AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Vaizlerin gorevleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Vaizlerin görevleri nelerdir?​

Madde 14- Başkanlık vaizlerinin görevleri şunlardır: a) Başkanlıkça onaylanacak program çerçevesinde camilerde vaaz etmek ve gerektiğin- de konferans vermek, b) Görevlendirildiğinde hizmet içi eğitim kurs ve seminerlerinde ders vermek, c) Başkanlıkça camilerde okunması uygun görülen hutbeleri ve örnek vaaz metinleri ha …

Diyanet Baldız fetvası doğru mu?​

Diyanet’in en üst danışma organı olan Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından hazırlanan “Fetvalar” kitabındaki tepki çeken “Baldızla zina, nikâhı düşürmez” fetvasının, baldızla ilgili verilen tek fetva olmadığı ortaya çıktı.
İmam-Hatiplerin Görevleri Şunlardır: c) Görevli olduğu camide vaaz etmek; isteyen vatandaşlara camilerde veya müftülükçe uygun görülecek yerlerde Kur’an-ı Kerim okumayı öğretmek ve dini bilgiler vermek; yaz Kur’an kursları ile ilgili görevleri yapmak. ç) Camiyi irşat ve eğitim faaliyetleri için hazır bulundurmak.
Baba kızına haram mı?
Hanefilere göre ise; babanın, kızını şehvetle öpmesi, kızına şehvetle sarılması durumunda kızın annesi bu babaya haram olur. Ancak bu tür sonuç doğuracak tutmanın, teni tenine değerek olması ya da altının sıcaklığını iletecek kadar ince bir örtüden olması gerekir.
Müftülük görevi nedir?
MÜFTÜ: Toplumu İslam dini hakkında aydınlatan, din hizmetlerini düzenleyen ve denetleyen kişidir. İl ve ilçe müftüleri, bölgelerinde Diyanet İşleri Başkanlığını temsil eder, din hizmetlerini, dini müesseseleri yönetir ve din görevlilerinin hizmetlerini düzenleyip denetler.

Din görevlilerinin sorumlulukları nelerdir?​

Din görevlisinin temel vazifesi insanları dinen ve ahlâken yetiştirmek ve geliştirmektir; kendisini yetiştirmeyen ve geliştirmeyen kimselerden ise başkalarını yetiştirmesi ve geliştirmesi beklenemez.

Baldız fetvası ne?​

“Kişi, karısını boşadıktan veya karısının ölümünden sonra baldızıyla evlenebilir mi?” sorusuna yanıt verilen fetvada, “hadislere göre iki kız kardeş ile aynı anda evlenmenin haram olduğu, eşin hala ve teyzesi gibi yakınlarının da baldız gibi değerlendirildiği” belirtildi.
“Zina büyük günahlardan olmakla beraber eşlerden birinin zina etmesi, bu fiili helal görmedikçe nikâhlarına zarar vermez. Baldızla yapılan zinanın nikâhı sona erdirmemesi, baldızla olan evlenme yasağının ebedi değil geçici olmasından kaynaklanmaktadır.”
Müezzin görevleri nelerdir Diyanet?
İmam-hatip ve müezzinler, cami ve mescitlerde din hizmetlerini yürütmek ve dinî konularda toplumu bilgilendirmekle görevlidir Müezzin namaz vakitleri konusunda bilgi sahibi olmalıdır..
Cami masraflarını kim karşılıyor?
Devlet, tüm resmi kurumların elektrik, su, ısıtma, soğutma gibi genel giderlerini karşılamaktadır. Türkiye genelinde camilerin aydınlatma giderleri, ibadet yerlerini yönetmekle görevli kurum olan Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından karşılanmaktadır.

Bir Babanın kendi kızına nefsi uyanır mı?​

Diyanet fetvayı verdi: Babanın kızına vücuduna bakarak şehvet duyması haramlık oluşturmaz. Diyanet’e bağlı fetva hattına sorulan “Bir babanın öz kızına duyduğu şehvet, karısıyla olan nikâhını düşürür mü?” sorusuna Diyanet tarafından “Haramlık oluşturmaz” yanıtı verildi.

Dede üvey Torun ile evlenebilir mi?​

Diyanet’in hazırladığı İslam Ansiklopedisi’ne göre ‘üvey’ torunla evlilik helal! Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı İslam Ansiklopedisi’nde dijital ortamda kamuoyunun erişimine açılırken, ansiklopedide, “Oğlunun evlendiği kadının eski kocasından olan kızının” kişiye haram olmayacağı belirtildi.
Üniversitelerin İlahiyat Fakültelerinden mezun olanlar Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen vaizlik sınavına da katılmak ve başarılı olmak durumundalar. Vaizlik sınavına giren ve başarı kaydeden adaylar “stajyer vaiz” olarak atamaları gerçekleştiriliyor.
Din görevlisinde bulunması gereken nitelikler nelerdir?
– Medyayı sürekli takip etmeli, internetten kendi alanlarıyla ilgili gelişmeler izlemeli, gerekli yerlerle devamlı temas halinde olmalı. – İyi ahlak sahibi olmalıdır. İşi, hal ve hareketiyle İslam dininin öngördüğü ahlaki meziyetlere sahip olmalı. Ahlaki alanda zafiyeti olan kişi din görevlisi sıfatı taşıyamaz.
Yıpranma payı kimlere verilir?
Yıpranma payı da fiili hizmetten sayılıyor. Kurşun ve arsenikte, cam atölyesi ve fabrikalarında, cıva, alüminyum, demir-çelik, döküm ve asit üretimi fabrikalarında çalışan işçilerin yanı sıra, basın ve gazetecilikte çalışanlar, emniyet ve MİT mensupları da bu haktan yararlanabiliyorlar.

Din Hizmetleri Genel müdür?​

Ağrı İl Müftülüğütarafından düzenlenen Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısına Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak katıldı.

Agır sanayide çalışanın emeklilik şartları nelerdir?​

Örneğin, normal şartlarda yıllık 360 gün çalışması gereken bir ağır sanayi işçisi 450 gün çalışmış sayılıyor. Bu da mesleklere göre değişecek şekilde emeklilik süresini birkaç yıl öne çekiyor. Toplam yıpranma hakkı gün sayısı 3 yılı geçmeyecek şekilde işçi ve memurların emekli olması için gereken yaş haddinden düşüyor.
5 YIL YIPRANMA HAKKI ELDE EDEN SAĞLIKÇI 2,5 YIL ERKEN EMEKLİ OLABİLECEK. Sağlıkçılara tanınan yıpranma hakkı, 3 Ağustos 2018’den sonraki çalışmalara uygulanıyor. Sağlıkçılara çalıştıkları her 360 güne karşılık, 60 gün ilave edilecek.
Cami imamı nereye şikayet edilir?
“Alo 190 Dini Danışma” olarak yeniden düzenlenen hatta, yurt içinden ve cep telefonlarından ücretsiz olarak ulaşılabilecek.
İmam ve müezzinin görevleri nelerdir?

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü nereye bağlı?​

Diyanet İşleri Başkanlığı

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü ne yapar?​

BEŞİNCİ BÖLÜM Hizmet Birimleri Din hizmetleri genel müdürlüğü MADDE 12 – (1) Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün görevleri şunlardır: a) Cami ve mescitlerdeki irşat hizmetlerinin usulüne uygun olarak etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesini sağlamak, bununla ilgili iş ve işlemleri takip etmek.
Bunun yanı sıra aynı şekilde diğer büyükşehirlerde pozisyonda görev yapan müftülere ise 9 bin 527 TL ödenmektedir. Diğer il müftüleri ise 9 bin 323 TL ödeme almaktadır. İlçe müftülerine ise 1/4 derecesinde ve 5 hizmet yılı için 7 bin TL maaş ödemesi yapılmaktadır.
Diyaneti kuran kim?
Türkiye Büyük Millet MeclisiDiyanet İşleri Başkanlığı / Kurucusu
 
Geri
Üst