlık şirketine borcu var kredi çekebilir mi?
Kredi ve kredi kartı borcu 2-3 yıl ödenmediği için varlık yönetim şirketlerine devrediyor. Bu borcu kapatmak isteyene şirketler, kişinin ve borcun durumuna göre uygun ve esnek ödeme planları yapıyor. Borcunu ödeyenler ‘kara listeden’ çıkıp yeniden kredi çekme imkanına sahip olabiliyor.Varlık yönetim şirketlerinin bankalardan farkı nedir?
Bankaların aksine Varlık Yönetim Şirketlerinin temel işi sorunlu kredilerin tahsilat yönetimi olduğu için, müşterilerine en makul ödeme planını en uygun sürede sunarak borcu çözüme ulaştırmak temel amaçtır. Varlık Yönetim sektörü ülke ekonomisi için stratejik önem arz etmektedir.Varlık Fonuna devredilen borçlar ödenmezse ne olur?
Varlık Fonuna devredilen borçlar ödenmezse ne olur?Vadesi gelen herhangi bir borcun 90 gün içerisinde ödenmemesi durumunda tahsili gecikmiş alacak statüsüne geçer ve yasal takip süreci başlatılır. Bu 90 günlük süreçte banka müşterisine sözlü ve/veya yazılı olarak ulaşıp borcunu ödemesini hatırlatır. Bu süreçte borca gecikme faizi uygulanır.