Üzümlü Ve Pirinçli Tatlı Börek (2 Tepsilik)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Üzümlü Ve Pirinçli Tatlı Börek (2 Tepsilik) Tanımı İçin Malzemeler
1 paket baklavalık yufka (800gram)
Aralarına sürmek için;
2 adet margarin
1 su bardağına yakın sıvı yağ
İç gereci;
2 su bardağı pilavlık pirinç ( kırık pirinç de olur)
5 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
Şerbeti için:
6 su bardağı su
3 su bardağı şeker
2 damla limon

Üzümlü Ve Pirinçli Tatlı Börek (2 Tepsilik) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbetimizi kaynatalım, kapatmaya yakın limon damlatıp 2 dk daha kaynatıp kapayın soğusun.
Pirincimizi yıkayıp haşlayalım fazla lapa üzere değil hafif pilavdan yumuşak olsun suyu çekince süzün ıslak kalmasın.
Üzümümüzü bir kaç defa yıkayıp süzüp pişen pirinçe ekleyin karıştırın ve soğumaya bırakın.
O ortada yağımızı eritelim.
Tepsinin altını yağlayın çok değil az fırça ile ortalarına sürerken de fazla değil hafif yağlayın.
Yufkamızı tek tek serip hazırladığımız yağ ile tek tek serdikçe yağlayalım (7 adet serin).
Üzümlü pirinçli iç harcı koyun tekrar tek tek 7 kat yağlayın ve ikinci iç harcı karışımını yayın.
Sonra tekrar 7 tane tek tek serin ,araları daima az fırça ile yağlayın. (tepsi boyutum ise dikdörtgen fırın borcamı üzere ).
Dilediğiniz üzere kesip en üzerine de kalan yağınızdan yağlayın.
Isıtılmış 180 °ve 190° ortası kızarana dek pişirin.
Fırından çıkardığınız böreğinizi 10 dk kadar dinlendirin ve soğuk şerbet ile birleştirin .
Üzerine tepsiyi çabucak örtmeyim yarım saat sonra örtebilirsiniz ki şerbetini dinlesin.
O halde 1 gün beklerse kusursuz olur.
Üzümlü Ve Pirinçli Tatlı Börek (2 Tepsilik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst