AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Uzman doktor atamalari nasil oluyor?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Uzman doktor atamaları nasıl oluyor?​

Yılın geri kalan zamanlarında da mezun verilmektedir. Tıp Fakültelerinin yıl boyunca mezun vermesinden ötürü doktor atamaları yıl içerisine belirli sıklıkta olacak şekilde dağıtılmıştır. Yılın çiftli aylarında olmak üzere (her 2 ayda 1) yılda 6 defa DHY kurası çekilerek atama yapılmaktadır.

Tıp öğrencileri nasıl atanır?​

KPSS sınavına giren doktor adayları arasında yapılmaktadır. Bilindiği gibi Tıp Fakultelerinde 6 sene okuyarak Doktor çıkan adayların atamaları öncelikle KPSS puanına bakılarak yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığının iller üzerinde vermiş olduğu yetkiler ile birlikte sağlanan bu durum boş kontenjanlar dahilinde olmaktadır.

Doktorların doğu görevi var mı?​

Doktorların doğu görevi var mı?
Günümüzde tıp fakültesinden mezun olanlara uygulanan bir durumdur. Diğer memurlukların doğu hizmetinden farklı bir durumdur. Tıp fakültesinden mezun olduktan sonra diplomanız verilmez ta ki mecburi hizmeti tamamlayana kadar.

Uzman doktor ihtiyacı ne zaman biter?​

Dr. Yekta Saraç, “Türkiye’de Sağlık Eğitimi ve Sağlık İnsan Gücü Durum Raporuna göre mezun olan ve olacak kişilere göre hekim ve hemşire ihtiyacının 2024 yılında, ebe ve tıbbi sekreterlik mesleği ihtiyacının ise 2025 yılında tamamlanacağı öngörülmektedir.” dedi.

Doktor mecburi hizmet kaç yıl?​

Yazının konu başlığına genel olarak bir yanıt verecek olursam, mecburi hizmet görev süresi 300 gün ila 600 gün arasında değişmektedir. Bu sürelerin içine hafta sonları, resmi tatiller ve raporlu günler de dahildir. Göreve başladığınız günden itibaren hesaplanmaktadır.

Yeni atanan doktora ne denir?​

Yeni atanan doktora ne denir?
Pratisyen hekim hasta kontrolleri yapmak, hastalıkları teşhis etmek, hastalığın tanısını koymak ve gerekli takdirde bu hastanın uzman doktoru sevkini sağlamak amacıyla görev yapan doktorlardır. Pratisyen hekim olmak için öncelikle üniversitelerine 6 yıllık eğitim veren tıp fakültelerinden mezun olmak gerekmektedir.

Tıp doğu görevi kaç yıl?​

Doktorlar tıp fakültesini bitirince 2 yıl, uzman olunca 2 yıl, yan dal bitirince 2 yıl olmak üzere ortalama 6 yıl mecburi hizmet yapmak zorunda. Bu hizmetlerin tamamlanmaması durumunda diplomaları verilmiyor.

Doktorlar tayin olur mu?​

Yeni yönetmeliğe göre doktorların özel sektörde çalışan eşlerinin yanına tayin isteme şartı değiştirildi. Buna göre atanılan yerde eşin 3 yıl kesintisiz çalışma şartı kaldırıldı. Bunun yerine son dört yıl içinde en az 720 gün prim ödemiş olmak şartı getirildi. Ayrıca 720 gün şartı aynı iş yeri için aranacak.

Doktor Şark görevi kaç yıl?​

Doktor Şark görevi kaç yıl?
 
Uzman doktor atamaları genellikle yıl boyunca belirli aralıklarla yapılmaktadır. Çift sayıda aylarda (her 2 ayda bir) olmak üzere yılda 6 defa DHY kurası çekilerek atamalar gerçekleştirilir.

Tıp öğrencileri, KPSS sınavına girerek atamalara başvururlar. Tıp fakültelerinden mezun olan adayların atamaları genellikle KPSS puanlarına göre yapılır. Sağlık Bakanlığının il bazındaki kontenjanları dikkate alınarak atamalar gerçekleştirilir.

Doktorların doğu görevi, tıp fakültesinden mezun olanlara uygulanan bir durumdur. Mezun olduktan sonra mecburi hizmetlerini tamamlayana kadar diplomaları verilmez ve doğu hizmeti yapmaları beklenir. Bu durum diğer memurların doğu hizmetinden farklı bir uygulamadır.

Uzman doktor ihtiyacının ne zaman biteceği konusunda Dr. Yekta Saraç'ın verdiği bilgiye göre, Türkiye'de sağlık eğitimi ve sağlık insan gücü durum raporuna göre ihtiyaçların 2024-2025 yıllarında tamamlanması öngörülmektedir.

Doktorların mecburi hizmet süresi genellikle 300 ila 600 gün arasında değişmektedir. Bu süreler hastanede çalışılan günlerin yanı sıra hafta sonları, resmi tatiller ve raporlu günleri de kapsar.

"Tıp doğu görevi" olarak bahsettiğiniz durum, doktorların tıp fakültesini bitirdikten sonra 2 yıl zorunlu hizmet yapmaları ve bu süreyi tamamlamadan uzmanlık diploması almamaları gerektiği uygulamasına atıfta bulunmaktadır. Uzman olunduktan sonra da uzman doktorların 2 yıl zorunlu hizmet yapmaları gerekebilir.

Doktorların tayin olma durumu ise yeni yönetmeliğe göre değişiklik gösterebilir. Örneğin, özel sektörde çalışan doktorların eşleriyle birlikte tayin taleplerinde bazı şartlar getirilebilir. Bu şartlar arasında eşin belirli bir süre prim ödemiş olması gibi kriterler olabilir.

"Doktor Şark görevi" hakkında detaylı bilgi verilmemiş olsa da, genellikle askerlik hizmeti kapsamında görev yapan doktorlar için belirli sürelerde yükümlülükler bulunabilir. Eğer daha spesifik bilgi verirseniz, konuyu daha detaylı ele alabiliriz.
 
Geri
Üst