Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Uzumlu kek yaparken uzumlerin dibe cokmemesi icin ne yapmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.137
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Üzümlü kek yaparken üzümlerin dibe çökmemesi için ne yapmalı?​

Öncelikle kuru üzümlerin dibe çökmemesi için bir kabın içine kuru üzümleri koyup üzerine sıcak su ekleyin ve üstünü kapatın. Bir süre suda beklettikten sonra havlu peçeteye sarıp kurutmaya bırakın.

Kek neden çöker?​

Şeker ve yumurtanın az çırpılması kabarmasını olumsuz etkilerken şeker erimediği için kekin içindeki şekerin çıtır çıtır ağzınıza gelmesine neden olabilir. Yumurtanın fazla çırpılması ise içine olması gerekenden daha fazla hava girmesine, bu nedenler nemini kaybetmesine ve pişerken kekin çökmesine neden olur.
Kek neden hiç kabarmaz?
Özellikle yumurtanın bayat olması kekin iyice kabarmamasına neden oluyor. Kabartma tozunun kullanım tarihinin geçmiş olması ya da uygun şekillerde saklanmamış olması da kekin sönmesine neden olur. Yapılan bir diğer hata ise kek pişince hemen dışarıya çıkarmak. Bu şekilde kekinizde aniden sönmeler görebilirsiniz.

Limonlu keke limon suyu konur mu?​

Yumurtanın üzerine süt, limon suyu, limon kabuğu rendesi, sıvı yağ ve vanilya eklenir ve karıştırılır. Son olarak un ve kabartma tozu elenerek hamura ilave edilir.

Çekirdekli üzümden kek olur mu?​

Önce siyah üzümleri bir poşete koyup bir kavanoz ile ezerek çekirdeklerinin kırılmasını sağlarız. Daha sonra toz olan malzemeleri ilave ederiz. İyice birbirine karışması sağlarız. Kek kıvamında akışkan bir hamur elde ederiz.
Portakallı kuru üzümlü kek nasıl yapılır?
Portakallı Üzümlü Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeker ve yumurtayı iyice çırpın.
- Kuru malzemeleri bir elekle elerseniz pütür pütür olmazlar.
- En son una buladığınız üzümleri ekleyip karıştırın ve kalıbınıza harcı aktarıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice pişirin.

Kek çökmemesi için ne yapmalı?​

Kekiniz fırında tam kıvamında kabardıktan sonra çıkar çıkmaz sönüyorsa bir diğer sebebi de ısı değişimi olabilir. Kekinizi fırından almadan önce fırının kapağını hafif aralayın. Fırını kapatın ve ısının yavaş yavaş değişmesini sağlayın. Kek piştikten sonra bir süre kekinizi fırında bırakın.

Çöken kek nasıl Kurtarilir?​

Fırının sadece altını açın üst kısmını açmayın. Bu düşük ısıda kekinizi 15-20 dakika kadar pişirin. Bu şekilde üstü yanmayacak, altı ve içi pişecektir. Böylelikle hamur kalmaktan kekinizi kurtarmış olacaksınız.
Kekin kabarık olması için ne yapmalı?
Bir kekin yumuşacık ve kabarık olmasını sağlayan en önemli unsuru şeker ve yumurta. Yumurta beyazı ve şekerin, yumurta sarısı ve şekerin ayrı ayrı ve iyi bir biçimde çırpılması sonucunda kekiniz doğal olarak kabarır.

Kabarmayan kek nasıl Kurtarilir?​

Hemen keki nasıl değerlendirebilirim diye düşündüm. Kakaolu krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Keki rondodan geçirip krem şantiye katın. (ben kekimi damla çikolatalı yapmıştı)bir su bardağı kadar fındığı da rondodan çekip içine kattım.

Limonlu keke ne kadar limon konur?​

Limonlu pamuk kek yapımında; derin bir kaba 3 adet yumurta kırın. Üzerine 1 buçuk su bardağı toz şeker ekleyin. Mikser ile köpürene kadar 3-4 dakika çırpın. Daha sonra kaba 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağı, 4 ya da 5 yemek kaşığı limon suyu koyup, mikser ile karıştırın.
Limon aromalı kek nasıl yapılır?
TARİFİ – NASIL YAPILIR? : Unumuzu eledikten sonra üzerine ilave ediyoruz kabartma tozumuzu ve vanilyasını da ekleyip tekrar çırpıyoruz. En son rendelediğimiz limon kabuğunu ilave edip kaşıkla güzelce karıştırıyoruz. Margarinle yağladığımız kek kalıbımıza karışımımızı boşaltıyoruz.

Üzüm suyundan kek nasıl yapılır?​

Yumurta, tuz, limon suyu ve limon kabuğu rendesini 3-5 dakika çırpın. Meyve suyunu ekleyip iyice çırpın. Sütü ve yağı sırasıyla çırparak katın. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip karıştırın; yağlanmış kalıba dökün.

Üzümlü kek nasıl yapılır?​

Üzümlü Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta, şeker ve vanilyalı üç dört dakika kadar çırpın.
- Ardından sıvı yağ ve süt ilave ederek çırpmaya devam edin.
- Eleyerek un ve kabartma tozunu ilave edin.
- Son olarak 1 yemek kaşığı un ile üzümü karıştırarak harca ekleyin.
- Yağlanmış olan fırın kalıbınıza alın.
Portakallı ıslak kek nasıl yapılır?
Portakallı Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri kıvamı koyulaşıp rengi açılana dek çırpın.
- Yağ, portakal suyunu ve rendesini ekleyip çırpmaya devam edin.
- Unu ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
- Yağlanmış kek kalıbına dökün önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
 
Geri
Üst