Uzun Süre Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
125 gram tereyağı veya margarin
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke (Üzüm veya elma)
1/2 (yarım) paket kabartma tozu
Yaklaşık 2 su bardağı un
Üzeri için;
Susam
1 adet yumurta beyazı
Uzun Süre Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp, karıştıralım.
Unu azar azar ekleyerek kabartma tozunu da ekleyip yoğuralım.
Daha sonra şeklini verip, önce yumurta akına daha sonra susama batırıp, tepsiye dizelim.
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim. Herkese afiyet olsun
Uzun Süre Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağı veya margarin
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke (Üzüm veya elma)
1/2 (yarım) paket kabartma tozu
Yaklaşık 2 su bardağı un
Üzeri için;
Susam
1 adet yumurta beyazı
Uzun Süre Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp, karıştıralım.
Unu azar azar ekleyerek kabartma tozunu da ekleyip yoğuralım.
Daha sonra şeklini verip, önce yumurta akına daha sonra susama batırıp, tepsiye dizelim.
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim. Herkese afiyet olsun
Uzun Süre Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı