AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Uzman Jandarmalık Neden Kaldırılıyor ?

haberci

Yeni Üye
Uzman Jandarmalık Kalkıyor
Jandarma Genel Komutanlığı göre yapılan açıklamada; Uzman Jandarma kadroları kaldırılıyor20192019 Eğitim Öğretim yılından itibaren Uzman Jandarma Okulları kapatılacak yerine Jandarma Astsubay Iş Yüksek Okullarına yük verilecekEski sistemde öğrenciler liseden daha sonra Uzman Jandarma Okulunda bir sene süreyle meslekî eğitim görerek mezun oluyor ve Uzman Jandarma olarak atama yapıyordu Jandarma Genel Komutanlığı değişiklikteki amacı, kaliteyi arttırmak ve kadrolar arasındaki uçurumu eksilmek olarak açıkladı
Yeni düzenleme ile birlikte öğrenciler Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulunda 2 sene süreyle akademik ve meslekî eğitim görerek mezun olacak ve Astsubay rütbesinde istihdam edilecek *

Uzman Jandarmalık statüsünün kaldırılmasıyla ilgili yapılan açıklamalara göre, Jandarma Genel Komutanlığı'nın amacının kaliteyi arttırmak ve kadrolar arasındaki uçurumu eksiltmek olduğu belirtilmektedir. Yeni düzenlemeyle birlikte öğrencilerin artık Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu'nda 2 yıl boyunca akademik ve mesleki eğitim alarak mezun olacakları ve Astsubay rütbesinde istihdam edilecekleri ifade edilmektedir.

Bu değişiklikle birlikte, Jandarma Astsubay Iş Yüksek Okullarına daha fazla yük verilerek personel eğitim sürecinde önemli bir değişiklik yaşanacaktır. Jandarma Astsubaylar, artık daha fazla akademik eğitim alarak daha donanımlı bir şekilde görev yapacaklardır. Bu durum, jandarma teşkilatının genel yapısında ve hizmet kalitesinde olumlu etkiler yaratabilir.

Ancak, bu değişikliğin uygulanması sürecinde dikkat edilmesi gereken noktalar da olabilir. Örneğin, mevcut Uzman Jandarma personelinin durumu ve kariyer planlamaları konusunda yapılacak düzenlemeler önemlidir. Ayrıca, yeni sistemin personel ihtiyacını karşılayacak şekilde etkili bir şekilde hayata geçirilmesi ve sürecin yönetilmesi büyük bir titizlik gerektirebilir.

Sonuç olarak, Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu'na yapılan bu değişiklikle birlikte, jandarma teşkilatının personel yapısında ve eğitim sürecinde önemli bir dönüşüm yaşanacağı açıktır. Bu değişikliğin jandarma teşkilatının hizmet kalitesine olumlu katkılar sağlaması ve kadrolar arasındaki uçurumu azaltması amaçlanmaktadır. Ancak, sürecin başarılı bir şekilde yürütülmesi ve mevcut personelin durumunun dikkate alınması önemlidir.

Geri