AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Uzum kurutma sodasi nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Üzüm kurutma sodası nasıl yapılır?​

Üzüm kurutma sodası ile üzüm kurutma yapılabilir. Bu işlemde 10 kilogram yaş üzüm – 15 litre su – 1 su bardağı zeytinyağı – 1 çay bardağı üzüm sodası gereklidir. Soda, su ve zeytinyağı bir kapta karıştırılır. Daha sonra üzümler bu kaba koyulur ve 5 dakika kadar bekletilerek çıkartılır.

Karbonatla kuru üzüm nasıl yapılır?​

Evde Kuru Üzüm Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce üzümler yıkanır.
- Sıcak suya verdiğim tarifte karbonat yağ eklenir ve üzümü içine koyup karıştırılır.
- Öylece bir 10 dakika beklenir.
- Ondan sonra güneşe serilir yaklaşık 25 gün güneşte kalması lazım iyice kurulması için Ben çekirdeksiz ve siyah üzüm kullandım.

Kuru üzüm hoşafı nasıl yapılır?​

Kuru üzüm hoşafı nasıl yapılır?
Kuru Üzüm Hoşafı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Üzümü önceden ılık suda 15 dakika bekletelim.
- Sonrasında üzümü tencereye alıp suyumuzu ilave edelim.
- Kaynamaya başladıktan sonra şekeri de ekleyip yaklaşık 7-8 dakika kaynatıp altını kapatalım.
- Ilıdıktan sonra buzdolabına koyup soğuk servis edelim.

Potasa nasıl hazırlanır?​

Çekirdeksiz üzüm kurutma- ciliğında genel olarak normal şartlarda kullanılan bandırma çözeltisi % 5.0 Potasa (K2CO3- Potasyum karbonat) ve % 1.0 natürel zeytinyağından oluşmaktadır. Bunun için 100 litre su içerisine 5.0 kg Potasa konarak iyice karıştırılıp eritilir.

Potasa nasıl kullanılır?​

Tülbentten süzülerek posasından ayrılan şıra cam bir mezür içerisine veya potasa derecesinin metal kabına doldurularak potasa derecesi ile okuma yapılır. Okunan potasa derecesindeki rakamın 1.9 ile çarpılması ile % suda eriyebilir kuru madde miktarı belirlenmiş olur.

Üzüm kurutmak için ne yapmalı?​

Üzüm kurutmak için ne yapmalı?
Öncelikle fırını önceden 100 °C’de ısıtın. Fırın, bu derecede boş halde 15 dakika kadar çalışsın. Ardından fırını 60 °C’ye ayarlayın. Üzümleri fırın tepsisine dizin ve hazırladığınız bu tepsiyi fırına yerleştirin.
Üzüm çerezi nasıl yapılır?​
Üzümü salkım halinde güneş alan uygun bir toprağa seriyorsunuz. Yaklaşık 7 ile 8 gün bekletiyorsunuz. Daha sonra salkımın öteki yüzünü çevirip yine 7-8 gün doğal ortamda bekletiyorsunuz. Yaklaşık 15 günlük süren bu işlemden sonra artık üzümleriniz kurutulmuş oluyor.
Kuru üzüm nasıl batırılır?​
Büyükçe bir kap içine üzüm kurutma sodası, su ve zeytinyağını koyun ve iyice karıştırın. Ardından üzümleri bu karışıma batırıp çıkarın. Çıkardığınız üzümleri güneş alan bir yere serdiğiniz bez üzerine yayın. Bu üzümleri günde en az 1 kere çevirerek 4-5 gün kurutun.

Üzüm bandırma yağı nasıl yapılır?​

Üzüm bandırma yağı nasıl yapılır?
Çekirdeksiz üzüm kurutmacılığında genel olarak normal şartlarda kullanılan bandırma çözeltisi % 5.0 Potasa ( K2CO3 – Potasyum Karbonat ) ve % 1.0 natürel zeytinyağından oluşmaktadır. Bunun için 100 litre su içerisine 5.0 kg Potasa konarak iyice karıştırılıp eritilir.
 
Üzüm kurutma sodası ile üzüm kurutma işlemi oldukça pratik ve lezzetli bir yöntemdir. Malzemeleriniz hazır olduğunda aşağıdaki adımları takip ederek bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz:

1. **Malzemeler**:
- 10 kilogram yaş üzüm
- 15 litre su
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı üzüm sodası

2. **Hazırlık Aşaması**:
- Soda, su ve zeytinyağını geniş bir kapta karıştırın.
- Üzümleri bu karışıma koyun ve 5 dakika kadar bekletin.

3. **Kurutma Süreci**:
- Karışımdan çıkardığınız üzümleri güneş alacak bir yere serin.
- Günde en az bir kez çevirerek yaklaşık 4-5 gün boyunca kurumalarını sağlayın.

Üzüm kurutma sodası ile hazırladığınız kurutulmuş üzümleri atıştırmak için kullanabilir, müsliye ekleyebilir veya tariflerinizde lezzet verici bir malzeme olarak kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst