SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Üzüm Kompostosu (Hoşafı) Tanımı İçin Malzemeler
200 gram kuru üzüm
1/2 (yarım) su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Üzüm Kompostosu (Hoşafı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle üzümlerimizi bir kaseye alıp üzerine kaynar su ekleyip 20 dk bekletelim.
Şişen üzümleri süzerek tenceremize alalım.
Su ve şekeri ekleyelim ve şeker eriyene kadar karıştıralım.
Kaynamaya başladığında kısık ateşte 15 dk pişirelim.
Soğuduğunda servis edebilir ve/ya kaynarken kavanozlayarak buzdolabında 1 ay kadar saklayabilirsiniz.
Su ve şeker ölçüsünü kendi damak zevkinize nazaran ayarlayabileceğiniz üzere ana mantık bu formdadır.
Deneyenler için şimdiden afiyet olsun
Üzüm Kompostosu (Hoşafı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
200 gram kuru üzüm
1/2 (yarım) su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Üzüm Kompostosu (Hoşafı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle üzümlerimizi bir kaseye alıp üzerine kaynar su ekleyip 20 dk bekletelim.
Şişen üzümleri süzerek tenceremize alalım.
Su ve şekeri ekleyelim ve şeker eriyene kadar karıştıralım.
Kaynamaya başladığında kısık ateşte 15 dk pişirelim.
Soğuduğunda servis edebilir ve/ya kaynarken kavanozlayarak buzdolabında 1 ay kadar saklayabilirsiniz.
Su ve şeker ölçüsünü kendi damak zevkinize nazaran ayarlayabileceğiniz üzere ana mantık bu formdadır.
Deneyenler için şimdiden afiyet olsun
Üzüm Kompostosu (Hoşafı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı