AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Vana yalitim ceketi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Vana yalıtım ceketi nedir?​

Bağlayıcısız imal edilen beyaz camyünü şilte veya taşyünü sanayi şiltesi kullanılmış, dış yüzeyi silikonlu iç yüzeyi 500 °C’ye dayanıklı silikonsuz cam kumaşı kaplı, vanalar için özel üretilmiş yalıtım ceketidir.
Körüklü ceket ne demek?
Bu vana ceketlerinin genel anlamda ısıtma ve soğutma hatlarında buhar makinelerinde ve gemilerde kullanıldığından bahsedebiliriz. Sıcak hatlarda ısı kayıplarının en aza indirilmesi soğuk hatlarda ise ısı kaybı ve yoğuşmayı engelleyici özelliğinden faydalanılmaktadır.

Vana Ceketi nerelerde kullanılır?​

Vana ceketlerinin kullanım alanları
Izolasyon vanası nedir?
Patlama İzolasyon Kapağı Valfı normal akışta normalde açık kalır. Bir patlama durumunda, oluşan aşırı basınç kanadın kapanmasına neden olarak, patlamanın ekipmanın geri kalanına yayılmasını önler.
Ayvaz Manometre muslukları, basınç ölçerlerin kontrol amaçlı kullanıldığı ve basınç değerinin sürekli görülmesinin istenmediği yerlerde kullanılırlar. Böylece istendiğinde musluklar açılarak ölçme işlemi gerçekleştirilir.
Vana nedir çeşitleri nelerdir?
Vanalar, çeşitli amaçlar için farklı boyutlarda ve farklı malzemelerden üretilebilir. Vanaların kendi içlerinde, radyatör vana, selonoid vana, şiber vana, küresel vana, termostatik radyatör vana, flanşlı vana, olarak çeşitlere ayılır. Vanalar, günümüzde geniş kullanım alanlarına sahiptir.

Manometre musluğu ne işe yarar?​

MV-417 Schneider Manometre Musluğu Schneider Manometre muslukları, basınç ölçerlerin kontrol amaçlı kullanıldığı ve basınç değerinin sürekli görülmesinin istenmediği yerlerde kullanılırlar.
Flanşlı vana nedir?
Flanşlı kelebek vanalar da, flanşsızlarda olduğu gibi kapama elemanının gövde içerisinde 90º döndürülmesi ile akışkanı durduran veya akışkana yol veren vanalardır. Bu vanalarda flanşlar üretim sırasında gövdede olacak şekilde dizayn edilerek üretilmektedir.

Manometre nedir ne işe yarar?​

Manometre, gaz veya sıvı akışkanların basıncını ölçmek için kullanılan alettir. “U” şeklindeki bir borudan meydana gelir. Boru içinde bulunan sıvı, akışkan tarafından, uygulanan basınca bağlı olarak seviye değiştirir. İki koldaki seviye farkı önceden hazırlanan ölçekli bir cetvelde ölçülerek basınç bulunur.
Manometre nasıl kullanılır?
Manometre içinde sıvı bulunur ve bu sıvı kendisine uygulanan basınca bağlı olarak hareket ederek belirli bir seviyeye denk gelir. Sıvının denk geldiği bu seviye üzerine uygulanan basıncın şiddetini belirtir. Böylelikle, manometre içerisinde bulunan sıvının hareket değişikliğinden basınç ölçümü yapılır.

Geri