AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Vajinal bakteri nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Vajinal bakteri nedir?​

Bakterial vaginosis veya diğer ismi ile bakteriyel vajinoz, “Gardnerella Vaginalis” isimli anaerob bir bakteri tarafından oluşan vajinal bir enfeksiyondur. (Anaerob bakteri “oksijensiz ortamlarda üreyen bakteri” anlamına gelmektedir.)

Clue hücreler ne demek?​

İpucu hücreleri (clue-cells), hastaların vaginal salgılarında gram pozitif ya da gram labil kokobasillerle çevrelenmiş epitel hücreleridir.

Kokobasil enfeksiyonu nedir?​

Kokobasil enfeksiyonu nedir?
Cinsel ilişki ile bulaşan ve Granuloma inguinale adı verilen, genital granülomatöz doku yapan ve ülserasyon ile ortaya çıkan bir hastalıktır. Görülme yerleri; ağız, yüz, ense, genital bölgeler ve hematojen yayılma ile iç organlar olabilir.

Bakteriyel vaginosis nasıl olur?​

Bakteriyel vaginosis nasıl olur?
Bakteriyel vajinozis (BV), vajinada Gardnerella Vaginalis isimli bakterilerin normalden fazla miktarda bulunması durumunda ortaya çıkan bir durumdur. Bu durum, vajinadaki normal bakteri dengesini değiştirir ve Bakteriyel Vajinozis hastalığına sebep olur.

Bakteriyel vajinit neden olur?​

Clue cell hangi bakteri?​

Ayrıca vajinal akıntı örneğinin tuzlu suyla karıştırılarak direkt mikroskop altında değerlendirmesi ile gardnerella bakterisi, iltihap hücreleri (lökositler) veya gardnerella vajinitine ait “clue cell” görünümü ile bakteriyel vaginozis kesin olarak tanınabilmektedir.

Gebelikte vajinal kültür testi nasıl yapılır?​

Gebelikte vajinal kültür testi nasıl yapılır?
Vajinal kültür testi nasıl yapılır? Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı tarafından alınan vajinal sürüntü örneği, steril bir şekilde laboratuvarımıza ulaştırılır. Ardından mikroskopik inceleme yöntemi ile kültür değerlendirmesi yapılır.

Fuziform Basil ne demek?​

Fuziform Basil ne demek?
Fuziform basiller anaerop bakteri olarak tek başına bazende fakültatif anaerop bakterilerle birlikte genital organ, gangrenli irinlenmeler, apandisit, angina plauti-vincenti gibi hastalıklara ortak olabilirler.

Bakteriyel vajinozis kimlerde görülür?​

Bakteriyel vajinozis her kadında görülebilir, vajinit yani vajinal enfeksiyon diğer adıyla bakteriyel vajinozis, vajenin normal florasının değişerek kötü bakteri hakimiyetine dönüşmesi ile oluşur. Yani vajende bulunan ‘iyi’ ve ‘kötü’ bakterilerin dengesinin kötüler tarafına değişmesi ile oluşur.

Bakteriyel vajinozis nasıl tedavi edilir?​

Bakteriyel vajinozis, vajinada bulunan “iyi” ve “zararlı” bakterilerin dengesizliğiyle ilişkilidir. Yeni bir partnere ya da birden daha fazla partnere sahip olmanın yanı sıra vajina içini yıkamak, vajinadaki bakteri dengesini bozabilir. Bu durum Bakteriyel Vajinozise yakalanma riskini artırır.

Bakteriyel vajinozis eş tedavisi gerekir mi?​

Bakteriyel vajinozis eş tedavisi gerekir mi?
Bakteriyel Vaginozis Tedavisi Bu enfeksiyonların tedavisinde ağızdan ve vajinal yoldan (özellikle metronidazole, ornidazol, klindamisin grubu) antibakteriyel ilaçlar kullanılmaktadır. Eş tedavisi sadece tedavi sonrası tekrarlayan dirençli vakalarda önerilmektedir.
 
Geri
Üst