AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Uzun ince bir yoldayim ne anlatmak istiyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Uzun ince bir yoldayım ne anlatmak istiyor?​

İşte, Âşık Veysel’in, bugün türkü/şarkı olarak da bestelenip söylenen; “Uzun ince bir yoldayım” adlı şiirinde de yol sembolik olarak dünya/hayat yerine kullanılmıştır. Dünyaya gelen insan, ömrü boyunca bir hedef peşinde koşup durur.

Uzun ince bir yoldayım sözleri kime ait?​

“Uzun ince bir yoldayım/Gidiyorum gündüz gece/Bilmiyorum ne haldeyim/Gidiyorum gündüz gece” dizeleriyle hafızalara kazınan halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu için vefatının 46. yılı dolayısıyla memleketi Sivas’ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyünde mezarı başında anma programı düzenlenecek.
Yetişmek için menzile Gidiyorum gündüz gece hangi söz sanatı vardır?
Uzun İnce Bir Yoldayım Şiirinin Söz Sanatları:

Iki kapılı bir han ne demek?​

veysel’in iki kapıdan doğum ve ölümü kastettiği cümledir.

Uzun ince bir yoldayım türküsünü kim söylüyor?​

Hakan Altun – UZUN İNCE BİR YOLDAYIM – YouTube.
Yetişmek için menzile ne demek?
aşık veysel’in uzun ince bir yoldayım adlı şiirinde geçen bir dize. aşık veysel’in her ozan gibi tasavvüfi bir dünya görüşü vardı ve burada kastettiği menzil, tanrının huzurudur yani ölüm. gece gündüz gittiği yol ise “hayat”. gece gündüz hiç durmadan zamanın aktığını ve ömrün geçtiğini anlatıyor.

Iki kapılı bir handa Gidiyorum gündüz gece ne anlama gelir?​

İki kapılı handa ilelebet kalmak mümkün değildir. Ne diyor Âşık Veysel: Dünyaya geldiğim anda/Yürüdüm aynı zamanda/İki kapılı bir handa/Gidiyorum gündüz gece. Günümüz insanı bizler; içimize, hakikatimize yolculuk etmeye korktuğumuzdan olsa gerek ki sürekli dışımıza yolculuk etmekteyiz.

Iki kapılı bir handa ne demek?​

Veysel neden bir an önce babasının eve gelmesini bekliyormuş?
Veysel neden bir an önce babasının eve gelmesini bekliyormuş? Cevap: Veysel babası ona bir şey getirir diye bir an önce babasının eve gelmesini bekliyormuş.

Uzun ince bir yoldayım şiir mi?​

Pek çok eseri halk tarafından bilinen Aşık Veysel Türk Halk Müziği denildiğinde akla ilk gelen isimlerden birisidir.Uzun ince bir yoldayım isimli şiirde şair hayatı uzun ve ince bir yola benzetmiştir.

Uzun ince bir yoldayım türküsü hangi yöreye aittir?​

Sivas. “Uzun ince bir yoldayım/Gidiyorum gündüz gece/Bilmiyorum ne haldeyim/Gidiyorum gündüz gece” dizeleriyle hafızalara kazınan halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu için vefatının 46. yılı dolayısıyla memleketi Sivas’ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyünde mezarı başında anma programı düzenlenecek.
Aşık Veysel neden her geçen gün mutsuz olmaya başlamış?
Cevap: Köy odasında saz çalıp türkü söyleyen saz ustalarını dinleyen Veysel onlar gibi çalamadığı her geçen gün mutsuz olmaya başlamış.

Uzun ince bir yoldayım türkü mü?​

Ülkemizde en çok bilinen ve dinlenen türkülerden biri Uzun İnce Bir Yoldayım’dır. Bu türkü birçok sanatçı tarafından tekrardan seslendirilmiştir. Bu kadar sevilen ve cover yapılan bu türkü vatandaşlar tarafından oldukça sevilmektedir.

Iki kapılı bir han ne anlama gelir?​

Iki kapılı bir handa kime ait?
Bilge Veysel’in şu kelime ve kavram dünyasına bakar mısınız: “Uzun ince bir yol”, “iki kapılı bir han”, “Derin düşünmek”, “ırak görüneni görmek”, “gurbet el”, “menzile yetişmek”… Bizler için, ülkemiz için, insanlık için ne büyük bir mutluluk kaynağı, böylesi ermiş, bilge bir kişiye sahip olmak.

Geri