AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Uzman cavuslar ordu evine gidebilir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
76.245
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Uzman çavuşlar ordu evine gidebilir mi?​

Uzman erbaşlar TSK personeli olmalarına karşın orduevlerine ve sosyal tesislere alınmıyor.

Uzman Onbaşı mı Üst çavuş mu?​

Uzman Onbaşı mı Üst çavuş mu?
Türk Silahlı Kuvvetleri’nde sözleşmeli çavuş Sözleşmeli Çavuşlar, Sözleşmeli Onbaşı, Sözleşmeli Er, ve Erlerin üstü olup, Erbaş sayılırlar. Uzman Erbaş olan Uzman Çavuş ve Uzman Onbaşıların astıdırlar.

Orduevine kimler girebilir?​

Tesislere Giriş ve Emniyet. Subay, istisnai memur, Türk Silahlı Kuvvetlerinde istihdam edilen sivil öğretim elemanı, astsubay ve bunların üye aidatı ödeyen emeklileri tesislerin tabii üyeleridir. Bu kişilerden kendileri ve hak sahibi aile fertleri adına üye aidatı alınır.

Uzman Çavuş ne kadar maaş alıyor?​

Uzman Çavuş ne kadar maaş alıyor?
Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Uzman Çavuş | 4.430 | 11.240
Uzman Onbaşı ne kadar maaş alıyor?​
Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Uzman Çavuş | 4.490 | 11.310

Uzman Onbaşı ne zaman uzman çavuş olur?​

Uzman Onbaşı ne zaman uzman çavuş olur?
Uzman çavuşluğa geçirilmeleri Uzman Erbaş Kanununun ilgili maddesinde yazılı şartları taşıyan uzman onbaşılar, uzman erbaş yönetmeliğinde belirtilen esaslara göre göreve başladığı yılın sonunda bağlı bulunduğu komutanlıkça uygun görüldüğü takdirde uzman çavuşluğa terfi ettirilirler.

Sözleşmesi biten uzman çavuş ne kadar tazminat alır?​

Kendi kusurları olmaksızın hizmet sürelerinin uzatılmaması sebebiyle veya sözleşme süresini bitirip ayrılanlardan; hizmet süresi beş yılı geçmeyenlere, ayrıldıkları tarihte almakta oldukları net maaşları tutarının iki katının toplam hizmet yılı ile çarpımından bulunacak miktarda ikramiye verilir.

Uzman çavuş kaç yıl zorunlu görev yapar?​

Uzman çavuş kaç yıl zorunlu görev yapar?
Uzman erbaşlar; iki yıldan az, beş yıldan fazla olmamak şartıyla sözleşme yaparak göreve başlar ve Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı ile ilgilendirilirler.

Uzman çavuş ne kadar çalışır?​

Uzman erbaşlar da diğer tüm askerler gibi 7/24 asker statüsündedirler. Bu nedenle teknik olarak çalışma veya mesai saati gibi kavramlar yönetmelikte yer almasa da genel olarak sabah 08:00 ile akşam 17:00 arasında çalışırlar.
 
Uzman çavuşlar TSK personeli olmalarına rağmen orduevlerine ve sosyal tesislere alınmamaktadır. Bununla birlikte, subaylar, istisnai memurlar, TSK'de istihdam edilen sivil öğretim elemanları, astsubaylar ve üye aidatı ödeyen emekliler orduevlerine girebilirler.

Uzman çavuşlar ve uzman onbaşılar arasındaki fark, uzman erbaşların astı oldukları rütbedir. Uzman Çavuşlar, Uzman Onbaşıların üst rütbesidir. Uzman Çavuşların ortalama maaşı 11.240 TL iken, Uzman Onbaşıların ortalama maaşı ise 11.310 TL'dir.

Uzman Onbaşılar, uzman çavuşluğa geçirilmek için belirli şartları taşımalı ve uzman erbaş yönetmeliğinde belirtilen esaslara göre uygun görüldüklerinde terfi ettirilirler.

Sözleşmesi biten uzman çavuşlar, hizmet sürelerinin uzatılmaması sebebiyle veya sözleşme süresini bitirip ayrıldıklarında belirli bir tazminat alabilirler. Hizmet süresi beş yılı geçmeyen uzman çavuşlar, ayrıldıkları tarihte almakta oldukları net maaşları tutarının iki katının toplam hizmet yılı ile çarpımından bulunacak miktarda ikramiye alabilirler.

Uzman çavuşlar, sözleşme yaparak göreve başladıklarında iki yıldan az, beş yıldan fazla olmamak şartıyla görev yaparlar ve Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı ile ilgilendirilirler. Genel olarak uzman çavuşlar da diğer askerler gibi 7/24 asker statüsündedirler ve sabah 08:00 ile akşam 17:00 arasında çalışırlar.
 
Geri
Üst