Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Uzman cavus rapor alirsa ne olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Uzman çavuş rapor alırsa ne olur?​

Son alınan rapor süresi dahil edilerek istirahat raporu alındığı günden geriye doğru 1 yıl boyunca alınan raporlar toplamı 3 ayı buldu ise sözleşme yine feshedilecektir.Yani 3 aylık rapor süresi tek seferde olması gerekmiyor. Son rapordan geriye 1 yıl içinde alınan raporlar süresi toplamı önem arz etmektedir.

Bir uzman çavuş kendi memleketinde görev yapabilir mi?​

Jandarma Personeli, Kendi Memleketinin Nüfusu 4 Milyondan fazla ise Memleketine Ataması Yapılabilecek. 10 Mayıs 2021 tarih ve 31480 sayılı Resmi Gazete’de “Jandarma Genel Komutanlığı Subay, Astsubay Ve Uzman Jandarma Atama Yönetmeliği” yayınlandı.
Istifa eden uzman çavuş ne kadar tazminat öder?
Kendi kusurları olmaksızın hizmet sürelerinin uzatılmaması sebebiyle veya sözleşme süresini bitirip ayrılanlardan; hizmet süresi beş yılı geçmeyenlere, ayrıldıkları tarihte almakta oldukları net maaşları tutarının iki katının toplam hizmet yılı ile çarpımından bulunacak miktarda ikramiye verilir.

Uzman Çavuş sağlık raporu kaç gün sürer?​

Uzman çavuş başvurusu yapmak için hastanelerden sağlık raporu alınması gerekir. Devlet hastanelerinden alınabilen sağlık raporları 10 gün içerisinde temin edilir ve başvuru işlemleri tamamlanır.

Uzman Çavuş rapor parası alabilir mi?​

Tedavisinin devam ettiğine dair raporu olan uzman erbaşlara kesinlikle sağlık yardımı ödemesinin yapılması gerekmektedir.
Uzman çavuş komutan mı?
Uzman çavuş, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yer alan kuvvet komutanlıklarında askerlik mesleğini profesyonel olarak icra eden kişidir. Uzman çavuşlar, ordu hiyerarşisinde erbaş statüsünde yer alır.

Askeri rütbeler kaç yılda alınır?​

Teğmen- terfi için 3 yıl. Üsteğmen – terfi için 6 yıl. Yüzbaşı – terfi için 6 yıl (3 yıl yüzbaşı, 3 yıl kıdemli yüzbaşı) Binbaşı – terfi için 5 yıl.

Uzman çavuş doğu görevi ne kadar?​

Yine düzenleme ile, Muvazzaf personelin görev süresinin 1 yıl fazlası olarak belirlendi. Bir Astsubay’ın SHB görev süresi 2 yıldır. Böylelikle Jandarma Uzman Çavuşların doğu görev süresi 3 yıla düşürüldü ve görev süresi düşen Uzman Çavuşlara bilgisi verildi.
Uzman Çavuş tazminatı ne kadar?
Sözleşmesinin sona ermesinden itibaren, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığının, personelin malûllüğü hakkında karar vermesine kadar geçecek süre için verilecek ikramiyeye ilişkin faiz ödemesi yapılmaz.” denildi. 7 yıl görev yapıp ayrılan uzman erbaşlara 70-80 bin civarında tazminat verilir.

4 B sözleşmeli personel istifa ederse tazminat alabilir mi?​

Sözleşmeli personel kurum tarafından, sözleşme esasları dışında herhangi bir nedenle çalışanlar tarafından, sözleşmesinin feshedilmesi veya yenilenmemesi hallerinde iş sonu tazminatı ödenmez denilmektedir.

Uzman erbaş sağlık raporu süresi kaç yıl geçerli?​

Ciddi Hastalığa Yakalanan Uzman Erbaşlar Bu durumda olan uzman erbaşların hukuki yardım almasında fayda olduğunu düşünüyoruz. Ancak bu 3 yıllık tedavi ve istirahat süresi sonucunda iyileşme gösteremeyen uzman erbaşların sözleşmesi feshedilmektedir.
Askeri personel kaç gün rapor alabilir?
2) Yıllık planlı iznini (30 günlük) birinci bentte belirtilen aylar haricinde kullanmayı talep eden personele birlik komutanının yetkisinde ve planlı olarak yılda bir veya birkaç defada izin verilir. 3) 15 günlük yıllık mazeret izni bir veya bir kaç defada verilebilir.

Askeri personel rapor parası alır mı?​

Bu bağlamda askerlik süresi içinde alınan istirahat raporu, askerlikte geçen sürelerde sigortalılık niteliği sona erdiğinden ve askerlik görevinin ifa edilmesinden dolayı istirahat durumu söz konusu olamayacağından bu süre içinde başlayan istirahat raporlarına ödeme yapılmamaktadır.
 
Geri
Üst