- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Vade vidi vici ne demek?
Veni, vidi, vici sözü Latince bir sözdür. Bu sözü Jül Sezar 21 asır önce Pontus kuvvetlerini yendiğinde Roma, Anadolu’nun tek hakimi haline gelmiştir. Bu olaydan sonra Sezar burada ‘veni vidi vici’ demiştir. Yani savaş için ‘geldim, gördüm, yendim’ demiştir ve bu sözü söylemiştir.Veni vidi vici ne demek Ekşi?
julius caesar’ın pers hukumdari pharnaces’i yenmesi sonucunda soyledigi latince soz. “gittim, gordum, fethettim(yendim).” anlamindadir.Vıcı Vıcı ne demek?
scratch efekti. şımarık jül sezar’ın savaş sonrası havalara zıplayarak gerçekleştirdiği galibiyet sevinci.
Roma imparatoru Sezar ın geldim gördüm yendim sözlerini kullandı Zela savaşı hangi şehirde gerçekleşmiştir?
Zela Muharebesi, MÖ 2 Ağustos 47 tarihinde Zela (bugünkü Tokat’ın Zile ilçesi)’da Roma Cumhuriyeti’nin Julius Sezar ile Pontus Kralı VI. Mitridat’ın oğlu II. Farnekes arasında gerçekleşen muharebedir.
Veni vidi vici sözü kime aittir?
Savaşta her iki taraf da büyük kayıplar verir. Ancak savaşı Roma Generali Julius Sezar kazanır. Bunun üzerine dünyaca ünlü sözü ”Veni-vidi-vici” (Geldim-gördüm-yendim) diyerek, durumu Roma’ya bildirir. Sezar, Pompei’de kaleye taş bir kitabe yaptırarak, dünyaca ünlü bu sözünü oraya da yazdırır.Veni vidi vici sahibi kimdir?
Necdet Ozdemir – CEO – VENİVİDİGÖZ ŞİRKETLER GRUBU | LinkedIn.Veni Vidi Vici kime ait?
Veni Vidi Vici sahibi kimdir?
Veni Vidi Göz Sağlığı Merkezleri
Veni Vidi Hastanesi sahibi kimdir?
Geldim, gördüm, yendim sözü nerede söylenmiştir?
Bu cümle Julius Sezar tarafından Roma senatosu’na yazılmış Zela Savaşındaki zaferini anlatan mektupta geçer. Sezar Türkiye’de Kuzeydoğu Anadolu’daki Tokat ili Zile ilçesinde Pontus’lu Pharnaces II’ye karşı kazandığı zaferin ardından Roma Senatosuna gönderdiği mektupta bu cümleyi kullanmıştır.Veni Vidi victus sum ne demek?
Yani: “GİTTİM… GÖRDÜM… YENİLDİM.”
Veni Vidi Göz açılımı nedir?
istanbul bağdat caddesi üzerinde bulunan komikli şakalı göz hastanesi. istanbul kartal’da üsküdar caddesi’nde *bulunan garip isimli göz hastanesi.kuvvetle muhtemel ismi gaius iulius caesar’ın veni vidi vici sözünden esinlenerek ‘geldim gördüm’ demeye getirilmiştir.