Üzüm Reçeli (Çekirdeksiz) Tarifi İçin Malzemeler
1 kg çekirdeksiz üzüm
3 su bardağı şeker (bardak ölçüsü 2oo ml)
Yarım limon suyu
Üzüm Reçeli (Çekirdeksiz) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Üzümler saplarından temizlenir ,yıkanır.
Tencereye üzümler ve şeker alınır.
Tencerenin kapağı kapatılarak 3 saat kadar bekletilir.
Tencere ocağa alınır kısık ateşte kaynayana kadar tencerenin kapağı kapatılır.
Kaynamaya başladıktan sonra ara sıra nazikçe tahta kaşıkla karıştırır.
40 yada 45 dakikada kıvam alıyor kıvam alan reçele yarım liman suyu sıkılır.
15 dakika kadar daha kaynatılmaya devam edilir sterileze edilmiş kavanoza koyularak yine sterilize edilmiş kapak kapatılır.
Üzüm sulu olduğundan reçele su koyulmaz.
Üzüm Reçeli (Çekirdeksiz) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kg çekirdeksiz üzüm
3 su bardağı şeker (bardak ölçüsü 2oo ml)
Yarım limon suyu
Üzüm Reçeli (Çekirdeksiz) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Üzümler saplarından temizlenir ,yıkanır.
Tencereye üzümler ve şeker alınır.
Tencerenin kapağı kapatılarak 3 saat kadar bekletilir.
Tencere ocağa alınır kısık ateşte kaynayana kadar tencerenin kapağı kapatılır.
Kaynamaya başladıktan sonra ara sıra nazikçe tahta kaşıkla karıştırır.
40 yada 45 dakikada kıvam alıyor kıvam alan reçele yarım liman suyu sıkılır.
15 dakika kadar daha kaynatılmaya devam edilir sterileze edilmiş kavanoza koyularak yine sterilize edilmiş kapak kapatılır.
Üzüm sulu olduğundan reçele su koyulmaz.
Üzüm Reçeli (Çekirdeksiz) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı