AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Vadesi gelmemis borc ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Vadesi gelmemiş borç ne demek?​

borçlar hukukunda sıklıkla.kullanilan ve bir borcun vadesinin henüz dolmadığı anlamına gelen kavram. muaccel ile ilgili olduğu kadar mübeccel ile ilgisiz kelime. hukukun kelime dağarcığıma bir katkısı, olsa da olur olmasa da cinsinden. eceli yani biçilmiş süresi gelmemiş olan.
Vergi Dairesi tarafından gerçekleştirilen işlemler nelerdir?
Fatura Takibi.
Mahsuben iade ne demek?
Mahsubu talep edilen vergi borçları için, mükellefin vergi hatasının düzeltilmesini ilgili vergi dairesine dilekçe ile haber verdiği tarih itibariyle mahsup işlemi yapılmış sayılır ve mahsubu talep edilen vergi borçları için bu tarihten itibaren gecikme zammı hesaplanmaz.

7 nolu dilekçe nedir?​

429 sıra no.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ekinde yer alan” İade Talebinin Değiştirilmesine / İade Talebinden Vazgeçilmesine İlişkin Dilekçe” (7 No.lu dilekçe) doldurularak İptal/değişikliği istenen dilekçe eklenerek kâğıt ortamında vergi dairesine müracaatta bulunulacaktır.
Vadesi gelmemiş borçlar yapılandırmaya girer mi?
Yapılandırma kapsamına kesinleşmiş olan alacaklar girmektedir. Kanun, kesinleşmiş alacakları 31 Ağustos 2020 (bu tarih dahil) öncesindeki döneme ait olup 17.11.2020 tarihi (bu tarih dahil) itibariyle vadesi geldiği hâlde ödenmemiş ya da ödeme süresi henüz geçmemiş bulunan alacaklar olarak tanımlamıştır.
Henüz vadesi gelmemiş olan borç ne denir?
(hukuk) Peşin, hemen ödenmesi gereken, vadesiz. Vadesi gelmiş olan borca muaccel borç, henüz vadesi gelmemiş olan borca ise müeccel borç denir.

Interaktif vergi dairesinden hangi işlemler yapılır?​

Özetle mükellefler sistem üzerinden; vergi ceza ihbarnamesi indirim/uzlaşma talebi, vergi borcu taksit (tecil) talebi, özelge talebi, izaha davet kapsamında cevap yazısı hazırlanması, mükellefiyet yazısı/borç durum yazısı talebi, iade/mahsup talebi, ödeme emri sorgulaması ve mal bildirimi, gerçek kişilerde işe başlama.
Vergi dairesi değişikliği nasıl yapılır?
Elinde bulunan kullanılmamış belgelerini yeni iş yerinde kullanmaya devam etmek isteyen mükellefler dilekçelerini yeni vergi dairesine verebilecekleri gibi başvurularını Başkanlığımız İnteraktif Vergi Dairesi (https://ivd.gib.gov.tr/) sistemi üzerinden elektronik ortamda da yapabileceklerdir.
Iadesi gereken geçici vergi ne demek?
Geçici verginin iadesi Üçer aylık dönemler halinde ödenen geçici vergiler, öncelikle yıllık beyanname üzerinden hesaplanan vergiden düşülebiliyor. Kalan bir tutar varsa mükellefin diğer vergi borçlarına mahsup edilebiliyor. Tebliğe göre bu işlemin vergi dairesince re’sen yapılması gerekiyor.

Mahsup etmek ne demek?​

TDK sözlüklerinde mahsup etmek kelimesi hesaba geçirmek, borcunu alacağından düşmek anlamlarına gelmektedir. Mahsup etmek fiilinin önceki cümlede yazılan ikinci anlamıyla kullanımı daha yaygın olarak görülmektedir. Örneğin bazı faturalar fatura tutarı tam sayıya yuvarlanarak hesaplanır.
2f dilekçesi nedir?
Katma değer vergisi beyannamesinden bağımsız olarak yapılacak katma değer vergisinin nakden veya mahsuben iadesine ilişkin talepler için Katma Değer Vergisi İade Talep Dilekçesi (2E), ğ. Fazla veya yersiz ödenen katma değer vergisinin nakden veya mahsuben iadesine ilişkin talepler için Katma Değer Vergisi İade Talep …
7326 ilk taksit ödenmezse ne olur?
Şartıyla 7326 sayılı Kanunun öngördüğü SGK ilk taksit ödemesini gerçekleştiremeyenlerce talepte bulunulması halinde yapılandırılan borcun tamamının geç ödeme zammıyla birlikte peşin olarak 31/12/2021 tarihine kadar ödenmesi halinde yapılandırma geçerli sayılacaktır.

Hangi borçlar yapılandırmaya giriyor?​

HANGİ BORÇLAR YAPILANDIRILACAK? Kanunla, vergi dairesine ödenmemiş vergi ve diğer borçların tamamıyla bunlara bağlı gecikme zamları ve faizleri yerine Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranında güncelleme yapılarak hesaplanan borçların ödenmesi fırsatından yararlanılabiliyor.
Yapmama borcu ne demek?
Borç ilişkisi, alacaklı ile borçlu arasındaki hukuki ilişki gereğince borçlunun alacaklıya karşı bir davranışta bulunma (yapma), bir şeyi verme ve bir davranışta bulunmaktan kaçınma (yapmama) yükümlülüğünü ifade etmektedir.
 
Geri
Üst