Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

UZEM sifresi nedir?

Editör

Yeni Üye

UZEM şifresi nedir?​

Bu şifre, ilk kullanım için Tc kimlik numaranızın ilk beş hanesidir. 6 – E-mail adresi ise kullandığımız herhangi bir e-mail adresidir. (hotmail, yahoo, gmail vs…) Kurumsal öğrenci posta adresiniz, ismi örneğin Selin Ocak olan bir öğrenci için[email protected]dir.

UZEM şifresi nasıl değiştirilir?​

Şifre Sıfırlama Adımları Kimlik Numaranızı yazın. Geçici şifrenizi size ulaştırabilmemiz için kayıt olurken belirtmiş olduğunuz e-posta adresinizi veya telefon numaranızı yazınız. Telefon numaranızı “5554443322” formatında yazınız. Size gönderilecek geçici şifre ile sisteme giriş yapıp geçici parolanızı değiştiriniz.

Uzeme nasıl giriş yapılır?​

Uzeme nasıl giriş yapılır?
Uzeme giriş yapmak için sırasıyla aşağıdaki adımları takip etmemiz gerekmektedir.
- Adım: İlk olarak ilgili üniversitenin UZEM sayfasına giriş yapmanız gerekmektedir.
- Adım: İkinci olarak ‘Bys Giriş’ kullanıcı adınızı girmeniz gerekmektedir.
- Adım: 3.bölmeye ‘Bys Giriş’ kullanıcı şifrenizi girmeniz gerekmektedir.

OMÜ UZEM nasıl giriş yapılır?​

OMÜ UZEM nasıl giriş yapılır?
Telefon veya tabletten canlı derslere giriş yapmak için masaüstü bilgisayarlarda olduğu gibi mobil cihazınızın internet tarayıcısından portal.uzem.omu.edu.tr adresine giriş yapıp, aynı adımları izlemeniz yeterlidir.

OBS şifremi unuttum ne yapmalıyım?​

https://obs.ksu.edu.tr bağlantısına tıklayarak OBS Öğrenci Giriş Ekranını açınız. Açılan aşağıdaki ekranda “Şifre Sıfırla” butonu kullanılarak şifre sıfırlama ekranına ulaşılır. Şifre sıfırlama işlemi için “Kimlik Bilgileriyle Sıfırla” ya da “E-Posta Adresiyle Sıfırla” seçeneklerinden birini kullanabilirsiniz.

Alms neden açılmıyor?​

Üniversitenizin UZEM (Uzaktan Eğitim Merkezi) veya öğrenci işleri birimi ile irtibata geçerek hesabınızın silinip silinmediğini kontrol ettirebilir. Hesabınız kurumunuz tarafından uygun görülmesi durumunda tekrardan sisteme eklenecektir. Kurumunuzun sorunu çözememesi durumunda ALMS desteği ile irtibata geçecektir.

UZEM şifresi, ilk kullanım için T.C. kimlik numaranızın ilk beş hanesinden oluşmaktadır. Ayrıca e-mail adresiniz de kullandığınız herhangi bir e-mail adresi olabilir (örneğin hotmail, yahoo, gmail gibi). Kurumsal öğrenci posta adresi ise genellikle isminizden ve soyadınızdan oluşmaktadır, örneğin Selin Ocak için [email protected] şeklinde olabilir.

UZEM şifrenizi değiştirmek için şu adımları takip etmeniz gerekmektedir:
1. Kimlik Numaranızı yazın.
2. Geçici şifrenizi size ulaştırabilmemiz için kayıt olurken belirttiğiniz e-posta adresinizi veya telefon numaranızı yazın. Telefon numaranızı "5554443322" gibi bir formatta yazmalısınız.
3. Size gönderilecek geçici şifre ile sisteme giriş yapın ve geçici parolanızı değiştirin.

UZEM'e giriş yapmak için ise şu adımları izlemelisiniz:
1. İlgili üniversitenin UZEM sayfasına giriş yapın.
2. "BYS Giriş" kullanıcı adınızı girin.
3. "BYS Giriş" kullanıcı şifrenizi girin.

OMÜ UZEM'e giriş yapmak için ise telefon veya tabletten canlı derslere girmek için, masaüstü bilgisayarlarda olduğu gibi mobil cihazınızın internet tarayıcısından portal.uzem.omu.edu.tr adresine giriş yapmanız gerekmektedir. Aynı adımları izlemeniz yeterli olacaktır.

Eğer OBS şifrenizi unuttuysanız, [obs.ksu.edu.tr](https://obs.ksu.edu.tr) bağlantısını tıklayarak OBS Öğrenci Giriş Ekranını açabilir ve "Şifre Sıfırla" butonunu kullanarak şifre sıfırlama ekranına ulaşabilirsiniz. Şifre sıfırlama işlemi için "Kimlik Bilgileriyle Sıfırla" ya da "E-Posta Adresiyle Sıfırla" seçeneklerinden birini kullanabilirsiniz.

Alms (Uzaktan Eğitim Merkezi Yazılımı) neden açılmıyorsa, üniversitenizin UZEM veya öğrenci işleri birimi ile iletişime geçerek hesabınızın durumunu kontrol ettirebilirsiniz. Kurumunuz tarafından hesabınız tekrar aktif hale getirilirse, sorun çözülecektir. Kurumunuz sorunu çözemezse, ALMS (Uzaktan Eğitim Merkezi Yazılımı) desteği ile iletişime geçmelisiniz.

Geri