Üzüm Kompostosu (Hoşafı)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Üzüm Kompostosu (Hoşafı) Tanımı İçin Malzemeler
200 gram kuru üzüm
1/2 (yarım) su bardağı şeker
3,5 su bardağı su

Üzüm Kompostosu (Hoşafı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle üzümlerimizi bir kaseye alıp üzerine kaynar su ekleyip 20 dk bekletelim.
Şişen üzümleri süzerek tenceremize alalım.
Su ve şekeri ekleyelim ve şeker eriyene kadar karıştıralım.
Kaynamaya başladığında kısık ateşte 15 dk pişirelim.
Soğuduğunda servis edebilir ve/ya kaynarken kavanozlayarak buzdolabında 1 ay kadar saklayabilirsiniz.
Su ve şeker ölçüsünü kendi damak zevkinize nazaran ayarlayabileceğiniz üzere ana mantık bu formdadır.
Deneyenler için şimdiden afiyet olsun

Üzüm Kompostosu (Hoşafı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst