- Konu Yazar
- #1
Üzümlü Çörek (Rosinenschnecke) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
50 gram margarin
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı kuru maya
1 paket vanilya
3.5 su bardağı un
Kreması için;
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Arasına;
1 su bardağı kuru üzüm
Üzümlü Çörek (Rosinenschnecke) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mayayı ılık süt ile erittikten sonra diğer malzemeler koyulup, hamur haline getirilir yirmi dakika mayasının çıkması beklenir.
Bu sırada kreması hazırlanır ve soğutulur.
Mayası çıkan hamur 3 e bölünüp yuvarlak şeklinde açılır.
Soğuyan krema sürülür, üzerine kuru üzüm serpilir.
İnce çizgiler halinde kesilip tek tek yuvarlanır.
Tepsiye dizildikten sonra önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yarım saat pişirilir.
Piştikten sonra, üzerlerine pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun.
Üzümlü Çörek (Rosinenschnecke) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
50 gram margarin
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı kuru maya
1 paket vanilya
3.5 su bardağı un
Kreması için;
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Arasına;
1 su bardağı kuru üzüm
Üzümlü Çörek (Rosinenschnecke) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mayayı ılık süt ile erittikten sonra diğer malzemeler koyulup, hamur haline getirilir yirmi dakika mayasının çıkması beklenir.
Bu sırada kreması hazırlanır ve soğutulur.
Mayası çıkan hamur 3 e bölünüp yuvarlak şeklinde açılır.
Soğuyan krema sürülür, üzerine kuru üzüm serpilir.
İnce çizgiler halinde kesilip tek tek yuvarlanır.
Tepsiye dizildikten sonra önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yarım saat pişirilir.
Piştikten sonra, üzerlerine pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun.
Üzümlü Çörek (Rosinenschnecke) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı