AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Uzerlik tohumu faydalari nelerdir nasil kullanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Üzerlik tohumu faydaları nelerdir nasıl kullanılır?​

Üzerlik tohumu halk arasında nazar otu olarakta bilinen beyaz çiçekli bitkidir. Otsu bir bitki olan üzerlik tohumu çay olarak tüketilmektedir. Aynı zamanda yakılarak evden kötülükleri uzaklaştırdığı ve nazardan koruduğu söylenir. Tohumdan elde edilen yağlar tıbbi yönden tedavi için de kullanılır.

Acı çehre tohumu yenir mi?​

Acı çehre tohumu yenir mi?
Zayıflamaya yardımcı etkisinden yararlanmak için iki farklı kullanımı önerilir: Yemeklerden yarım saat önce ya da yemeklerden yarım saat sonra acı çehre tüketilebilir. Acı çehre yaprakları dövülerek kanayan yaralara sürülebilir. Kanamayı azaltıcı etkisi olan acı çehre ayrıca siğillere de sürülebilir.

Üzerlik tohumu yutmak ne işe yarar?​

Bağırsakların sağlıkla çalışmasına destek oluyor, bağırsaklarda oluşan zararlı bakteri, parazit ve kurtların yok olmasına destek oluyor. Hormonların sağlıkla salgılanmasına da destek olan üzerlik tohumu, özellikle regl dönemi düzensiz olanlara öneriliyor.

Üzerlik tohumu hangi hastalıklara iyi gelir?​

Üzerlik tohumu hangi hastalıklara iyi gelir?
ÜZERLİK TOHUMUNUN FAYDALARI NELERDİR, NASIL TÜKETİLİR?
- Üst solunum yolu enfeksiyonlarını giderir.
- Burun tıkanıklığının kısa sürede geçmesini sağlar.
- Depresyon ve stres gibi problemleri azaltır.
- Antioksidan özelliği ile grip ve nezle gibi hastalıklara karşı vücut direncini arttırır.
Üzerlik tohumu yenirse ne olur?​
Strese bağlı yaşanan baş ağrısı ve uyku problemlerine de bu sayede çözüm oluyor. Üzerlik tohumu çayı düzenli olarak tüketildiğinde hafızayı güçlendirici bir etki de oluşturuyor. Bunların yanında üzerlik tohumunun vücutta oluşan iltihaplanmaların da daha hızlı iyileşmesine yardımcı olduğu biliniyor.

Üzerlik tohumu ne işe yarar Saraçoğlu?​

Üzerlik tohumu ne işe yarar Saraçoğlu?
Saman Nezlesine Karşı Üzerlik Tohumu Nasıl Kullanılır | Bitki Kütüphanesi | Prof Saraçoğlu. Saman Nezlesine Karşı Üzerlik Tohumu Nasıl Kullanılır? Üzerlik tohumu; saman nezlesi, alerjik astım, alerjiye bağlı hapşırma ve genel astıma karşı oldukça etkilidir. Ona bu çok yönlü gücü veren içerdiği vasicinone maddesidir.

Acı çehre tohumu kimler kullanamaz?​

Bu bitkiyle kaybedilen su alınmadığı takdirde, vücutta halsizlik görülebilmektedir. Şeker hastaları, böbrek ve karaciğer hastalarının bu bitkiyi tüketmeleri tehlikelidir. Kortizon tedavisi gören kişilerin ve anti-depresan ilaç tedavisi gören kişilerinde bu bitkiyi kesinlikle tüketmemeleri gerekmektedir.
 
Üzerlik tohumu, nazar otu olarak da bilinen beyaz çiçekli bir bitkidir ve genellikle çay olarak tüketilir. Aynı zamanda üzerlik tohumundan elde edilen yağlar da tıbbi amaçlarla kullanılır. Bitkinin yakılmasıyla kötülükleri uzaklaştırdığı ve nazardan koruduğuna inanılır. Ayrıca üzerlik tohumunun bağırsak sağlığını desteklediği, zararlı bakteri ve parazitlerin yok olmasına yardımcı olduğu ve hormonların dengelenmesine katkı sağladığı bilinmektedir.

Acı çehre tohumu ise zayıflamaya yardımcı olabilecek bir bitkidir. Yemeklerden önce veya sonra tüketilerek faydalarından yararlanılabilir. Ayrıca acı çehrenin yaprakları kanayan yaralara sürülerek kanamayı azaltıcı etkisiyle bilinir. Siğiller üzerine de sürülebilir.

Üzerlik tohumunun faydaları arasında üst solunum yolu enfeksiyonlarını giderme, burun tıkanıklığını hafifletme, depresyon ve stresi azaltma, grip ve nezle gibi hastalıklara karşı vücut direncini arttırma gibi etkiler bulunmaktadır. Ayrıca üzerlik tohumu çayının düzenli tüketilmesinin baş ağrısı, hafıza güçlendirme ve iltihapların iyileşmesine yardımcı olma gibi faydaları da vardır.

Üzerlik tohumu genellikle birçok farklı hastalığa iyi gelebilir. Özellikle üst solunum yolu enfeksiyonları, burun tıkanıklığı, depresyon, stres, grip, nezle gibi problemlere karşı faydalı olabilir. Ayrıca Prof. Saraçoğlu'na göre, saman nezlesi, alerjik astım, alerjiye bağlı hapşırma ve genel astım gibi durumlara karşı da etkili olduğu belirtilmektedir.

Ancak, her bitki gibi üzerlik tohumunun aşırı tüketilmesi de zararlı olabilir. Herhangi bir şüpheniz varsa, özellikle belirtilen sağlık sorunlarına sahip olan kişilerin bir sağlık uzmanına danışmaları önemlidir.
 
Geri
Üst