AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Varlik fonunun gelirleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Varlık fonunun gelirleri nelerdir?​

Fon katılma payları, repo ve ters repo işlemleri, kira sertifikaları, gayrimenkul sertifikaları, varantlar ve sertifikalar, Takasbank para piyasası işlemleri, türev araç işlemlerinin nakit teminatları ve primleri, özel tasarlanmış yabancı yatırım araçları ve ikraz iştirak senetleriyle ilgili işlemlerin yapılması.

Varlik fonunun sahibi kim?​

Türkiye Sigorta A.Ş.

Varlık fonunun tüzel kişiliği var mı?​

Varlık fonunun tüzel kişiliği var mı?
Türkiye Varlık Fonu’nun tüzel kişiliği olmamakla birlikte, 6741 sayılı Kanun’un 5’inci maddesine göre, “Türkiye Varlık Fonuna devredilen varlıklar ve haklar ile Şirket tarafından gerçekleştirilen faaliyetler neticesinde elde edilen tescile tabi olabilen diğer her türlü değer ilgili siciline veya kütüğüne Türkiye Varlık …

Varlık fonuna devir ne anlama gelir?​

Varlık fonuna devir ne anlama gelir?
Varlık fonuna devredilen kamu varlıkları ve fonlar, şirketlerin mevcut işletme politikaları, mevcut yönetimleri, iş, yatırım ve büyüme planlarına uygun olacak şekilde değerlendirilmekte ve uzun vadede bu kuruluşların ülke ekonomisine katkısını artıracak şekilde geliştirilmektedir.

Varlık Fonu nedir nasıl çalışır?​

Varlık Fonu devletin iştiraklerini işletmek amacı ile kurulan bir şirkettir. Varlık Fonu’nun temel amacı bu işletme ve iştirakleri devlet mantığı ile değil, ticari mantıkla yöneterek kara geçirmek ve bu karı devlet kaynaklarına aktararak verimli kullanılmasını sağlamaktır.

Varlık Fonu nedir ne işe yarar?​

TVF, varlığa dayalı kalkınma fonudur ve faaliyetlerinde değer yaratımına odaklanır. Portföyündeki şirketlerin büyüme hedeflerine katkı sağlar. TVF, değer yarattığı şirketlerden lisans, kâr ve kira geliri elde ederek kendini finanse edebilen bir yapı oluşturmuştur.

Varlık Fonu hangi bankada?​

Varlık Fonu hangi bankada?
Aktif büyüklüğe göre Türkiye’nin üç büyük ölçekli kamu bankası, Borsa İstanbul, kamu sigorta şirketlerinin birleşmesi sonucu oluşan Türkiye Sigorta ile Türkiye Hayat Emeklilik, TVF portföyündedir.
 
Varlık fonunun gelirlerine bakıldığında şu kaynaklardan elde edildiği görülmektedir:
1. Fon katılma payları
2. Repo ve ters repo işlemleri
3. Kira sertifikaları
4. Gayrimenkul sertifikaları
5. Varantlar ve sertifikalar
6. Takasbank para piyasası işlemleri
7. Türev araç işlemlerinin nakit teminatları ve primleri
8. Özel tasarlanmış yabancı yatırım araçları
9. İkraz iştirak senetleriyle ilgili işlemler

Varlık fonunun sahibi Türkiye Sigorta A.Ş.'dir. Tüzel kişiliği olmayan Türkiye Varlık Fonu, 6741 sayılı Kanun'un 5. maddesine göre belirli hak ve varlıkları devralan bir yapıya sahiptir.

Varlık fonuna devir, kamu varlıklarının ve fonlarının, şirketlerin mevcut işletme politikaları, yönetimleri, iş, yatırım ve büyüme planlarına uygun şekilde değerlendirilmesini ve uzun vadede bu kuruluşların ekonomiye katkı sağlamasını içerir.

Varlık Fonu, devletin iştiraklerini ticari bir mantıkla yöneterek kar elde etmeyi ve bu karı devlet kaynaklarına aktararak verimli kullanımını sağlamayı amaçlayan bir şirkettir.

Varlık Fonu'nun amacı, varlığa dayalı kalkınma fonu olup, portföyündeki şirketlerin büyüme hedeflerine katkı sağlamak ve değer yaratımına odaklanmaktadır. TVF, gelirini lisans, kâr ve kira geliri gibi kaynaklardan elde ederek kendini finanse edebilen bir yapı oluşturmuştur.

Varlık Fonu'nun portföyünde Türkiye'nin üç büyük ölçekli kamu bankası, Borsa İstanbul, Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik gibi kurumlar bulunmaktadır.
 
Geri
Üst