Uzun yolda bebek koltugu zorunlu mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
237.594
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Uzun yolda bebek koltuğu zorunlu mu?​

Yukarıda da belirttiğimiz gibi araçlarda bebek koltuğunun bulundurulması zorunludur. Bebeklerin can güvenliğini sağlamak amacıyla, bebek koltuğunu kullanmazsanız, maddi olarak 108 TL civarında trafik cezası yersiniz. Aynı zamanda ceza puanı olarak da ehliyetinize 10 puan ceza yazılır.
ISOFIX olmayan oto koltuğu nasıl takılır?
İsofix Olmayan Araçta Bebek Oto Koltuğu Bağlama İsofix’te olduğu gibi oto koltuğunun doğru bağlanıp bağlanmadığını gösteren işaretler olmadığı için, sabitledikten sonra koltuğu elinizle sarsarak kontrol etmeniz gerekir. Ayrıca, top tether ve baza ile bağlama seçeneklerini de kullanabilir ve güvenliği arttırabilirsiniz.

Oto koltuğu alırken nelere dikkat etmek gerekir?​

Bebek Araba Koltuğu Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
2 aylık bebek arabada nasıl taşınır?
Bebeğin başını sağdan ve soldan destekleyen modeller tercih edilmelidir. Yolculuk sırasında bebek, araba koltuğuna kemerleri gevşek olmayacak şekilde bağlanmalıdır. Araba koltuğu ise bebeğin yüzü arabanın arkasına bakacak şekilde ve üretici firmanın talimatları doğrultusunda arabaya sabitlenmelidir.
Baby center uzmanları sağlıkla ilgili aksi herhangi bir durum yoksa bebeğin doğduktan hemen sonra seyahat edebileceğini söylüyor. Havayolu şirketlerinin bebek sağlığı ve uçuşuyla ilgili protokolleri birbirinden farklı olsa da çoğu havayolu açısından bir bebeğin seyahat edebilmesi için en az 2 günlük olması gerekir.
Bebek oto koltuğunda en fazla kaç saat oturabilir?
Bir yaşından küçük bebeklerin, araç içi bebek koltuklarında 30 dakikadan daha uzun süre oturtulması kalbini durdurabilir.

İsofix olmayan araçlara isofix takılır mı?​

Takılır hiç bir problem olmaz.
Isofixli oto koltuğu nasıl takılır?
İSOFİX, çocuk koltuğu beraberinde gelen iki adet klipsin otomobil koltuğunun arasında yer alan bağlantıya takılmasıyla güvenlik seviyesinin arttırılmasına olanak tanımaktadır. İSOFİX bağlantısı için sahip olunan aracın kendi kullanma kılavuzundan ya da internet üzerinden montaj bilgi edinilebilmektedir.

Hangi marka oto koltuğu almalıyım?​

En İyi Isofixli Oto Koltuğu Tavsiyeleri
Bebek Oto Koltuğu ne zaman alınmalı?
Bu koltuk türü, doğumdan itibaren 1 yaşına kadar kullanılıyor. 8-9 kg olan bebekler için şeklinde bir sınıflandırma da var ama temelde 1 yaş esas alınıyor. Yani çocuğunuz 1 yaşından küçükse arabada bebek koltuğu kullanmanız gerekiyor. Bebek koltuğunun kullanımında yanlış anlaşılan en önemli detay ise yerleşim yönüdür.
Doğumdan İtibaren Kullanılabilir Olması: Bunun için yeni doğan bebeğinizi rahatlıkla taşıyabilecek, onun hassas vücuduna uygun, tamamen yatık pozisyona getirilebilen ya da ana kucağı monte edilebilen bebek arabalarını tercih etmeniz gerekir.
2 aylık bebek ile yola çıkabilir mi?
Doktorlar genel olarak uzun seyahatleri bebeğin bağışıklık sisteminin biraz daha geliştiği bir dönemde tavsiye eder. Bu, sağlıklı bir bebeğin en az 1 aylık olması anlamına gelir. Doktorların önerdiği ideal zaman ise 3-6 ay arasıdır.

2 aylık bebek uzun yola çıkabilir mi?​

Bebeğin kırkı çıkmadan yolculuk yapılır mi?
Bebeğin ve annenin kırk gün dışarı çıkmamasının geleneksel bir uygulama olduğunu ve bu inanışın da yanlış olduğunu kaydeden Yılmaz“Çok eski çağlarda anne ve bebeğin en hassas olduğu dönemde muhtemelen hastalıklardan korumak için uygulanmış.

Kaç yaşına kadar oto koltuğu?​

Kanunlarımıza göre 12 yaşına kadar olan çocukların oto koltuğuna bağlı olması zaten bir zorunluluk. Ayrıca 12 yaşından sonra artık çocuk yetişkin olacağı için kendisi emniyet kemeri kullanacağından dolayı bebek oto koltuğu kullanılmamaktadır.
Oto koltuğu ne zamana kadar kullanılır?
(3)Çocuk koruma sistemleri olmayan motorlu taşıtlarda üç yaşın altındaki çocuklar taşınamaz. (4)Çocukların taksilerde seyahatleri sırasında, çocuk koruma sistemleri var ise kullanmaları, yok ise arka koltukta oturmaları zorunludur.
Emniyet kemeri kullanma zorunluluğu olmayan kişiler kimlerdir?
Karayolu Trafik Yönetmeliği’nin 150. “Sürücülerin ve Yolcuların Koruyucu Tertibat Kullanma Mecburiyeti” başlıklı maddesinde emniyet kemeri takması zorunlu olmayanlar tanımlanıyor. Sağlık sorunu olanlar ve özel durumu olan kimselere bu zorunluluk uygulanmıyor.

Önde oturmak yasak mı?​

Çocuğun ön koltukta oturması durumunda işlenecek olan ceza her sene güncellenmektedir. 2022 yılında ki verilere göre bir çocuğun ön koltukta oturması durumunda 196 liralık bir ceza tutarı bulunmaktadır. Bununla birlikte ön koltukta çocuk oturduğu tespit edildiği zaman -10 puan sicile işlenmektedir.
 
Geri
Üst