AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Uzum posasi nasil degerlendirilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Üzüm posası nasıl değerlendirilir?​

Dr. Işık Tarakçıoğlu, bu sistem ile çöpe atılan 25 bin ton üzüm posasının ekonomiye kazandırılacağını söyledi. Üzüm posasından kurutularak ayrıştırılacak üzüm çekirdeğinin, alzheimer hastalığının tedavisinden kolestrolün düşürülmesine kadar bir çok faydası olan antioksidan özelliği olduğunu vurguladı.

Kokulu üzüm ile ne yapılır?​

Kokulu Üzüm Suyu (Muhteşem Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle üzümleri salkımından tane tane ayırıp, iyice yıkayalım.
- Sonra tenceremize alıp, üzerine suyu ekleyip, ocağa alalım.
- Üzümler iyice yumuşayıp rengini verdikten sonra, şekeri ekleyelim.
- Sonra süzgeçten geçirip, dolaba koyalım.
Üzüm posası ne işe yarar?
Erciyes Üniversitesi’nden bilim adamları tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, şarap ve sirke yapımı için preslenerek suyu sıkılan üzümün geride kalan çekirdek, kabuk ve saptan oluşan posasında bulunan öz, yiyeceklerin bozulmasına yol açan ya da salmonella gibi gıda maddelerinde bulunabilen 14 tür …
Siyah üzüm posası ne işe yarar?
Buna rağmen üzüm posası silajının özellikle şarap fabrikalarına yakın bölgelerde ruminant beslemede kaba yem kaynağı olarak kullanılabileceği ve aynı zamanda çevre kirliliğini de azaltarak işletme ve ülke ekonomisine katkı sağlayabileceği düşünülmektedir.

Kokulu üzüm nasıl yenir?​

PEKMEZİ VE İÇECEĞİ DE SAĞLIKLI Karadeniz, kokulu üzümün derin dondurucularda muhafaza edilebildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: “Bu şekilde kış mevsiminde kaynatılarak tüketilebilir. Pekmezinden de içecek hazırlanabilir. Balığın yanında içecek şeklinde tüketiliyor.

Kokulu üzüm kompostosu nasıl yapılır?​

Üzümün kokusu tüm evi saracaktır. Suyunu süzüp meyveleri de ezerek ince tel süzgeçten geçiriyoruz. Daha sonra tekrar ocağa alıp içine şekeri ilave ediyoruz. Şekeriyle 5 dakika kaynatıp kavanozlara koyuyoruz ve vakumlanması için kavanozları ters çeviriyoruz.
 
Geri
Üst