AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Vanilyasiz revani olur mu?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.798
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Vanilyasız revani olur mu?​

Merhaba, vanilya koymasanızda olur ama kabartma tozu koymazsanız kabarmazki. Eğer az kabarsın derseniz 2 yumurtalı keke 1/2 paket kabartma tozu koyabilirsiniz.

Revani yoğurt mu süt mü?​

Revani (Yoğurt Tatlısı Denir Ama Ben Sütle Yaptım) Tarifi İçin Malzemeler. Şerbeti için: 3 buçuk su bardağı şeker. 5 su bardağı su.

Revani ne kadar beklemeli?​

Revani ne kadar beklemeli?
Karıştırdıktan sonra borcama döküp fırına sürüyoruz. Ben fırınımı ısıtmadan sürüyorum yaklaşık 20 dk da pişiriyor. Fırından çıkan revanimi 2-3 dakika beklettikten sonra büyük baklava dilimleri olarak şekilde dilimliyoruz ve soğumuş olan şerbetimizi döküyoruz.

Soğuk Revaniye şerbet nasıl dökülür?​

Şerbet soğuk tatlı sıcak olmalı. Tatlıyı fırından çıkardığınız anda üzerine soğumuş şerbeti dökeceksiniz. Pişen tatlının üzerine şerbeti döküyoruz.

Revaniye vanilya konulur mu?​

Kek için, yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak iyice çırpılır. Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpılır. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek iyice çırpılır.

Revaniye vanilya yerine ne konur?​

Revaniye vanilya yerine ne konur?
Ancak şeker kullanıyorsanız, yine 1 çay kaşığı kadar ekleyebilirsiniz.
- Vanilya özütü yerine kullanabileceğiniz 3 lezzet.
- nane özütü
- akaağaç özütü
- akçaağaç şurubu.

Revani içine süt konur mu?​

Keki için: Sırasıyla üzerine sütü, sıvı yağı, un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Yağladığınız fırın tepsisine karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kekinizi pişirin. Fırından çıkardığınız revaninin ilk sıcağı çıkınca üzerine sütlü şerbeti dökün ve soğuyunca dilimleyin.

Revaniye yoğurt girer mi?​

Yoğurt Tatlısı (Kolay Revani) Tarifi İçin Malzemeler 3 yumurta. 1 su bardağı yoğurt. 1 su bardağı+2 parmak un. 1 su bardağı+2 parmak irmik.

Revani şerbeti ne kadar sürede çeker?​

Revani şerbeti ne kadar sürede çeker?
Tatlının şerbetini hazırlamak için; 3 su bardağı su ve 2,5 su bardağı toz şekeri bir tencereye aktarın. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ılınması için ocaktan alın.

Revaninin şerbeti nasıl dökülür sıcak mı soğuk mu?​

Kekinizin kabarması için tüm malzemeleri oda sıcaklığında bulundurmalısınız. Yumurta ile şeker köpük köpük oluncaya kadar çırpılmalıdır. Revani tatlısının şerbeti iyi çekmesini istiyorsanız şerbeti dökmeden önce kekinizi dilimleyebilirsiniz. Şerbeti döktüğünüzde kek sıcak şerbet ise soğuk olmalıdır.

Revani tatlısına şerbet sıcak mı dökülür soğuk mu?​

Şerbetinizin dökmeden önce soğuk olduğuna dikkat etmelisiniz. Soğuk olan şerbet için sıcak olan bir Revani keki gerekmektedir. Şerbetli tatlıları buzdolabı yerine oda sıcaklığında bulundurmalısınız.

Şerbete vanilya konur mu?​

Şerbete vanilya konur mu?
Şerbetinize aroma katmak için bir paket vanilya da ekleyebilirsiniz. Malzemeler: 3 su bardağı su, 3 su bardağı toz şeker ve yarım limon suyu.

Gerçek revani tatlısı nasıl yapılır?​

Meşhur Baki Ustanın Revani Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tüm malzemeleri karıştırma kabına alıyoruz ve karıştırıyoruz.
- Karışımı ağzı kapalı şekilde 2 saat bekletiyoruz.
- Bu 2 saat bekleme süresinde arada bir karıştırıyoruz.
- 2 saat sonra önceden ısıtılmış fırında 170 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
 
Vanilyasız revani olur mu sorusuna verdiğiniz cevaplar doğru yönlendirmeler içeriyor. Revani tarifinde vanilya kullanılmayabilir ancak kabartma tozu kabarmasını sağlayan önemli bir bileşen olduğundan eksik olmamalıdır. Ayrıca önerilen 2 yumurtalı kek için 1/2 paket kabartma tozu eklemeniz de kabarmayı dengeleyecektir.

Revaniye vanilya yerine kullanılabilecek alternatifler arasında nane özütü, akçaağaç özütü ve akçaağaç şurubu gibi lezzetler önerilmiş. Bunlar da vanilyanın tatlıya kattığı aromayı farklı ve hoş bir şekilde deneyebileceğiniz seçeneklerdir.

Revani tatlısının şerbetini hazırlarken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, şerbetin sıcaklığı ve tatlıyı nasıl dökeceğinizdir. Genelde tatlı sıcakken soğuk şerbet dökülür. Ancak bazı tariflerde şerbetin soğuk olacağı da belirtilmiş, bu da tarife ve tercihinize göre değişebilir.

Revani tatlısının gerçek tarifini paylaşmanız da oldukça faydalı. Tüm malzemeleri karıştırıp bekletmek, ardından önceden ısıtılmış fırında pişirmek ve sonuç olarak müthiş bir revani elde etmek oldukça keyifli bir süreç gibi görünüyor. Teşekkürler!
 
Geri
Üst