AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Uzuntu ve stres hamile kalmayi etkiler mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Üzüntü ve stres hamile kalmayı etkiler mi?​

Aşırı stresin hamilelik olasılığını düşürdüğü bilimsel bir çalışmayla ortaya konuldu. Oxford Üniversitesinden araştırmacılar, doğal yollardan hamile kalmayı planlayan kadınların stres hormonlarını ölçtüler ve aşırı stresin hamile kalma olasılığını düşürdüğünü tespit ettiler.

Stres doğumu geciktirir mi?​

Stres doğumu geciktirir mi?
Uzun süren stres bağışıklığı baskılayarak rahim kasılmalarına neden olacak olan enfeksiyonlara da neden olabilmektedir. Stres altındaki bazı kadınlar da strese tepkileri sigara, alkol ve bazı maddeleri kullanmaya eğilim gösterir. Tüm bu maddelerin de erken doğuma neden olduğu bilinmektedir.

Hamilelikte stres normal mi?​

Stres; hamilelik süreci için oldukça riskli bir durumdur. Çünkü yaşanan stresel faktörler bebeğin fiziksel ve ruhsal gelişimini olumsuz etkilemektedir. Yapılan bazı çalışmalar yüksek orandaki stresin erken doğum ve düşük doğum ağırlıklı bebek dünyaya getirme riskini arttırdığını göstermektedir.

Hamilelikte stres olur mu?​

Hamilelikte stres olur mu?
Yüksek annelik stresi ve anksiyetenin, anne-çocuk etkileşimini bozduğu ve bebeğin ruhsal gelişimi üzerine olumsuz sonuçlar doğurduğunu bilmekteyiz. Yapılan çalışmalara göre hamilelik döneminde yaşanan stres plesentada değişiklik yaratıyor bu da bebeğin nörogelişimini olumsuz yönde etkiliyor.

Merdiven cikmak dogumu Baslatir mi?​

Ayakta dik durmak da yerçekimi yardımıyla yine bebeğin aşağıya inip doğum pozisyonu almasını sağlayacaktır. Benzer şekilde merdiven çıkmak da hem bebeğin doğru pozisyonu almasına hem de kasılmaların başlamasına yardımcı olur.

Hamilelikte stresten nasıl uzak durulur?​

Hamilelikte stresten nasıl uzak durulur?
Doktorunun önerdiği yürüyüş, yüzme vb gibi aktiviteleri düzenli olarak uygulamak, kendini eve kapatmadan sosyal yaşantıya devam edebilmek bu süreçte yaşanabilecek stres düzeyini azaltmada önemli bir etkendir. Anne adayı; yeni bedeni ile eşinin kendisini seveceği ve beğenebileceği düşüncesini kabul edebilmelidir.
 
Evet, stres ve üzüntü hamilelik sürecini etkileyebilir ve doğurganlığı azaltabilir. Oxford Üniversitesi'nden yapılan bir araştırmaya göre, aşırı stresin doğal yollardan hamile kalmayı planlayan kadınların hamile kalma olasılığını azaltabileceği bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Stres ayrıca doğumu geciktirebilir. Uzun süreli stres, bağışıklık sistemini baskılayarak enfeksiyonlara yol açabilir ve rahim kasılmalarını etkileyebilir. Stres altındaki bazı kadınlar, sigara, alkol gibi maddelere yönelebilir ve bu da erken doğuma neden olabilir.

Hamilelikte yaşanan stres normal değildir ve anne ve bebeği olumsuz yönde etkileyebilir. Yüksek düzeyde stresin erken doğum ve düşük doğum ağırlıklı bebeklerin dünyaya gelme riskini arttırdığı bilinmektedir. Bu nedenle hamilelik sürecinde stresten uzak durmak önemlidir.

Hamilelik döneminde endişe ve stres yaşanabilir ancak bu durumu minimize etmek için doktorun önerdiği aktiviteleri düzenli olarak yapmak, sosyal yaşantıya devam etmek ve kendini sevmek önemlidir. Yürüyüş, yüzme gibi aktiviteler ve pozitif düşünceler stresi azaltmada yardımcı olabilir. Bebeğin nörolojik gelişimini olumsuz etkileyen stresi en aza indirmek önemlidir.

Merdiven çıkmak ve ayakta dik durmak, doğum pozisyonunu oluşturmak ve rahim kasılmalarını başlatmada yardımcı olabilir. Ancak bu konuda uzman bir doktordan da bilgi almak ve doğru uygulamaları öğrenmek önemlidir.
 
Geri
Üst