AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Vajinanin tahris oldugu nasil anlasilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Vajinanın tahriş olduğu nasıl anlaşılır?​

Vajinal mantar enfeksiyonları, aşağıdaki gibi bir dizisi belirti ve şikâyetlere neden olabilir: Vajinal kaşıntı Vulva adı verilen vajinanın çevresinde bulunan dokuda kaşıntı Vajina çevresinde şişlik, ağrı, kızarıklık, döküntü

Cinsel ilişkide tahriş neden olur?​

Cinsel ilişkide tahriş neden olur?
Cinsel ilişki sırasında vajina duvarlarının sürtünmesini önlemek için vajinada bir miktar sıvı bulunmalıdır. Eğer vajina belli oranda nemli olmazsa cinsel ilişki sırasında oluşan sürtünmeden dolayı tahriş meydana gelecektir. Vajinada yetersiz akıntı nedeniyle oluşan bu durma “vajinal kuruluk” adı verilir.

Tahriş olmuş vajina için ne yapmalı?​

Tahriş olmuş vajina için ne yapmalı?
İrritasyona bağlı vajinal yanmanın geçmesi için ilk yapılması gereken vajinayı tahriş eden maddeyi tespit etmek ve cilt ile bu maddenin temasını kesmektir. Bu çözüm genellikle vajinada yanmanın iyileşmesi için yeterlidir. Ancak bazı durumlarda hastaların ilaç tedavisi alması gerekebilir.

Rahim ağzı tahrişi nasıl geçer?​

Belsoğukluğu genellikle antibiyotik seftriakson ve bir doz oral azitromisin enjeksiyonu ile tedavi edilir. Klamidya tipik olarak azitromisin, doksisiklin, ofloksasin veya levofloksasin gibi oral antibiyotiklerle tedavi edilir. Antibiyotik metronidazol ise trichomoniasis tedavisinde etkilidir.

Kızlık zarı bozulduktan sonra ne zaman ilişkiye girilmeli?​

Kızlık zarı bozulduktan sonra ne zaman ilişkiye girilmeli?
Kızlık Zarı Bozulduktan Sonra İlişkiye Devam Edilir mi? Cinsel birleşme yaşanmasıyla birlikte kızlık zarı bozulduktan sonra ilişkiye devam edilebilir. Ancak ilk seferde birden fazla kez ilişkiye girildiğinde kanama devam edebilir, bu sebeple enfeksiyon kapılabilir.

Tuvalet kağıdı vajinayı tahriş eder mi?​

Tuvalet kağıdı vajinayı tahriş eder mi?
Tuvalet kağıdı, tampon ve kağıt mendiller gibi kişisel temizlik ürünleri de vajinal bölgede alerjik reaksiyonu tetikleyebilir.
Vajina tahrişine hangi krem iyi gelir?​
Vajina Kaşıntısına (Mantarına) İyi Gelen İlaçlar
- Tiokonazol.
- Butokonazol.
- Fentikonazol Nitrat.
- Mikonazol.
- Sertakonazol.
- Fluconazole.
- Klotrimazol.
- İzokonazol nitrat.

Kadınlarda vajinada iltihap neden olur?​

Kadınlarda vajinada iltihap neden olur?
Cinsel yolla bulaşan bakteriler vajinadan rahme, fallop tüplerine veya yumurtalıklara yayıldığında ortaya çıkar. Genellikle hiçbir belirti veya semptom göstermez. Birçok bakteri türü rahim iltihabına neden olabilir, ancak gonore veya klamidya enfeksiyonları en yaygın olanıdır.
 
Vajina tahrişi oldukça rahatsız edici bir durumdur ve genellikle pek çok kadının karşılaşabileceği bir sorundur. Vajinal tahrişin belirtileri arasında vajinal kaşıntı, vajina çevresindeki dokularda kaşıntı, vajina çevresinde şişlik, ağrı, kızarıklık ve döküntü sayılabilir. Bu belirtiler genellikle vajinal mantar enfeksiyonlarının bir sonucu olarak ortaya çıkar.

Cinsel ilişki sırasında vajinal tahriş genellikle vajinanın yeterince nemli olmaması durumunda meydana gelir. Vajina duvarlarının sürtünmesini önlemek için vajinal sıvının olması gerekir. Eğer vajina yeterince nemli değilse, sürtünme nedeniyle tahriş oluşabilir. Bu duruma genellikle "vajinal kuruluk" denir.

Tahriş olmuş bir vajina için yapılması gerekenler arasında vajinayı tahriş eden maddeyi tespit etmek ve cilt ile bu maddenin temasını kesmek ilk adımdır. Bu genellikle tahrişin iyileşmesine yardımcı olabilir. Ancak bazı durumlarda doktorun önerdiği ilaç tedavileri de gerekebilir.

Rahim ağzı tahrişi genellikle belsoğukluğu gibi enfeksiyonlar sonucunda ortaya çıkabilir. Bu tür durumlarda genellikle antibiyotik tedavisi gerekebilir. Belsoğukluğu için antibiyotik seftriakson ve azitromisin enjeksiyonu uygun tedavi seçenekleri arasında yer alır.

Kızlık zarının bozulmasının ardından ilişkiye ne zaman girilmesi gerektiği konusu genellikle kişisel tercihlere göre farklılık gösterebilir. Ancak kanamanın durumu ve enfeksiyon riski göz önünde bulundurulmalıdır.

Tuvalet kağıdının vajinayı tahriş edebileceği belirtilmiştir. Kişisel temizlik ürünleri arasında bulunan tuvalet kağıdı, tampon ve kağıt mendiller gibi ürünlerin vajinal bölgede alerjik reaksiyonlara neden olabileceği unutulmamalıdır.

Vajina tahrişine iyi gelebilecek kremler arasında tiokonazol, butokonazol, fentikonazol nitrat, mikonazol, sertakonazol, fluconazole, klotrimazol ve izokonazol nitrat gibi ilaçlar bulunur.

Son olarak, kadınlarda vajinal iltihap genellikle cinsel yolla bulaşan bakterilerin vajinadan rahme, fallop tüplerine veya yumurtalıklara yayılması sonucunda ortaya çıkar. Bu tür enfeksiyonların genellikle belirti göstermediği ve tedavi edilmediğinde ciddi sorunlara yol açabileceği unutulmamalıdır. Tedavi için doktora başvurmak önemlidir.
 
Geri
Üst