AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Uzman ve basogretmen nasil olunur?

Editör

Yeni Üye

Uzman ve başöğretmen nasıl olunur?​

Uzman Öğretmen Nasıl Olunur? Meslekte en az on yılını doldurmuş, eğitim programlarını tamamlayarak sınavda başarılı olan her öğretmen, ‘uzman öğretmen’ unvanına sahip oluyor. Yüksek lisans eğitimini tamamlayan öğretmenler uzman öğretmenlik sınavından muaf tutuluyor.

Bir öğretmen aynı okulda kaç yıl çalışabilir?​

Bir öğretmen aynı okulda kaç yıl çalışabilir?
Taslağa göre öğretmenler, aynı eğitim kurumunda en fazla toplam 8 yıl görev yapabilecek. 8 yılını dolduran öğretmenler ders yılının sonunda en fazla 2 ay içinde il içinde tercihte bulunacak.

Öğretmen hangi eğitimleri alır?​

Öğretmen hangi eğitimleri alır?
Ülkemizde öğretmen eğitimi veren iki program var. Biri dört yıllık eğitim fakültesi diğeri pedagojik formasyon programı. Halen 96 eğitim fakültesinde 200 bin öğrenci okuyor. Pedagojik formasyon programına ise öğretmenlik yapılacak bir alanda eğitim görmüş üniversite mezunları giriyor.

Başöğretmen hecesi nasıl ayrılır?​

Mesela Başöğretmen de Ba-şöğ şeklinde hecelenir.

Bir okul müdürü aynı okulda en fazla kaç yıl görev yapar?​

Bir okul müdürü aynı okulda en fazla kaç yıl görev yapar?
MADDE 30 – (1) Bulundukları eğitim kurumunda aynı unvanda dört yıllık görev süresini dolduran müdürler aynı ya da farklı eğitim kurumlarına, bulundukları eğitim kurumunda aynı unvanda sekiz yıllık görev süresini dolduran müdürler ise farklı eğitim kurumlarına müdür olarak yeniden görevlendirilmek üzere başvuruda …

Okul müdürü aynı okulda en fazla kaç yıl görev yapar?​

Okul müdürü aynı okulda en fazla kaç yıl görev yapar?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitim kurumlarında görev yapan müdürlerin ardından müdür başyardımcıları ve yardımcılarına da rotasyona tabi tutacak. Müdürlerin asaleten 5 yıl, müdür yardımcılarının ise asaleten 8 yıl görev yaptıktan sonra görev yerleri değişecek.

Öğretmen mesleğinin eğitim süreci nedir?​

Öğretmen yetiştiren tüm programlar 4 yıllıktır. Bunun yanında, öğretmenliğe kaynak teşkil eden eğitim fakültesi dışındaki bölümlerden mezun olanlara yönelik pedagojik formasyonu kazandırma amacıyla pedagojik formasyon eğitimi sertifika programları açılacaktır.

Hanımeli hecesi nasıl ayrılır?​

Hanımeli hecesi nasıl ayrılır?
Görüldüğü üzere Hanımeli kelime grubu 4 heceden oluşmaktadır. Her bir hece eşit şekilde 2 harften meydana gelir. Bu şekilde alt kısmına çizgi çekerek çalışmak mümkündür. Böylece hanımeli kelimesi için yanlış yapmadan daha etkin şekilde hecelenmesi anlaşılabilir.

Başöğretmenlik sınavına kimler girebilir?​

Başöğretmenlik sınavına kimler girebilir?
d) Başöğretmenlik Mesleki Gelişim Çalışmalarını tamamlamış olmak, şartları aranır. (3) Eğitim kurumu müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olarak görev yapmakta olanlardan yazılı sınava başvuru şartlarını taşıyanlar, öğretmenlik kariyer basamaklarında ilerlemek üzere başvuruda bulunabilir.

Kim uzman öğretmen Olabilir?​

Uzman öğretmen/başöğretmen unvanı alan öğretmenler 15 Ocak 2023’ten itibaren bu unvanlar için öngörülen eğitim öğretim tazminatından yararlandırılacak. Uzman Öğretmenlik Eğitim Programı’na, yazılı sınava başvuru tarihinin son günü itibarıyla adaylık dahil öğretmenlikte 10 yıl hizmeti bulunan öğretmenler başvurabilecek.

Öğretmenlik meslek kanunu kimleri kapsıyor?​

Öğretmenlik meslek kanunu kimleri kapsıyor?
Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. Öğretmenlik mesleği, aday öğretmenlik döneminden sonra “öğretmen”, “uzman öğretmen” ve “başöğretmen” olmak üzere üç kariyer basamağına ayrılacak. Uzman öğretmen veya başöğretmen unvanı alanlara her unvan için ayrı ayrı olmak üzere bir derece verilecek.

Öğretmenlik meslek kanunu ne zaman yürürlüğe girecek?​

Öğretmenlik meslek kanunu ne zaman yürürlüğe girecek?
Uzman öğretmenlere ödenen eğitim öğretim tazminatı yüzde 20’den yüzde 60’a, başöğretmenlere ödenecek tazminat ise yüzde 40’tan yüzde 120’ye çıkarıldı. Birinci derece kadroda görev yapan öğretmenlerin ek göstergesi 3600’e çıkartıldı. Bu hükmün 15 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girmesi kararlaştırıldı.

başöğretmenlik sınavı ne zaman?​

Uzman ve başöğretmenlik yazılı sınavı 19 Kasım 2022 tarihinde yapılacak. Yazılı sınav sonuçları ise 12 Aralık 2022 tarihinde açıklanacak.

Basogretmen kimlerdir?​

Basogretmen kimlerdir?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “10 yıllık uzman öğretmenler, eğitimlerini tamamlayıp sınavda başarılı oldukları takdirde ‘başöğretmen’ unvanıyla görev yapacaklardır.” dedi.

Merhaba! Uzman ve başöğretmen nasıl olunur konusuna dair verdiğiniz bilgiler oldukça detaylı ve açıklayıcı. Bu unvanlara sahip olmak için öğretmenlerin belirli eğitim programlarını tamamlamaları, sınavlardan başarılı olmaları ve belirli hizmet sürelerini doldurmaları gerektiğini anladım.

Öğretmenlik mesleği genelinde, öğretmenlerin aldığı eğitimler, uzmanlaşma süreçleri ve görev süreleri konusunda verdiğiniz bilgiler de oldukça aydınlatıcı. Özellikle okul müdürleri için belirlenen görev süreleri ve rotasyon uygulaması hakkındaki bilgiler dikkat çekici.

Başöğretmenlik sınavına kimlerin girebileceği ve uzman öğretmen/başöğretmen unvanını almak için gereken şartlar hakkında da detaylı bilgiler vermişsiniz. Ayrıca öğretmenlik meslek kanunu ve mesleğin kapsamlarına dair sunduğunuz açıklamalar oldukça faydalı.

Son olarak, başöğretmenlik sınavının yapılacağı tarih ve başöğretmen unvanı için gereken süreçlere ilişkin ayrıntılı bilgilere de yer vermişsiniz.

Bu bilgilerinizle öğretmenlik mesleği, unvanları, eğitim süreçleri ve yükselme şartları hakkında geniş bir bakış açısı sunmuş oluyorsunuz. Verdiğiniz içeriklerle konuya ilgi duyanlar için oldukça faydalı bir kaynak oluşturduğunuzu belirtmek isterim. Emeğiniz için teşekkürler!

Geri