V8 motora LPG takılır mı?
Takılmaz çünkü bu araçlar supercharger ile geliyor.1 2 turbo motora LPG takılır mı?
Turbo motor, fazlasıyla ısınma demektir. Burada doğrudan söz konusu yüksek ısı LPG için uygun olmaz.Üretici verilerine göre, şehir içi yakıt tüketimi 23.2 lt/100km, Şehir dışı yakıt tüketimi 10.4 lt/100km ve ortalama yakıt tüketimi 15.1 lt/100km olarak belirtilmiş.
Dizel motora neden LPG takılmaz?
Dizel yakıtı yani mazot sıkıştırılan havanın içerisine yakıt püskürtme ile çalışmakta iken LPG hava ile LPG’nin karışımının kıvılcım ile alevlendirilmesini gerektirmektedir. Yani LPG’nin takılabilmesi için motorda bir ateşleme sistemi mevcut olması gerekirken dizel araçlarda bu sistem bulunmamaktadır.
Turbo motorlu araçlara LPG takılır mı?
Benzinli araçlarda en çok tercih edilen alternatif yakıt türü lpg, bir çok motor ve yakıt sistemiyle uyumlu olarak çalışmaktadır. Günümüzde karbüratörlü, enjeksiyonlu (atmosferik) ve enjeksiyonlu (turbo) motorlara lpg (tüp) takılabilmektedir.
1.2 benzinli araca LPG takılır mı?
Lpg takılır takılmasına ama 1.2 motor az yakması lazım sehir içinde. Tabi Lpg takılırsa asagı yukarı 10 kurus daha az yakar. Aracı yıllık +15bin km civarı kullanmıyorsanız eger garantiyi bozdurmaya degmez.v8 motor çok yakar mı?
Yüksek hacimli motor, sabit hızda yakıt tüketimi yüksek olmaz. Ferrariler bile sabit hızda sizin elde ettiğinizden daha düşük yakıt tüketimi gösterebilirler. anadoluda bir kasabada falan yaşıyorsanız v8 motorunuz varsa tüketim noktasında sıkıntınız olmaz ama olay şehir içinde bitiyor.Fosil yakıtlı olarak tabir edilen dizel ya da benzinli motorlara sahip hemen her araca LPG kiti takılabilir.
20 TFSI motor nasıl?
2.0 TFSI Audi TT kullandım araç quattro değildi. 11-13lt arası yakıyordum. Arabanın gidişi çok iyiydi. Özellikle 80’den sonra çok iyi yürüyordu çünkü 80’e kadar yola tutunamıyordu ama Quattro bunu önleyecektir. Bu arada modifikasyona çok açık bir motor.