Üzümlü Pilav Tanımı İçin Malzemeler
1 ,5 su bardağı yağ
1 kase pirinç
1 su bardağı üzüm
Yarım lt su
Üzümlü Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle üzümlerimizi sıcak su da biraz bekletelim pirinçlerimizi de yıkadıktan sonra yağda güzelcene ķavuralım.
Üzerine tuz ek edelim sıcak suyumuzu ekleyelim kısık ateşte pişirmeye bırakalım mümkünse kapağını hiç açmayın suyunu çekene denk üzümlerimizde süzgeçten geçirelim.
İki yemek kaşığı yağda kavuralım.
Üzümler kızarana kadar kavuralım.
Suyunu çeken pirincimizin ortasını açıp üzümleri dökelim.
Üstünü pirinç le kapatalım.
2 dakika daha pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun
Üzümlü Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 ,5 su bardağı yağ
1 kase pirinç
1 su bardağı üzüm
Yarım lt su
Üzümlü Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle üzümlerimizi sıcak su da biraz bekletelim pirinçlerimizi de yıkadıktan sonra yağda güzelcene ķavuralım.
Üzerine tuz ek edelim sıcak suyumuzu ekleyelim kısık ateşte pişirmeye bırakalım mümkünse kapağını hiç açmayın suyunu çekene denk üzümlerimizde süzgeçten geçirelim.
İki yemek kaşığı yağda kavuralım.
Üzümler kızarana kadar kavuralım.
Suyunu çeken pirincimizin ortasını açıp üzümleri dökelim.
Üstünü pirinç le kapatalım.
2 dakika daha pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun
Üzümlü Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı