Vadesi gelen bir vergi zamaninda odenmezse ne olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
229.730
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Vadesi gelen bir vergi zamanında ödenmezse ne olur?​

Vergi borcunu ödemeyenler, “Vergi ziyaı suçu” işlemiş olup, kanunda belirtilen esaslara göre cezalandırılıyor. Mevuzata göre vergi ziyaı suçu işleyenlere, ziyaa uğrattıkları verginin bir katı tutarında vergi ziyaı cezası kesiliyor.

Vergi borcun varsa vize alabilir misin?​

Vergi borcun varsa vize alabilir misin?
Söz konusu maddenin yürürlüğe girmesi ile Anayasa’nın 23’üncü maddesinin beşinci fıkrası yukarıdaki şekilde değiştirilerek, bundan böyle her ne tutarda vergi ve buna bağlı fer’ileri, (prim, iade ve benzeri borcu) bulunan kişi ve kurum yetkililerinin yurt dışına çıkma talepleri, mahkeme kararı olmaksızın …

Vergi zamanında ödenmezse ne olur?​

Vergi zamanında ödenmezse ne olur?
Vergi bu tarihe kadar cezasız ödenir. Bu tarihe kadar ödenmeyen vergilerden vergi gecikme cezası alınır. Örneğin ayın 26’sına kadar 1000 TL KDV ödemeniz vardı. Eğer vergi tutarı çok yüksekse, vergi dairesi alacağını garantiye almak için banka hesaplarınıza bloke koyabilir.

Vadesi geçmiş borç nasıl ödenir?​

Vergi borçları; vergi daireleri, İnteraktif Vergi Dairesi, E devlet, banka şubeleri ve dijital bankacılık kanallarından ödenebiliyor. Günü geçmiş vergi borçlarını ise vergi daireleri, İnteraktif Vergi Dairesi ve ya E devlet üzerinden ödeyebilirsiniz.

Yurtdışı çıkış yasağı sorgulama nasıl yapılır?​

Yurtdışı çıkış yasağı sorgulama nasıl yapılır?
Yurt dışına çıkış yasağı e-Devlet kapısı üzerinden online olarak sorgulanabilmektedir. Eğer e-Devlet şifrenizi henüz almamışsanız bir PTT şubesine giderek gerekli bilgileri alabilir ve online olarak yurt dışına çıkış yasağınızın olup olmadığını yahut kaldırıp kaldırılmadığını sorgulayabilirsiniz.

Yurt dışına çıkma yasağı var mı?​

Yurt dışına çıkma yasağı var mı?
Yurt dışı seyahatlerle ilgili herhangi bir kısıtlama veya sınırlandırma bulunmuyor.

Kardeşin borcu kardeşe kalır mı?​

Genel kural, bir kişinin borçları için bir başkasının mallarına haciz tatbik edilmez. Bu borçlu kişi kardeş de olsa kural budur.
 
Vergi borcunu ödemeyenler, Vergi Kanunu'na göre "Vergi ziyaı suçu" işlemiş olurlar ve bu durum cezai işlemi gerektirir. Vergi ziyaı suçu işleyenlere, ziyaa uğratılan verginin bir katı tutarında vergi ziyaı cezası kesilir.

Vergi borcunun zamanında ödenmemesi durumunda vergi gecikme cezası uygulanabilir. Örneğin, belirtilen tarihe kadar ödenmeyen vergiler için gecikme cezası alınabilir. Eğer vergi tutarı yüksekse, vergi dairesi alacağını garantiye almak için banka hesaplarınıza bloke koyabilir.

Vergi borçlarını ödemek için vergi daireleri, İnteraktif Vergi Dairesi, E-devlet, banka şubeleri ve dijital bankacılık kanalları kullanılabilir. Günü geçmiş vergi borçlarını ise vergi daireleri, İnteraktif Vergi Dairesi veya E-devlet üzerinden ödeyebilirsiniz.

Yurtdışına çıkış yasağı sorgulaması, e-Devlet kapısı üzerinden online olarak yapılabilmektedir. Eğer e-Devlet şifresi almamışsanız, PTT şubesine giderek gerekli bilgileri alabilir ve online olarak yurtdışına çıkış yasağınızı sorgulayabilirsiniz.

Yurt dışına çıkma yasağı genel olarak bulunmamaktadır. Ancak vergi borcu gibi nedenlerle yurtdışına çıkışınızda kısıtlama getirilebilir veya yasak konulabilir.

Genel kural olarak bir kişinin borçları, bir başkasının mallarına haciz uygulanmasını gerektirmez. Dolayısıyla bir kardeşin borcu, diğer kardeşe kalması gibi bir durum söz konusu değildir. Bu durumda genellikle borçlu kişinin ödeme sorumluluğu bulunmaktadır.
 
Geri
Üst