Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Uzmanlik alani nelerdir?

Editör

Yeni Üye

Uzmanlık alanı nelerdir?​

TUS uzmanlık alanları ve eğitim süreleri hakkında bilgi almadan önce TUS Nedir?…Tıpta Uzmanlık Alanları ve Eğitim Süreleri.
Uzmanlık Dalları | Eğitim Süreleri
Nükleer Tıp | 4
Ortopedi ve Travmatoloji | 5
Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi | 5
Radyasyon Onkolojisi | 5

Üniversite uzman ne demek?​

Üniversite uzman ne demek?
2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 33/b maddesinde “UZMANLAR”, öğretimle doğrudan doğruya veya dolaylı olarak ilgili olan, özel bilgi veya uzmanlığa ihtiyaç gösteren bir işle laboratuvarlarda, kitaplıklarda, atölyelerde ve diğer uygulama alanlarında görevlendirilen öğretim yardımcıları olarak tanımlanmıştır.

Tıpta hangi uzmanlıklar var?​

Aşağıdaki listede, tüm uzmanlık dalları yer almaktadır.
- İç Hastalıkları
- Kardiyoloji.
- Göğüs Hastalıkları
- Enfeksiyon Hastalıkları
- Nöroloji.
- Psikiyatri.
- Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
- Çocuk Psikiyatrisi.

Uzman Öğretim Görevlisi nedir?​

Uzman Öğretim Görevlisi nedir?
Öğretim görevlisi, doktora derecesine sahip olma zorunluluğu olmayan ve özel uzmanlığı gerektiren konularda ders vermek üzere geçici veya devamlı olarak yükseköğretim kurumlarında görevlendirilen kişidir. Doktorasını tamamlamış olanlar ilgili uzmanlık alanında doçentlik sınavına başvurabilmektedir.
Üniversitelerde uzman kadrosu kalktı mı?​
Okutman kadrolarına süreli olarak atanmış bulunanlar ise başka bir işleme gerek kalmaksızın “öğretim görevlisi” kadrolarında süreli olarak istihdam edilmeye devam olunur.” düzenlemesi ile üniversitelerde kadro unvanlarında sadeleşmeye gidilerek uzman kadroları kaldırıldı ve öğretim görevlisi olarak dönüştürüldü.

Tıpta kaç tane uzmanlık var?​

Tıpta kaç tane uzmanlık var?
Tıp bölümüne ait 43 uzmanlık dalı bulunmaktadır. Ayrıca, bu uzmanlık dallarına ait onlarca farklı yandal bulunmaktadır.

Uzman doktor mu iyi öğretim üyesi mi?​

Meslekteki en yüksek derece uzman veya doktoradır. Öğretim üyesi (yrd. doç., doç., prof.) eğitici ve araştırmacıdır. Doktor öğretim üyelerinin baktığı hasta sayısı ile değerlendirilmesi, öğretim üyelerinin asli görevlerinin engellenmesinden başka bir şey değildir.
TUS uzmanlık alanları ve eğitim süreleri hakkında bilgi almadan önce TUS Nedir?…Tıpta Uzmanlık Alanları ve Eğitim Süreleri.
Uzmanlık Dalları | Eğitim Süreleri
Genel Cerrahi | 5
Göğüs Cerrahisi | 5
Göğüs Hastalıkları | 4
Göz Hastalıkları | 4

TUS ta en yüksek bölüm hangisi?​

TUS ta en yüksek bölüm hangisi?
2017 ve 2018 TUS raporlarında yerleşilen uzmanlık alanlarına göre adayların puan ortalamasının en yüksek olduğu bölüm ‘Deri ve Zührevi Hastalıklar’ olmuştu. 2020 yılında da sıralama değişmedi. 70.16 puan ortalamasıyla ‘Deri ve Zührevi Hastalıklar’ ilk sırada yer alırken 87 kişilik kontenjana 1204 başvuru yapıldı ve boş …

Sözleşmeli öğretim görevlisi nasıl olunur?​

Öğretim görevlisi olmak için lisans mezuniyetinden sonra Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (ALES) ve Akademik Personel girme şartı bulunur. ALES sınavında başarılı olduktan sonra görev alınmak istediğiniz üniversite tarafından düzenlenen sözlü mülakata girmeniz gerekir.

Üniversitede uzman derse girer mi?​

Üniversitede uzman derse girer mi?
8 Nisan 2020 tarihinde Ak Parti tarafından TBMM’ye sunulan “Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” teklifinde yer alan düzenlemeye göre Üniversitelerde uzman, çevirici, eğitim öğretim planlamacısı iken 7100 sayılı kanunla öğretim görevlisi olanlar derslere girebilecek.
Uzmanlar ne zaman öğretim görevlisi oldu?​
Diğer taraftan, 2547 sayılı Kanun çerçevesinde Okutman, Uzman, Çevirici ve Eğitim-Öğretim Planlamacısı olarak yükseköğretim kurumlarında mevzuatta belirtilen görevleri yerine getirmek üzere görevlendirilen kişilerin de unvanları değiştirilerek hepsi “Öğretim Görevlisi” adı altında birleştirilmiş.

Uzmanlık alanlarıyla ilgili detaylı bilgiler paylaşılmış. Tıpta uzmanlık dallarının eğitim süreleri ve bazı özel bilgiler verilmiş. Üniversitelerdeki uzman kadroları ve öğretim görevlisi tanımları hakkında da bilgi verilmiş. Tıpta bulunan uzmanlık alanlarının sayısı ve yandal imkanlarına da değinilmiş. Ayrıca, uzman doktorlar ile öğretim üyeleri arasındaki farklar üzerinde durulmuş.

TUS sınavında en yüksek puan ortalamasına sahip olan uzmanlık alanının "Deri ve Zührevi Hastalıklar" olduğu belirtilmiş. Ayrıca, sözleşmeli öğretim görevlisi olabilmek için gereken şartlar ve süreç hakkında bilgi paylaşılmış. Üniversitelerde görev alan uzmanların derslere girebilme durumu ve unvan değişiklikleri ile ilgili bilgiler de verilmiş.

Toplamda 43 tane tıp uzmanlık dalı olduğu ve uzman doktorların mesleki kariyerleri ile ilgili değerlendirmelerin yapıldığı belirtilmiş. Son olarak, üniversitelerdeki unvan değişiklikleri ve uzmanlık kadrolarının dönüşümüne yönelik bilgiler de paylaşılmış. Bu detaylı bilgilendirme ile uzmanlık alanları, öğretim görevlileri ve tıpta uzmanlık süreçleri hakkında geniş bir bakış açısı sunulmuş.

Geri