AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Uzman Estetisyen Nasil Olunur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Uzman Estetisyen Nasıl Olunur?​

Genel olarak estetisyenlik unvanına sahip olmak isteyenler için Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bazı okullar, çeşitli eğitimler açmaktadır. Bu eğitimlere katılarak başarılı olan kişilere eğitim sonrasında sertifika verilir. Bu sertifika sayesinde de kişiler estetisyenlik görevine başlayabilir.

Güzellik merkezi nasıl kurulur?​

Güzellik Salonu Açarken Gereken Belgeler?
- Nüfus cüzdanı fotokopisi.
- İkametgah belgesi.
- 2 adet vesikalık fotoğraf.
- Adli sicil kaydı
- Meslek dalınıza göre ustalık belgesi.
- Vergi levhası
- Tapu fotokopisi.
- Sigorta veya Bağkur belgesi.

Güzellik merkezi hangi kuruma şikayet edilir?​

Güzellik merkezi hangi kuruma şikayet edilir?
Başvurular kendi yerleşim yerinizde veyahut uyuşmazlığın yaşandığı yer Tüketici Hakem Heyetlerine yapılabilir. Başvuru tamamen ücretsiz yapılmaktadır. Başvurular şahsen, avukat aracılığıyla, e devlet üzerinden veya elden olacak şekilde yapılabilir.

Güzellik merkezlerinde mesul müdür?​

Madde 11 — Sağlık kuruluşunda, faaliyet gösterildiği süre boyunca bir mesul müdür bulunur. Mesul müdür, merkezlerde tabip; salonlarda ise, güzellik uzmanı olmak zorundadır. Mesul müdür, sadece bir sağlık kuruluşunda mesul müdürlük görevini üstlenebilir.

Uzman Estetisyen Belgesi nasıl alınır?​

Günümüzde her alanda olduğu gibi güzellik sektöründe de profesyonel bir estetisyen olabilmenin bazı şartları vardır. MEB’e bağlı kurumlardan, alanında uzmanlaşmış eğitmenlerden, doktorlardan biyologlardan tüm teorik ve uygulama dersleri eksiksiz alınmalı ve sertifikayla bu eğitim belgelenmelidir.

Uzman Estetisyen nerede çalışır?​

Uzman Estetisyen nerede çalışır?
Hastane ve kliniklerde, güzellik salonlarında, bay bayan kuaför salonlarında, cilt bakım salonlarında, masaj salon ve merkezlerinde, otel ve termal otellerde, SPA merkezlerinde çalışma imkânları vardır.

Güzellik Merkezi Lazer Epilasyon yasaklandı mı?​

Danıştay Onuncu Dairesi’nin kararıyla epilasyon cihazlarının güzellik salonlarında kullanımı iptal edildi.

Güzellik Merkezi Sorumlu müdür?​

Mesul müdür merkezlerde tabip, salonlarda ise güzellik uzmanı olmak zorundadır. Mesul müdür sadece bir sağlık kuruluşunda mesul müdürlük görevini üstlenebilir. Mesul müdür hem idari hem de uygulanan işlemlerden uygulayıcılarla birlikte sorumludur.

Uzman Estetisyen olmak için genellikle Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda çeşitli eğitim programlarına katılarak sertifika almak gerekmektedir. Bu eğitimler sonucunda başarılı olan kişilere estetisyenlik sertifikası verilir ve bu sayede estetisyenlik mesleğine adım atabilirler. Estetisyenlik mesleği, güzellik sektöründe uzmanlaşmış kişiler tarafından gerçekleştirilen cilt bakımı, masaj, epilasyon gibi hizmetleri kapsamaktadır.

Güzellik merkezi açmak isteyenlerin ise belirli belgelere sahip olmaları gerekmektedir. Bu belgeler arasında nüfus cüzdanı fotokopisi, ikametgah belgesi, vesikalık fotoğraflar, meslek dalına göre ustalık belgesi, vergi levhası, tapu fotokopisi ve sigorta veya Bağkur belgesi gibi belgeler bulunmaktadır.

Güzellik merkezleri ile ilgili bir şikayetiniz varsa, bu şikayeti kendi yerleşim yerinizde veya uyuşmazlığın yaşandığı yerde bulunan Tüketici Hakem Heyetlerine iletebilirsiniz. Başvuruların ücretsiz olduğu unutulmamalı ve başvurular şahsen, avukat aracılığıyla, e-devlet üzerinden veya elden yapılabilir.

Uzman Estetisyen olarak çalışmak isteyenlerin alanında uzmanlaşmış eğitmenlerden, doktorlardan ve biyologlardan teorik ve pratik dersleri eksiksiz bir şekilde alarak sertifikayla belgelendirmeleri gerekmektedir.

Uzman Estetisyenler genellikle hastane ve kliniklerde, güzellik salonlarında, kuaför salonlarında, cilt bakım merkezlerinde, masaj salonlarında, otel ve SPA merkezlerinde iş imkânları bulabilirler.

Son olarak, Güzellik merkezlerinde mesul müdür olarak çalışacak kişinin sağlık kuruluşlarında tabip, güzellik salonlarında ise güzellik uzmanı olması gereklidir. Mesul müdür, idari ve uygulama işlemlerinden uygulayıcılarla birlikte sorumludur.

Geri