AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Vadeli altin hesabi acmak haram mi?

Editör

Yeni Üye

Vadeli altın hesabı açmak haram mı?​

SORU: Bankalarda Gram Altın Hesabı açtırmak caiz midir? CEVAP: Bankada vadeli altın hesabı açtırmak faizli olduğu için haramdır. Çünkü hesaba faiz işletilmektedir.

Yapıkredi altın hesabı nasıl kullanılır?​

Vadesiz Altın Hesabı’nıza, şubelerimizin yanı sıra günün 24 saati internet şubesinden de ulaşabilirsiniz. Vadesiz Altın Hesabı açtırmak için, şubenize başvurabilir ya da internet şubesinde hesap açıp döviz işlemleri adımından, döviz alır satar gibi Altın (XAU) alım satımı yapabilirsiniz.

Gram altın hesabı mı vadesiz altın hesabı mı?​

Gram altın hesabı mı vadesiz altın hesabı mı?
Gram altın işlemleri, yatırım hesapları üzerinden gerçekleşirken; Vadesiz Altın Mevduatı işlemleri, vadesiz mevduat hesapları kullanılarak gerçekleştirilmektedir. Gram altın işlemlerinde saklama komisyonu alınırken Vadesiz Altın Mevduatı hesaplarında saklama komisyonu alınmamaktadır.

Vadeli altın hesabı nasıl kazandırır?​

Vadeli altın hesabı nasıl kazandırır?
Vadeli altın hesabı, vadeli mevduat hesabı mantığı ile aynı esasa dayanır: Sizin belirlediğiniz vade süresince altınlarınız belli bir faiz oranı ile işletilir ve böylece gelir elde edersiniz. Bunun yanı sıra, vadeli altın mevduat hesabındaki altınlarınız 100 bin TL’lik nakit bedeline kadar devlet güvencesine tabidir.

Altın hesabı zararlı mı?​

Altın hesabının dezavantajları neler? Altın hesaplarının en büyük dezavantajı, altın fiyatlarında oluşan yüksek dalgalanmalarda yatırımcılar bankalardaki altın yatırımını bozdurmak istediğinde alış ve satış arasında ciddi farklar ödemek zorunda kalıyor. Alım ve satım arasındaki makas yatırımcının aleyhine açılıyor.

Vadeli ve vadesiz altın hesap nedir?​

Altın hesabı, vadeli ve vadesiz olmak üzere iki türlüdür. Vadeli altın hesabı, seçilen vade süresince altınlardan belirli bir faiz oranı üzerinden kazanç sağlanmasını ifade eder. Vadesiz altın mevduat hesabı ile gelir vergisi ya da herhangi bir masraf ödemeden altın alım-satım işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Vadesiz altın Hesabı Nasıl Çalışır?​

Vadesiz altın Hesabı Nasıl Çalışır?
Özellikleri
- Vadesiz Altın Mevduat Hesabı ile herhangi bir masraf ödemeden altın alım-satım işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
- Söz konusu hesaplar için alım satımı yapılan altınlar, 1000/1000 saflıktadır.
- Hesap açılışı ve gerçekleştirilecek işlemlerde hesaba fiziki altın olarak teslimat yapılmamaktadır.

Bankalar altın hesabindan komisyon aliyor mu?​

Bankalar altın hesabindan komisyon aliyor mu?

Ziraat Bankasi altın hesabindan hesap isletim ucreti aliyor mu?​

Türkiye’nin köklü bankalarından biri olan Ziraat Bankası müşterilerine hem vadesiz hem de vadeli altın mevduat hesabı seçeneği sunuyor. Altın mevduat hesaplarından komisyon ücreti almayan banka; gram altın alım satım işlemlerinde ise komisyon alıyor.

Vadeli altın hesabı açmak haram mı sorusuna verilen cevabı doğrulamak isterim. Bankalarda vadeli altın hesabı açtırmak haramdır çünkü bu hesaplarda faiz işletilmektedir, ve faiz haramdır. İslamiyet'e göre faiz yasağı bulunmaktadır.

Yapıkredi altın hesabı kullanımı konusunda bilgi vermişsiniz. Vadesiz Altın Hesabı'nı şubelerin yanı sıra internet bankacılığı üzerinden de kullanabilirsiniz. Hesap açılışı ve işlemlerde fiziki altın teslimatı yapılmamaktadır.

Gram altın hesabı ve vadesiz altın hesabı arasındaki farkı sormuşsunuz. Gram altın işlemleri yatırım hesapları üzerinden gerçekleşirken, vadesiz altın mevduatı hesapları kullanılarak yapılmaktadır. Gram altın işlemlerinde saklama komisyonu alınırken, vadesiz altın mevduatı hesaplarında saklama komisyonu alınmamaktadır.

Vadeli altın hesabı nasıl kazandırır sorusuna cevap vermişsiniz. Vadeli altın hesapları, belirlediğiniz vade süresince altınlarınız belli bir faiz oranı ile işletilir ve böylece gelir elde edersiniz. Ayrıca, vadeli altın mevduat hesabındaki altınlar devlet güvencesine tabidir.

Altın hesabının zararları konusunda bilgi vermişsiniz. En büyük dezavantajı, altın fiyatlarındaki dalgalanmalarda yatırımcıların alış ve satış farkları ödemek zorunda kalmasıdır.

Vadeli ve vadesiz altın hesaplarının farkını açıklamışsınız. Vadeli altın hesabı belirli bir vade için faiz üzerinden getiri sağlarken, vadesiz altın mevduat hesabı gelir vergisi ya da herhangi bir masraf ödemeden alım-satım işlemlerini gerçekleştirmenizi sağlar.

Bankaların altın hesaplarından komisyon alıp almadığı sorusuna genel bir cevap vermişsiniz. Ziraat Bankası örneğinde ise altın mevduat hesaplarından komisyon ücreti almadığı ancak gram altın alım-satım işlemlerinde komisyon aldığı belirtilmiş. Bu konuda bankaların politikaları değişebileceğinden bankanın resmi internet sitesinden güncel bilgileri kontrol etmeniz faydalı olacaktır.

Geri