AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Vakif universiteleri tam burslu ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Vakıf üniversiteleri tam burslu ne demek?​

Tam burs, üniversiteye göre değişmekle birlikte çeşitli giderleri kapsayan ödemelerin tamamının üniversite tarafından karşılanmasıdır. Bu tanımdanda anlayabileceğiniz üzere burs öğrenciye karşılıksız aylık verilen bir paradır.

Üniversitelerin yanında yazan burslu ne demek?​

Burs, vakıf üniversitelerin verdiği çeşitli giderleri kapsayan masrafların tamamını ya da belli bir kısmını üniversitenin karşılamasıdır. Üniversitede burslu hiçbir ücret ödemeden eğitim gördüğün anlamına gelir.
Tam burslu üniversitede burs kesilir mi?
Okula girdiğiniz puan ile kazandığınız burslar başarısızlık durumunda kesilmez. Tercih bursu, öğrencinin kayıtlı olduğu ön lisans, lisans programının normal öğrenim süresince not ortalaması veya ders geçme gibi başarı şartları aranmaksızın devam eder.

Burs almak ne demek?​

BURS NEDİR? Yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

Burs almak ne demektir?​

Memleket içerisinde yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi verilmesine ilişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.
Tam burs hangi durumlarda kesilir?
Almakta olduğunuz bursun devam edebilmesi için not ortalamanızın ekim ayındaki YÖKSİS kayıtlarında 2.00 ve üzeri olması gerekmektedir. Bursun kesilmesinde yıl sonu ortalaması dikkate alınmaktadır. Not ortalaması 100’lük sistemde 53.33’ün altında olan öğrencilerin bursu kesilir.

Üniversite bursu hangi durumlarda kesilir?​

Eylül 2018’de KYK burs yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre not ortalaması 4’lük sistemde 2.00’nin altında olan öğrencilerin bursu kesilir. Bir öğrencinin 4 yıl tamamladıktan sonra mezun olmadığı durumlarda, okulu 5 veya 6.yıla uzasa da 4. yıl sonunda bursu kesilmektedir.

Özel üniversite baraj istiyor mu?​

Tercih listesinde özel üniversitelere veya devlet üniversitelerine yer vermeniz için baraj puan şartı vardır. 150 ve üzeri puan alan öğrenciler 2 yıllık (ön lisans) bölümlerine sınavsız geçiş yapabiliyor. Bu bölümlerin yer aldığı devlet veya özel üniversitelerde sınavsız geçiş tercihi yapabiliyorlar.
Burslu okumak için kaç puan gerekir?
Bu genel ağırlıklı not ortalaması puanının öğrencinin ilgili bursu alabilmesi için üniversiteden üniversiteye değişse de genel olarak 3.50 ve üstüdür. Yüzlük tabanda ise bu puan 85 ve üstü şeklindedir.

Devlet üniversiteleri burs verir mi?​

Tabii ki de devlet üniversiteleri de burs vermektedir. Burs veren üniversiteler kapsamında yer alan vakıf ve devlet üniversiteleri öğrencilere farklı oranlarda ve farklı imkânlarda burslar sağlamaktadır. Burs veren üniversitelerin, burs vermedeki en temel amacı öğrencinin başarısını desteklemektir.
 
Geri
Üst