Üzümlü Pilav

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Üzümlü Pilav Tanımı İçin Malzemeler
1 ,5 su bardağı yağ
1 kase pirinç
1 su bardağı üzüm
Yarım lt su

Üzümlü Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle üzümlerimizi sıcak su da biraz bekletelim pirinçlerimizi de yıkadıktan sonra yağda güzelcene ķavuralım.
Üzerine tuz ek edelim sıcak suyumuzu ekleyelim kısık ateşte pişirmeye bırakalım mümkünse kapağını hiç açmayın suyunu çekene denk üzümlerimizde süzgeçten geçirelim.
İki yemek kaşığı yağda kavuralım.
Üzümler kızarana kadar kavuralım.
Suyunu çeken pirincimizin ortasını açıp üzümleri dökelim.
Üstünü pirinç le kapatalım.
2 dakika daha pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun
Üzümlü Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst