AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Uzmanlik tezi nasil yazilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Uzmanlık tezi nasıl yazılır?​

- Tıpta uzmanlık tezi nasıl yazılır. Yoğun şekilde çalıştıkları için öğrenciler tez yazımı konusunda akademik bilgiye sahip olmayabilir.
- Tıp tez konusu seçimi. Öncelikle, tabii ki araştırma konusunun seçilmesi gerekmektedir.
- Literatür tarama.
- Tıp teziniz için uygun Başlık bulun.
- Özet kısmını yazın.
- Teşekkür.
- Etik Kurul Kararı

Tıpta bitirme tezi var mı?​

Uzman olmak için asistanların bu eğitimi başarı ile geçmeleri tek başına yeterli olmaz. Eğitimin tamamlanması için uzmanlık tezi hazırlanması gerekir. Buna tıpta uzmanlık tezi adı verilir.
Tıpta uzmanlık tezi ne demek?
genellikle uzmanlık teşkilatı adını verdiğimiz teşekküllerde, uzman yardımcılarının uzman olabilmek için hazırlamaları gereken, master tezinden hallice doktora tezinden zayıf tez çeşidi.
Edebiyat tezi nasıl yazılır?
Tez yazımında açık ve yalın bir anlatım yolu izlenmelidir. Anlatım üçüncü tekil şahıs olarak ve mümkünse edilgen (pasif) biçimde yapılmalıdır.Kısa ve öz cümleler yeğlenmelidir. Tez yazımında Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu yayınlarından olan Yazım Kılavuzundan yararlanılabilir.

Tıpta Uzmanlık Tezi kaynakçada nasıl gösterilir?​

İSNAD Atıf Sistemi’nde tez adlarının eğik yazımı tercih edilmiştir. Tez türünü belirtmek için “Yayımlanmamış Tıpta Uzmanlık Tezi” ifadesi yerine “Tıpta Uzmanlık Tezi/Specilization in Medicine” şeklindeki kısa tür belirteci yazılması öngörülmüştür. … (Yazar Soyadı, Yıl).

Tez Kaynakça kaç punto ile yazılır?​

Kaynakça metni 11 punto ve tek satır aralığı kullanılarak, yazılmalıdır. Eser bilgilerinin bir satırdan uzun olması durumunda sonraki satır(lar) 1,25 cm girintiyle başlatılmalıdır. Aynı yazarın birden fazla eserinin kullanıldığı durumlarda, ilk eserden sonraki tekrarlarda yazarın ismi yerine düz çizgi kullanılır.
Lisansta tez var mı?
Lisans bitirme tezi ve Lisansüstü eğitim sürecinde tez yazmak zorunludur. Lisans döneminde bazı üniversite ve bölümlerde mezun olabilmeniz için belirlediğiniz bir konu ve sorun dahilinde bilimselliğe sadık kalarak tez yazmanız beklenmektedir.
Uzmanlık Bitirme Sınavı Nedir?
Uzmanlık Eğitimi Bitirme Sınavı: Uzmanlık eğitimi süresini ve rotasyonlarını başarıyla tamamlayan, tezi kabul edilen, eğitim karnesinin çekirdek eğitim müfredatını belirleyen kısmının tamamlandığı ilgili program yöneticisi tarafından onaylanan ve kuramsal sınavlarından başarılı olan uzmanlık öğrencisi, uzmanlık …

Kaynakçada yüksek lisans tezi nasıl gösterilir?​

Tezlerin kaynakça gösterim şekli: Yazar Soyadı, Adı. Tez Adı. Yüksek Lisans Tezi/Doktora Tezi, Üniveriste Adı, Yıl.

Kaynakça kaç punto olmalı?​

 
Geri
Üst