AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Vajinadan idrar gelir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Vajinadan idrar gelir mi?​

En sık olarak idrar yolları ile vajina arasında görülür ve anormal bağlantı nedeniyle vajinadan dışkı ve idrar sızıntısına neden olabilir. İdrar yollarında çok sayıda fistül türü görülebilir. Vezikovajinal fistül: Vajina ve mesane arasında görülür. Kadınlarda en sık görülen idrar yolu fistülü türüdür.

Fistül akıntısı nasıl geçer?​

Anal fistülün tedavisi cerrahidir. Antibiyotik tedavisi ancak destek amaçlı kullanılabilir, iyileştirici etkisi yoktur. Fistülün cerrahi tedavisinde fistül traktı denilen içinde iltihap bulunan bu uzun kanalın açılması ve kazınması işlemi gerçekleştirilir. Bu işlem sırasında anal sfinkterler de etkilenecektir.

Fistül belirtileri nelerdir?​

Fistül belirtileri nelerdir?
Anal Fistül hastalığı anal bölgede kızarıklık, şişlik, dışkılama sırasında şiddetli ağrı, anal bölgede sarı akıntı, dışkılama sırasında kanama, dışkıda kan ve anal bölgede cildin hassaslaşması ile belirti verir.

Fistül kendi kendine geçer mi?​

Anal fistüller kendiliğinden iyileşmez. Cerrahi müdahale gerekir. Basit fistüllerde makat kaslarının (anal sfinkteri) küçük bir kısmının kesilerek tünelin iç ve dış ağızlarını birleştirmek böylelikle tüneli bir oluk haline getirmek ve kendiliğinden iyileşmeye bırakmak şeklinde gerçekleştirilir.

Kadınlarda idrar nereden atılır?​

İdrar deliği: Mesaneden gelen idrarın dışarıya boşalmasını sağlayan, klitorisin hemen altında ve vajina girişinin üstünde bulunan.

Vajinal akıntı her gün olur mu?​

Vajinal akıntı her gün olur mu?
Vajinal akıntıların floranın normal ve sağlıklı olduğunun bir işareti olduğunu belirten Op. Dr. Zülfikaroğlu, “Genellikle kadınlarda vajinal akıntı normal ve düzenli olarak meydana gelir.
Fistül akıntısı ne kadar sürer?​
Tedavi Sonrası Makat Akıntısı Anal fistül ameliyatı sonrası makatta akıntı ilk dört ile altı hafta boyunca hafif hafif devam edebilir. Yara tam anlamı ile kapanana kadar aralıklarla sarı renkli akıntılar ile karşılaşabilir.
Makattan sümüksü sıvı gelmesi ne iyi gelir?​
Akıntı bölgede bulunan iltihaptan yahut cinsel hastalıklardan kaynaklanıyorsa, antibiyotik tedavisi ile şifaya kavuşabilirsiniz. Bu durumun nedeni kabızlık ise, doktorunuzun verdiği kabızlık giderici ilaçlar derdinize deva olacaktır. Anal fistül ve anal apse söz konusu ise cerrahi operasyon gerekebilir.

Basit fistül nedir?​

Basit fistül nedir?
Fistül, anal kanal ve dıştaki cilt dokusu arasında bir kanal oluşmasıdır. Fistül kabaca, anüsden bir iki cm uzakta olan, cilt içine yerleşimli, ağrılı şişkinlik ve akıntılara neden olabilen kanal şeklinde oluşumlara denir.

Fistül hastalığına ne iyi gelir?​

Aleo vera fistül tedavisinde bilinen en iyi bitkisel tedavidir. Özellikle ağrıyı dindirmesi ve hastayı rahatlatması özelliğiyle bilinen aleo vera fistül semptomlarını azaltır. Aleo vera özündeki jeli alın, ve fistül bölgesüne sürün. bu işlemi günde 2-3 kere yapabilirsiniz.

Fistül tamamen iyileşir mi?​

Fistüller tek bir bölgede toplandığı gibi birçok bölgede de varlığını gösterebilmektedir. Hastalığın kendiliğinden iyileşmesini bekleyen hastalar aslında yanlış bir inanış peşindedirler. Anal fistül tedavi edilmediği sürece kendi kendine ortadan kaybolması mümkün olmayan bir hastalıktır.

Fistül tedavi edilmezse ne olur?​

Fistül tedavi edilmezse ne olur?
Anal fistül tedavi edilmezse zaman geçtikçe oluştuğu yerde kalmayıp başka bölgelerde yayılabilmektedir ve geç kalındıkça tedavi sonrası iyileşme süreci de uzamaktadır. Ayrıca iltihabi süreç devam ettiğinde kanser oluşma riski de artmaktadır.

İdrar deliği nerede?​

İdrar deliği: Mesaneden gelen idrarın dışarıya boşalmasını sağlayan, klitorisin hemen altında ve vajina girişinin üstünde bulunan. İdrar kanalının sonlandığı yerdir. Perine: Anatomik olarak mons pubisten anüse kadar uzanan bölgeye denir.

Vajinal akıntı ne kadar sürer?​

Vajinal Akıntıda Tedavi Buda tedavi sürecini uzatır. Vajinada yabancı cisim ise bu cisim çıkarılıp uygun ilaçla 7/10 günde tedavi edilir. Akıntı sebebi rahim ağzı yarası ise tedavi süreci 2-3 ayı bulabilir.vajinal kültür analiz ve uygun ilaç tesbit analizi yapılacaksa bu süreç ortalama bir hafta sürer.
 
Vajinadan idrar gelip gelmeyeceği konusu genellikle vajinal akıntı veya idrar yolu enfeksiyonları gibi durumlarla karıştırılabilir. Vajinadan normalde idrar gelmez, çünkü idrar mesaneden (yani idrar torbasından) gelir ve idrar yolundan (üretra) dışarıya atılır. Ancak bazı durumlarda anormal bağlantılar ya da fistüller sonucu vajinadan idrar sızması görülebilir.

Genellikle idrar yolları ile vajina arasında fistül oluşumuyla bu tür durumlar görülebilir. Özellikle vezikovajinal fistül, vajina ve mesane arasında anormal bir bağlantı olduğunda idrarın vajinadan kaçması gibi durumlar ortaya çıkabilir. Bu durum cerrahi müdahale gerektirir.

Fistüller genellikle cerrahi müdahale gerektiren bir durumdur. Tedavi edilmediği takdirde zamanla ilerleyebilir ve başka sorunlara neden olabilir. Özellikle anal fistüllerin kendiliğinden iyileşme şansı çok düşüktür ve cerrahi müdahale gerekmektedir.

Vajinal akıntı ise genellikle kadınlarda normal bir durumdur ve vajinanın sağlıklı bir şekilde kendini temizlemesi için oluşur. Ancak akıntının miktarı, rengi, kokusu, kaşıntı veya yanma gibi belirtiler varsa ve anormal bir durum olduğunu düşünüyorsanız, bir jinekologa danışmanız önemlidir.

Fistül hastalığı tedavi edilmediği takdirde ilerleyebilir ve ciddi komplikasyonlara neden olabilir. Bu nedenle belirtiler ortaya çıktığında ve tanı konulduğunda uzman bir doktor tarafından değerlendirilip tedavi planı oluşturulmalıdır. Tedavi edilmezse, fistülün yayılma riski ve yan etkilerinin artması gibi durumlarla karşılaşılabilir.
 
Geri
Üst