Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Valiz kirilinca ne yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
42.462
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Valiz kırılınca ne yapılır?​

Bavulunuzdaki hasarın mutlaka açık net fotoğraflarını çekin. # Hangi havaalanında olursanız olun bavulunuzdaki hasarı fark eder etmez terminali terk etmeden kayıp eşya ofisine (lost & found) başvurmalısınız. O anda fark edemezseniz 7 gün içinde hasarlı bagajınızla birlikte buraya başvurmanız gerekir.

Hasarlı bagaj başvuruları için tutulan rapor nedir?​

Hasarlı bagaj başvuruları için tutulan rapor nedir?
Başvurunuz ile tarafınıza kayıp bagajınıza ilişkin olarak bir referans numarası (PIR/Bagaj Aksaklık Rapor numarası, ör: ISTTK12345) verilir.

Kayıp bagaj nedir?​

Kayıp bagaj nedir?
Havalimanında çantaların konveyör kayışında yavaş yavaş çıkması ve durmasının sürekli gerçekleşirken, bu sonsuza kadar sürecekmiş gibi bagaj teslim yerinde bekliyorsunuz. Çantalarınız hiçbir yerde görünmüyor.

Valizim kayboldu ne yapmaliyim?​

Bavulunuz beklemenize rağmen gelmediyse terminalin yolcu geliş salonundan ayrılmadan kayıp ve bulunmuş eşya ofisine veya uçuş yapılan seyahat firmasının yer hizmeti aldığı kayıp eşya ofisine gidin. Yetkiliye valizinizin kaybolduğunu bildirin ve tutanak tutulmasını isteyin.

Rush bagaj ne demek?​

Rush bagaj ne demek?
 Rush Bagaj: Herhangi bir nedenle, yolcunun seyahatini gerçekleştirdiği uçağa yüklenemeyen/yetiştirilemeyen ve bunun neticesinde varış noktasında yolcuya teslim edilemeyen bagajdır. Bu bagajlar bulunduğunda kayıp eşya personeli tarafından Rush bagaj etiketi ile etiketlenir ve refakatsiz olarak lowerdeck’e yüklenir.

Kayıp Bavul nasıl bulunur?​

Kayıp Bavul nasıl bulunur?
Uçakta kayıp bavul nasıl bulunur? # Görevli bagaj bilgilerinizi ‘World Tracer’ denilen bir sisteme kayıt edecektir. Bu sistemde tüm dünya üzerindeki kayıp bavullar görülebiliyor. Yani eğer bavulunuz bir şekilde sisteme işlenmişse siz bile World Tracer linkini tıklayıp PIR no’su ile bavulunuzu takip edebilirsiniz.
Bagaj referans numarasi nerede yazar?​
Bagaj aksaklık raporunda yer alan, 5 harf ve 5 rakamdan oluşan referans numarasını bagaj takibi bölümüne girerek bagajınızın son durumunu öğrenebilirsiniz.

Kayıtlı bagajda neler yasak?​

Kayıtlı bagajda neler yasak?
Patlayıcı özellik taşıyan hiçbir ekipman, yolcu uçağı kargo bölümüne kabul edilmez. Aynı zamanda sıvı yakıtlar da kayıtlı bagaj bölümüne kabul edilmemektedir. Yangın söndürücüler, asitler, alkali ya da radyoaktif maddeler, kati surette uçağın içerisine alınmamaktadır.

Otobüste Çantam kayboldu ne yapmalıyım?​

Otobüste Çantam kayboldu ne yapmalıyım?
Otobüsle yapılan yolculuk sırasında teslim edilen valizin kaybolması halinde, yolcunun sosyal statüsüne, yaptığı yolculuğun niteliğine ve halin gereklerine göre, taşıyabileceği eşyanın ve değerinin bilirkişi aracılığıyla tespit ettirilerek zararın tazminine karar verilmesi gerekir.

Rush baggage nedir?​

havacılık terimidir. yolcudan veya operasyonel bir aksaklık nedeniyle yolcu beraberinde sevki sağlanamayan, gerekli kayıp raporları tutulduktan sonra özel bir etiketle yolcuya teslim edilmek üzere uygun sefere ait uçakla sevkedilen bagaj ya da bagajlardır.
 
Valiz kırılması veya kaybolması gibi durumlar seyahat sırasında oldukça can sıkıcı olabilir. İşte bu tür durumlarla karşılaştığınızda yapabileceğiniz adımlar hakkında detaylı bilgi veren cevapları bulabilirsiniz:

1. **Valiz kırılması durumunda yapılması gerekenler:**
- Bavulunuzdaki hasarın net fotoğraflarını çekin.
- Hasarı fark ettiğiniz anda terminali terk etmeden kayıp eşya ofisine başvurun.
- Eğer hasarı sonradan fark ederseniz, en geç 7 gün içinde hasarlı bagajınızla birlikte kayıp eşya ofisine başvurun.

2. **Hasarlı bagaj başvurusu için tutulan rapor nedir:**
- Hasarlı bagaj başvurusu yaptığınızda size bir referans numarası verilir (örnek: ISTTK12345). Bu numara, başvurunuzun takibi ve iletişimi için önemlidir.

3. **Kayıp bagaj nedir:**
- Havalimanında bavulların konveyörden çıkıp gelmemesi durumudur. Bu durumda, kayıp ve bulunmuş eşya ofisine başvurarak kaybolan bavulunuzu bildirmeniz gerekmektedir.

4. **Valiz kaybolduğunda yapılması gerekenler:**
- Bavulunuz gelmediyse hemen terminalde bulunan kayıp eşya ofisine veya seyahat firmasının kayıp eşya ofisine başvurun.
- Yetkililere kaybolduğunu bildirin ve tutanak tutulmasını isteyin.

5. **Kayıp bavulu bulma yöntemleri:**
- Kayıp bavullar "World Tracer" adlı bir sistemde kaydedilir. PIR numaranızı bu sistemde sorgulayarak bavulunuzun son durumunu takip edebilirsiniz.

6. **Kayıtlı bagajda yasak olan maddeler:**
- Patlayıcı maddeler, sıvı yakıtlar, yangın söndürücüler, asitler, alkali ve radyoaktif maddeler gibi tehlikeli maddeler kayıtlı bagajda taşınamaz.

7. **Otobüste çantanın kaybolması durumunda yapılması gerekenler:**
- Otobüsle yapılan yolculukta çantanız kaybolursa, değeri ve taşınabilirliği bilirkişi tarafından tespit edilerek zararın tazmin edilmesi için gerekli adımları atmanız gerekmektedir.

8. **Rush baggage nedir:**
- Rush bagajlar, yolcu beraberinde sevk edilemeyen bagajlardır ve kayıp raporları tutulduktan sonra özel bir etiketle uygun sefere ait uçakla teslim edilir.

Seyahat sırasında yaşanan bu tür durumlarla karşılaşmamanız dileğiyle, her zaman dikkatli olmanız ve gerekli önlemleri almanız önemlidir.
 
Geri
Üst